El Consell de Mallorca dóna el seu suport a Antoni Frontera, que disputarà el Campionat Mundial de Conductors de trot 2013 a França

5 junio 2013 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, juntament amb el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Nicolau Gómez, i el director tècnic de la Federació Balear de Trot (FBT), Rafel Manera, han comparegut avui en roda de premsa en motiu de la participació del joquei mallorquí Antoni Frontera al Campionat Mundial de Menadors 2013 que es disputarà a França els propers 9, 10, 12, 13 i 15 de juny.
L’acte també ha comptat amb la presència del joquei mallorquí, que s’ha mostrat molt satisfet per representar a Mallorca i a Espanya en aquesta competició, una de les més prestigioses i de més alt nivell esportiu. Frontera ha afirmat que intentarà “fer el millor paper possible” i ha assegurat “tenir tantes possibilitats com els altres participants” ja que, segons ha indicat, «també influirà molt la sort perquè els cavalls que menaran són adjudicats per sorteig».
Aquesta és la primera vegada que Antoni Frontera disputarà el mundial, després de la seva participació a l’Europeu. Frontera ha estat en deu ocasions consecutives el conductor més regular de Son Pardo i guanyador dels deu Fuets d’Or. Va destacar com a joquei des dels seus inicis. L’any 1998 va quedar segon en l’Europeu d’aprenents celebrat a Finlàndia i ha aconseguit dos Grans Premis Nacionals a l’hipòdrom  Son Pardo, amb Lino de Font i amb Silver Mixo. Fou a més, el primer conductor de les illes en aconseguir una victòria en el prestigiós hipòdrom de Vincennes.
Tant la consellera Catalina com el president de l’Institut Hípic, Nicolau Gómez, i el director tècnic de la FBT, Rafel Manera, han desitjat molta sort a Antoni Frontera i han destacat el gran nivell esportiu del menador que competirà amb una dotzena de joqueis procedents dels països més rellevants en aquest esport; Neil Day, d’Austràlia, Gerhard Mayr d’Àustria, Trevor Henry de Canadà, René Kjaer de Dinamarca, Mika Forss de Finlàndia, Pierre Vercruysse de França, Enrico Bellei, d’Itàlia, Eirik Hoitomt de Noruega, David Butcher de Nova Zelanda, Björn Goop de Suècia, i Jason Bartlett d’Estats Units
El campionat consta d’un total de 20 curses que es disputaran als hipòdroms de Caen, Angers, Mauquenchy i Vincennes, on tendrà lloc la gran final.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com