Joaquín Caparrós i Luis Llopis al Teatre de Capdepera a les IV Jornades d’Esport Base

28 marzo 2012 | Por Redacción | Categoria: comunicados, Otros Deportes, Videos

Amb una bona assistència de públic al teatre de Capdepera, el dilluns 26 de març es va celebrar el segon día de ponències de les IV Jornades Esport Base “Camí de la formació a la competició”, dedicades aquest dia al futbol amb un cartell de luxe, Luís Llopis entrenador de porters del RCD Mallorca, Joaquín Caparrós, entrenador del RCD Mallorca, i Toni Prats exporter gabellí per tots conegut i actualment coordinador del futbol formatiu del RCD Mallorca.

Va obrir les jornades el Sr. Pep Sansó, director de l’escola d’entrenadors de la Federació de Futbol de les Illes Balears, qui va donar la benvinguda i va agraïr l’esforç de l’organitza i col.laboradors perquè aquestes jornades especialitzades es continuin celebrant anualment i a Capdepera. Va disculpar l’absència per malaltia del Sr.Miquel Bestard, president de la FFIB, qui vindrà a una de les pròximes jornades.

Seguidament Luís Llopis, amb una àmplia experiència com a entrenador de porters a les categories inferiors del Real Madrid, i amb els primers equips de l’Athletic de Bilbao i RCD Mallorca, va realitzar una extensa ponència sobre les lines d’entrenament per a porters. Va incidir, mitjançant videos, que les linies d’entrenament encara que vagin marcades per la pròpia competició, cal fomentar la presa de decisions amb els companys i contraris, entrenar situacions d’atac i defensa. Llopis va demostrar que el rol actual dels porters de futbol ha variat molt, ja no es tracta només d’aturar la pilota sinó que és un jugador més el qual ha de participar activament tant amb atac com en defensa. Llopis va explicar que els entrenaments han de servir per formar als porters i que aquests coneguin què passarà en cada instant, llegir les situacions ofensives i defensives i sobretot aprendre moviments i la situació del cos de qui té la pilota per avançar-se a qualsevol situació. Per acabar va confirmar que un porter primer neix i després es fa, no al revés.

Posteriorment va tenir lloc el col.loqui amb la participació del públic assistent, amb el mateix Llopis, Toni Prats i Joaquín Caparrós, aquest darrer amb una trajectòria molt important a primera divisió, sobretot al Sevilla FC i Athletic de Bilbao. Caparrós va comentar que el futbol base sempre ha existit, el que passa que hi ha clubs que aposten per formar jugadors i donar-los oportunitats i d’altres no. Va destacar la bona feina que s’està fent al RCD Mallorca, i va emplaçar als tècnis i entrenadors d’equips base a seguir fent feina i progressar. L’entrenador del Mallorca va incidir que la formació és primordial als equips base, mentres que els equips d’èlit els nins ja han de combinar formació i competició més prematurament perquè han estat elegits. Finalment va destacar la important feina que fan a clubs de poble, per formar als nins no tan sols com a futbolistes sinó com a persones, equiparant la seva feina a l’educació escolar entre d’altres.

En acabar els ponents i organitzadors van ser convidats al Bar Juva de Cala Rajada, seu de la Penya Mallorquinista Toni Prats on es va celebrar un refrigeri i els assistents van poder compartir conversa i fotografies amb els professionals del RCD Mallorca.

 

Dimecres dia 27 a partir de les 19:30h tindrà lloc la tercera jornada dedicada al bàsquet amb l’assistència de Jaime Estarellas Servera, president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, Àlvaro Gonzalez, llicenciat en Ciències de l’Activitat Físicia i l’Esport, i Xavi Sastre, entrenador del Bàsquet Mallorca.

Roger Udina

Pilotes Fora

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com