Gabellins extrems a l’esport de muntanya

26 abril 2012 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

El passat dissabte 21 d’abril de 2012  la  serra de Tramuntana acollia la quarta edició de l’Ultra Mallorca Serra de Tramuntana (UMSDT) i la Trail Mallorca Serra de Tramuntana (TMSDT) on participaren prop de mil atletes arribats de tot el món.La UMSDT recorria 105 Km de serra amb sortida des d’Andratx i arribada a Pollença, passant per Estellencs, Banyalbufar, Valldemosa, Deià, Sóller i Lluc i amb un temps màxim de 24 hores. La TMSDT recorria 62 Km i sortia de Valldemosa arribant també a Pollença passant també per Deià, Sóller i Lluc i amb un temps límit de 17 hores. Els tres atletes muntanyencs gabellins aconseguiren el seu objectiu, que en aquest cas era finalitzar la travessa de Tramuntana dins del temps màxim. En Suso i en Pau participaren a la TMSDT de 62 Km que va sortir de Valldemosa a les 08,00 del matí de dissabte, i en Miquel Àngel a la UMSDT de 105 Km que sortí a les 00,00 hores de la matinada de divendres a dissabte. Ambdues proves comptaven amb 500 inscrits. En Suso va finalitzar la cursa amb un temps de 11 hores 57 minuts 37 segons aconseguint el lloc 237 absolut i en Pau ho va fer amb un temps de 13 hores 40 minuts i 45 segons ocupant el lloc 324 absolut. Una cursa, la TMSDT, que la finalitzaren  369 atletes dels 500 inscrits, i que la guanyà el campió del món el solleric Tòfol Castanyer amb un temps de 5 h 44 mn 56 s.

Capítol a part mereix en Miquel Àngel Esteva, l’atleta calarajader de 55 anys que participà a la UMSDT, i que entrà a meta 8 segons abans de que es tanqués el control final, després d’una odissea de 105 Km i pràcticament 24 hores, des de les 00,00 de divendres a dissabte fins a les 23h 59mn 52s del dissabte, entrant el 296, i tancant la llista de herois que finalitzaren aquesta aventura, i que guanyà el pobler Miquel Capó amb un temps de 11h 55mn 59s superant el record de la prova que ja era de la seva propietat.

Alguns arribaren fora de temps i molts m√©s no la finalitzaren. Aquestes dur√≠ssimes proves acumulaven 2000 m i 4300 m de desnivell positiu respectivament i recorregueren entre d‚Äôaltres punts d‚Äôinter√®s, s‚ÄôEsclop, el cam√≠ de l‚ÄôArxiduc, el barranc de Biniaraix, C√ļber, coll del prat del Massanella, Binifald√≥, etc. Un dia de sol que segur mai oblidaran els nostres atletes despr√®s de rec√≥rrer, c√≥rrer i caminar la serra de Tramuntana de cap a cap, una hero√Įcitat per uns i, segurament, una locura per altres. Probablement, encara tenen els peus en adobo. Una organitzaci√≥ perfecta i un cos de voluntaris que ajudaren a l‚Äô√®xit a nivell internacional.

Aquí teniu alguns petits audiovisuals que vos donaran una idea de la espectacularitat i duresa de la prova.

http://www.youtube.com/watch?v=VdZxO67y7Y0&feature=player_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=qy5Yz9YLohI&feature=related

Per acabar, en Miquel Àngel ja ha confirmat la seva presència a la ultra trail del camí de cavalls de Menorca amb un recorregut de 190 Km en 54 hores, que es celebrarà aquest proper mes de maig. En tenir noves notícies us anirem informant.

Myotragus de Capdepera

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com