Petit resum d’una gran temporada

14 junio 2014 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto
Infantil Masculino C

Quan a finals d’agost als primers entrenaments de caràcter físic a la platja els tècnics veren els jugadors que els hi tocaven, els descartats que no havien tengut lloc als altres equips i altres que era la primera vegada que s’acostaven a un equip de bàsquet, no podien imaginar que a final de temporada poguessin fer un balanç tan positiu.

Després d’un mes de contacte amb pilota i d’entrenament a pista, arribaren dos partits amistosos a on es pogueren començar a veure un poc les condicions de cada jugador i la feina que hi ha havia per conjuntar-los com un equip degut a la seva procedència de diferents equips a la temporada anterior.

I se presenta a la fi el primer partit de lliga contra Artà, un equip ben treballat. Els nervis d’alguns jugadors es podien apreciar clarament ja que o bé era el seu primer partit o bé notaven el canvi de categoria. Aixa i tot arriben al final del partit empatats i després d’una pròrroga se perd per 7 punts.

El nostre entrenador diu : ‘aquest equip mos pot donar moltes alegries, i tal vegada no guanyarem tots el partits però els contraris hauran de lluitar molt per guanyar-nos’.

I així s’ha demostrat als següents partits, on si bé no hem aconseguit la victòria sempre hem estat amb possibilitats fins al darrers minuts. Poc a poc, amb la millora del joc i la compenetració entre els jugadors han arribat els resultats positius, lo que ha permet acabar la primera fase de la lliga en 5à posició,

I a partir d’aquí és on l’equip ha demostrat tot el seu potencial, i al tercer partit hem pogut situar-nos líders del grup H3 de la lliga preferent. De cada vegada els partit han estat més durs i ajustat, i s’ha vist en els equips contraris la intensitat i ganes de guanyar al líder de la classificació i que ha fet que perdéssim els dos darrers partits a casa, un per 2 puts i altre per 3 punts. Això ha fet que ens classificàsim per la final de la nostre lliga de Preferent que jugarem el dia 21 a Porreres contra Felanitx.

Sabem que no és semblant a un Campionat de Balears, ni una Fase Final de Mallorca. Que no donarà al Club cap prestigi, però per els jugadors és una oportunitat que tal vegada no tonaran a tenir en cap altre ocasió.

Si el títol d’aquest escrit era ‘Petit resum ……’, hem d’acabar definint amb unes poques paraules lo que aportat cada membre de l’equip :

4. Biel

‘Si te dan un metro tira. Si no la metes vuelve a tirar en la siguiente jugada que puedas…’. Aquesta és la frase que més vegades l’hi ha repetit l’entrenador. Quan el contrari se tanca dins la seva zona o el resultat està ajustat, els seus triples mos mantenen dins el partit.

5. Sergi

Encara que sigui un jugador de l’equip mini, sempre l’hem considerat un més de l’equip. El millor a l’hora de robar pilotes al contrari ‘ d’aconseguir anotar amb entrades contra jugadors molt més grans.

6. Marcos.

No importa dir-li lo que ha de fer. Basta indicar-li un número i ja sabem que aquell contrari no podrà jugar la pilota per què estarà sempre molt ben marcat. S’ha acabat la temporada sense sabre si necessita o no ulleres, però ell diu que no, però lo cara que posa quan mira no ho deixa del tot clar.

7. Victor

Capaç tant d’aconseguir les cistelles més increïbles com d’esborrar-se del partit i acabà enfadat amb la resta del món. Decisiu en molt de partit per les seves entrades i el seus moviments pivotant. Un ‘tot terreny’ jugant en totes les posicions. Exercint de capità quant toca.

8. Lluís.

Una al•lot de la seva alçada però que no havia jugat mai a aquest esport era tot un incògnita quan va començà la temporada. I aquí és on el treball de l’entrenador s’ha vist més recompensat. Rebots i punts a la pintura inclús millorant en els tirs lliures i a mitja distància.

9. Rafel.

Si li entra la primera pilota que se juga és un recital de punts i bon joc. El jugador ‘comodí’ que pot jugar a qualsevol posició tant en defensa com en atac. Llàstima de la lesió que la tengut més d’un mes aturat.

10. Toni

Igual que en Sergi, un mini totalment integrat a l’equip. Ràpid i llest com un guineu (zorro). Sense por d’enfrontar-se a rivals molt més grans que ell i que únicament el poden aturar en falta. Segurament ha estat més vegades per terra que de peus.

11. Miquel.

Un dels jugadors de primer any. Després d’un bon inici de temporada en el primer partit, una lesió al seu braç l’ha tengut més de 3 mesos sense jugar. Una vegada reintegrat ha demostrat ser el nostre ‘toro bravo’ i agafant molt de rebots i defensant a jugadors molt més grans. Sembla tenir un iman a les mans ja que tots les pilotes li cauen a ell i si no lluita per aconseguir-les.

12. Andrés.

El nostre Andrés sempre content i de bon humor. L’altre jugador de primer any. Ha deixat de jugar molts de partits per un problema de salut. En els que hi ha estat, a pesar de la seva estatura, ha demostrat una ganes com ningú. La seva visió de joc és increïble i quan rep la pilota ja sap a on la de passar abans de que li arribi a les mans.

15. Javi.

‘Cállate un poquito y corre’. La primera frase que se li ha dit a cada entrenament i . escalfament abans dels partits. A part d’això quan agafa la pilota quasi sempre segur cistella, no sempre d’ell si no de les passades als companys. Marca el ritme quan se li demana. Tal vegada qualque llançament més a mitja distància mos hagués donat més punts.

16. Juan.

Tot força i voluntat. A vegades massa i tot. El jugador d’equip que tots els entrenador voldrien. El qui fa la feina ‘bruta’ de marcar als contraris no surt a l’estadística. Amb 5 jugadors com ell pocs punts se rebrien en contra. Deprès de 3 mesos lesionat l’hem recuperat per el darrer partit de lliga.

23. Alex.

Corre, corre i corre. En tota la categoria és difícil trobar un jugador més ràpid. La pista hauria d’esser un poc més llarga per ell. Quan hi ha dificultats per treure la pilota, passada a n’Alex i a córrer. Llàstima de la falta de definició final. També ha estat lesionat en el primers partits de la temporada.

33. Adri.

El tercer mini de l’equip. Les seves ganes de jugar fan que no noti el canvi a una categoria més gran. Quin domini de pilota i col•locació a la pista.

Hauwei i Adri.

Els nostres ‘sparrings’. Dos al.lots que han arribat a mitja temporada per prova com era això de jugar a bàsquet. I si a ells els hi ha agradat tant com les bones sensacions que han deixat als tècnics i a la resta de jugadors, segur que tenen lloc dins aquest esports. Llàstima que no hagin vengut més prest per poder tramitar la seva fitxa. Amb ells a la pista hauríem estat un equip temible per a qualsevol contrari.

La nostra afició.

Sens dubte lo millor de l’equip. Quina categoria i quina classe. Sempre animant. Els millors per preparar festes. Sempre amb bones cares independent del resultat. Alguns d’ells a punt de patir un infart quan el resultat ha estat ajustat, altres que no ha aguantat la tensió del partit i han sortit dels pavellons abans d’acabar el partit. S’ha vibrat amb els jugadors i el jugadors s’han sentit sempre acompanyats per el seu suport.

Els nostres tècnics.

Han fet de ‘cuiners’. Han agafat tres jugadors que havien tengut la temporada anterior, quatre que jugaven a altre equip, dos que venien el mini B, un que jugava per primer vegada i tres minis que ajudaven als partits. Tot dins una olla, ben remenat i condimentat ha donat com a resultat un equip que al llarg de la temporada ha demostrat que amb feina i il•lusió se pot treure el profit desitjat.

I tot això sense ajuda del departament de tecnificació que en cap moment ha vengut a oferir la seva ajuda ni a demanar si la necessitàvem. Sense que l’entrenador del LEB vengués a entrenar a ‘las futuras promesas de nuestro club’. Serà que els equips C tenen poc pes dins l’estructura del club.

Ara només ens queda jugar la final del dia 21. Esperant disputar un bon partit que de segur que si hi feim com durant tot l’any ho podrem aconseguir. Serà molt ajustat ja que s’ha jugat quatre vegades contra Felanitx en aquesta temporada amb un balanç de 2 victòries i 2 derrotes.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com