El món del trot distingeix als millors menadors, criadors, propietaris i cavalls de 2012

19 enero 2013 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote
L’acte comptà amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, qui reiterà el suport del Consell de Mallorca al sector i defensà aquest tradicional i arrelat esport a les illes

Els sector del trot es reuní ahir un any més per distingir els millors menadors, cavalls, criadors i propietaris de l’any 2012. L’acte, que comptà amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, així com dels principals representats del món del trot va congregà a més de 200 persones al restaurant Binicomprat on va tenir lloc un sopar de gala i l’acte de lliurament de guardons.
Al llarg de la vetllada, la consellera Catalina Soler es va dirigir als assistents en primer lloc per demanar perdó en representació de la classe política i lamentar que des de determinats sectors s’embrutàs la imatge del trot. Soler va destacar que el aquest és un esport molt estimat i arrelat a l’illa, del qual s’ha projectat una opinió totalment contrària al que és, afirmà la consellera.
Soler va condemnar, igualment, l’incident ocorregut a l’hipòdrom de Manacor el passat 30 de desembre i destacà la tasca duta a terme des de la institució, tot i les dificultats econòmiques actuals. Soler va manifestar així el seu recolzament al sector i recordà que en breu les PMU seran una realitat. El projecte, que es durà a terme als dos hipòdroms de Mallorca, en breu veurà la llum i posarà fi a una reivindicació històrica.
Al llarg de la vetllada es procedí al lliurament dels guardons. Des de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca es va distingir a Antoni Frontera Pocoví com el joquei més regular de 2012 a Son Pardo, i a Onofre Puigserver Febrer en la categoria Amateur. Per la seva banda, Sebastiana Pocoví Salleins es va proclamar Aprenent i Dama més regular a l’hipòdrom  palmesà i la millor velocitat absoluta de 2012 a Son Pardo va ser la registrada per  Oh Deco SB, amb un temps d’1,13,3.
A l’hipòdrom de Manacor, el joquei més regular de 2012 va ser Joan Antoni Riera Rosselló, mentre que Bartomeu Mascaró Pou i Juan Riera Sitges, van ser guardonats com els més regulars en les categories d’Amateur i Aprenent, respectivament. Igualment, Antonia Vaquer Staschel va ser premiada com la Dama més regular de Manacor i la millor velocitat absoluta va ser per Nounours d’Amour amb un registre d’1,15,2.
Així mateix, la millor velocitat nacional de 2012 fou per Oh Deco SB (1,16,5) a hipòdrom de Manacor, mentre que Tasmania West, Ultra Fiore CS, Verdugo de Font i Amarcord marcaren els millors temps dels productes de cinc, quatre, tres i dos anys anys. De la mateixa manera, Tirsa Royal i Unitra RS van ser els proclamats com els cavalls més regulars 2012 a Manacor i Son Pardo, respectivament.
Per la seva banda, la Federació Balear de Trot distingí a Joan Antoni Riera coma a  millor conductor de 2012 a les Balears, mentre que Iñaki Vinent Pons, Joan Riera Sitges, Sebastiana Pocoví Salleins i Jeroni Fuster Andreu van rebre el guardó als millors menadors en les categories Amateur, Aprenent, Dama i Al·leví, i Antoni Frontera Pocoví va ser premiat com a millor entrenador de 2012.
Des de l’Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls Trotadors es guardonà a la quadra H.M com a millor propietari i a Antoni Roca Comella com a millor criador de 2012, mentre que el cavall Trasgo Mixo va ser proclamat millor cavall nacional a l’estranger.
Filament, el Club d’Amateurs i Propietaris lliurà a Miquel Vich Capó el trofeu com a primer classificat del torneig de 2012, i Onofre Puigsever Ferrer i Bartolomé Mascaró Pou com a segon i tercer classificats.
* Adjuntam llistat complet dels premiats.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com