Cati Moll: “Creim tenir dret a defensar els nostres interessos”

30 noviembre 2012 | Por Redacción | Categoria: Volley

La presidenta del CV Ciutadella afirma que el Contenciós contra l’Ajuntament és també “un fet de justícia social per cercar una altra manera de fer les coses”

Pregunta:

A principi d’estiu va existir el dubte sobre la participació a la SFV. Ha estat un risc i un error inscriure-vos a la màxima competició?

– No, no assumim com un error participar a SFV. El que volíem era tenir garanties econòmiques per poder fer-ho. Ens van dir sí, que tindríem ajudes i per açò ens vam inscriure. Però després vam tenir traves ambs els bancs perquè aquests no se’n fiaven del Govern balear. Som a SFV i tenim deutes pendents de la passada temporada que volíem deixar resolts abans de començar la nova campanya. I açò no és una mala gestió del club, sinó que els ajuts ens arriben molt tard perquè tenen terminis de pagaments més llargs. Per açò volíem disposar de crèdits avalats pel Govern i no ha estat possible.

I, per tant, té garanties econòmiques aquesta temporada?

– Ara ja la tenim en marxa i tot està compromès. Hem fet un gran esforç perquè hem reduït l’estructura i els recursos al mínim del possible per ser presents a SFV, ho hem reduït tot a la meitat del que era l’any passat, quan vam ser campions de lliga, per acomplir amb tot el previst pel club. I perquè açò sigui possible serà necessari que Govern balear i Consell insular complesquin amb els ajusts. El patrocinador ho ha fet i esperem que les firmes col•laboradores i els socis també ho facin. Perquè creim que la millor imatge és acomplir amb tot allò que ens hem proposat i hem promès. Açò és el que ens preocupa.

I l’Ajuntament? És aquest un cas al marge de la situació?

– El problema amb l’Ajuntament és que, un moment donat, diu una cosa i després no l’acompleix. A més té un conveni signat que incompleix. El mes de maig passat, en plena campanya electoral, els actuals governants ens van prometre ajuts i tot el suport al nostre projecte. Fins i tot ens van prometre ajuda per disputar la Champions League europea com a campions d’Espanya. I nosaltres planificam en base a les espectatives que ens donen. Llavors ningú ens va negar cap ajut. Després tot es va començar a complicar i vam renunciar a la Champions perquè era un risc gran perquè no teníem confirmació concreta dels ajuts i açò era perillós, però crèiem que si podíem afrontar la Superlliga amb un pressupost de mínims.

El problema, idò, ve del silenci municipal i la posterior negativa a qualsevol conveni, no?

– El problema ha vingut quan després de sis mesos d’aquelles promeses, poc abans de Nadal, l’Ajuntament ens diu que no hi haurà ni un cèntim del conveni. I açò ens va rompre. Durant aquests sis mesos ens havien anat comunicant quantitats més reduïdes a les que havíem rebut, però en cap moment ens van dir que l’ajut seria zero. La junta havia entès la situació de crisi i estava disposada a revisar l’acord i l’ajut amb una quantitat inferior, i açò és el que esperàvem. De cop i volta la resposta és zero. Vam intentar arribar a un acord en una reunió amb l’alcalde De Sintas i la regidora d’Hisenda, Francisca Marquès, però es van tancar en banda i es van negar a negociar absolutament res; zero. A pesar de la nul•la disposició de l’alcalde i la regidora ens ho diuen el desembre. A part del mal que ens fan es queden tan amples quan ens diuen que: “s’Ajuntament ja vos dóna el pavelló”. I aquesta resposta a tot allò que anàvem tractant ho entenem com un fet de desconsideració cap a la nostra entitat. El Pavelló l’empra el CV Ciutadella i també moltes altres entitats. I així ha de ser, perquè és un bé i un servei per part de l’Administració Pública als col•lectius, que per açò hi és. Que després de sis mesos d’esperar un ajut ens diguin que amb el pavelló en tenim prou és una desconsideració.

Creis que l’Ajuntament no entén, o no vol entendre, el que significa jugar a la SFV?

– Pensam que l’Ajuntament no valora la repercussió econòmica que té la SFV per a Ciutadella, els diners es queden al mateix poble per pagar pisos, agències, restaurants, etc. O bé, que aquest fet no l’interessa a l’actual Ajuntament.

Després de totes les friccions, ve el Contenciós-Administratiu. Amb quins arguments i garanties?

– En vista a tot, en el moment en que ens diuen que no hi ha conveni i a la negativa total a revisar l’acord, no teníem altra sortida que la via legal per reclamar allò que teníem signat per escrit amb l’Ajuntament. Ho vam consultar i ens van donar garanties de la vigència i validesa del conveni amb l’Ajuntament. Va ser quan vam acordar interposar un contenciós. Ens van enganyar amb les ajudes. Hi havia directius del club que van avalar el projecte amb patrimoni personal. Vam creure en la paraula de l’Alcalde i ens va enganyar. La nostra decisió és que un jutge es manifesti sobre aquest afer. Creim que tenim dret a defensar els nostres interessos. Però també hem posat un Contenciós perquè entenem que l’Ajuntament no pot actuar d’aquesta manera, ni amb nosaltres ni amb cap altra entitat.

Han sortit veus que critiquen la decisió del Club, lògicament de l’Ajuntament, però també d’altres entitats. Com ho valorau?

– L’Ajuntment vol donar a entendre que anam equivocats i que nosaltres som els culpables d’una determinada o suposada situació. Nosaltres pensam que els polítics i els partits de l’Ajuntament haurien d’assumir responsabilitats del desastre econòmic viscut a Ciutadella fins ara. Ningú assumeix culpes. I ja està bé d’excuses culpant i carregant sobre les entitats. Qualcú ha de demanar responsabilitats, danys i perjudicis a qui ha malversat els doblers públics de tots els ciutadans.

Respecte a altres crítiques, no volem entrar en cap ‘guerra’ innecessària i inútil. Nosaltres no volem qüestionar les decisions que prenen les altres associacions i només ens agradaria que respectassin la nostra. Res més. Volem intentar demostrar que l’Ajuntament no ho ha fet bé i aprofitam l’ocasió que tenim per fer-ho.

Fins i tot qualcú vol anticipar certa culpabilitat al CV Ciutadella per una suposada implantació de taxes per a l’ús del Pavelló. Què en deis a tot açò?

-Ens sap molt de greu que ara es vulgui culpar al CV Ciutadella d’aquest fet. A més, també pensam que l’Ajuntament amb açò s’equivoca. Les instal•lacions són dels ciutadans i han d’estar al seu servei. Cal recordar la labor social que fan tots els clubs i entitats, que són activitats de bé comú per a la societat. I l’Ajuntament hauria de facilitar aquest ús, no complicar-lo.

I quina imatge creis que té el club ara mateix?

– La que s’ha fet amb 27 anys d’història. Hem crescut a Ciutadella, dins Menorca, ens hem fet forts dins Balears, hem arribat a la màxima competició d’Espanya i l’hem guanyada dues vegades; hem jugat a Europa… Hi ha hagut una gestió econòmica que ens avala. Aquesta és la nostra imatge. I qui parla de mala imatge i qui diu que el que feim perjudica, hauria de reconèixer primer el recorregut d’aquest club.

El que feim, entenem que és una qüestió de justícia social i per cercar que les coses es facin d’una altra manera. Nosaltres ho intentam.

I què demanau a les portes de la nova temporada?

Demanam i pretenem mantenir el suport social i voldríem seguir amb el recolzament dels socis i sòcies. Volem clarificar les coses i voldríem que ens entenguessin.

Ara arriba una nova temporda a SFV, que la volem afrontar com sempre ho hem fet. Una cosa no ha de llevar l’altra. Seguirem fent feina per donar el màxim rendiment esportiu i la millor gestió econòmica possibles, perquè sempre ho hem fet així.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com