Cce Sant Lluis Passió pel bàsquet de formació

2 diciembre 2014 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto
JAUME-ROVIRA-CAMPUS-WINNERS

JAUME-ROVIRA-CAMPUS-WINNERS

El CCE Sant Lluís enceta un mes de bogeria formativa amb tres entrenadors de luxe

Jaume Rovira, Jesús Fernández i Joan Lluís Ibern compartiran els seus mètodes amb la secció de bàsquet durant una setmana

El CCE Sant Lluís inicia dilluns el batejat com a mes de “Passió pel bàsquet de formació”. El director tècnic, Joan Martínez Escala, ha dissenyat una primera setmana d’activitats formatives (“Basketball Experience Week”) que comptarà amb la participació directa de tres entrenadors amb una reconeguda trajectòria en aquesta matèria. Els tres posaran la seva metodologia, coneixements i experiència al servei de tota la secció de bàsquet blava, des dels menuts d’iniciació fins al primer equip de Lliga EBA. Tot un privilegi.

El primer en aterrar a Menorca serà Jaume Rovira. El tècnic de Barcelona es farà càrrec dilluns de l’entrenament de l’infantil femení, dimarts del júnior femení i dimecres del cadet femení. A més, el dimecres mateix realitzarà un clínic amb el cadet i júnior masculí a partir de les 19.30 hores, la temàtica del qual anirà en funció de les qualitats/necessitats que hagi detectat en els jugadors santlluissers.

El següent en entrar en acció serà Jesús Fernández. Actualment entrenant al CE Molins de Rei, ‘Chus’ Fernández dirigirà divendres les sessions del premini femení i mini masculí. Dissabte, a continuació del partit del cadet, Fernández desenvoluparà un clínic enfocat a la construcció d’un estil de joc en funció dels jugadors.

Per la seva banda, Joan Lluís Ibern –entrenador i periodista- estarà a la pista al comandament dels grups de premini masculí i posteriorment el mini femení. A més, dissabte realitzarà un clínic sobre la construcció de transicions ofensives i jugar arribant, en la línia de feina del CB Cornellà.

Martínez Escala està pendent de tancar el gruix d’activitats amb la confirmació les pròximes hores d’algun altre entrenador. La presència d’aquests tècnics s’aprofitarà també per fer una taula rodona i sopars, uns marcs sempre idonis per l’intercanvi d’opinions, exposició de dubtes i criteris.

Historials

Jaume Rovira és un clàssic del bàsquet de formació a nivell estatal. Entrenador Superior des del 1980 i professor de l’Escuela Nacional de Entrenadores, és també llicenciat en INEF de Catalunya al 1992 i formador de formadors a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).
Rovira va ser internacional en marxa atlètica dels 15 als 19 anys, etapa en què participà en diversos campionats d’Espanya en categories de formació i en Europeus júnior.

Durant 14 temporades ha estat professor de la Escuela Nacional de Entrenadores y de l’Escola d’Entrenadors de la Federació Catalana de bàsquet. És co-autor del primer llibre de text per a alumnes dels cursos d’iniciació i primer nivell de l’assignatura de Tècnica d’Entrenament. Ha estat també representant dels professors catalans a la Escuela Nacional de Entrenadores de la Federación Española de Baloncesto.

Al marge d’escriure un munt d’articles i realitzar clínics a tota la geografia estatal, Jaume Rovira ha col·laborat durant 20 anys al Campus Elitejove de Solsona, considerat un dels millors campus d’Europa, tant com a entrenador, responsable de programa y com a coordinador.

Fundador del CB Jaunak, la seva carrera com a entrenador s’ha desenvolupat, entre d’altres, a clubs com el Pare Manyanet, el RCD Espanyol, el CB Collblanch o el Picadero Comansi, abans de ser el promotor i fundador del Bàsquet Femení Cornellà. Actualment presta els seus serveis al Qbasket Sant Cugat.

Jesús ‘Chus’ Fernández, entrenador nacional des del 2000, es va formar com a jugador al planter de l’Espanyol, va jugar amb el Cornellà, CB Santfeliuenc, el CB Viladecans i CB Prat. Amb aquest darrer va aconseguir dos ascensos consecutius de Primera Catalana a Lliga EBA entre el 1996 i el 1998.

En qualitat d’entrenador, és recordat el seu pas pel Viladecans i el Prat, entitats en les quals ha deixat la seva empremta, bons resultats i ascensos a les sempre competitives categories catalanes. Després de passar pel CB Prat de Copa Catalunya, actualment forma part del quadre tècnic del Molins de Rei.

Entre les seves qualitats, destaca la capacitat de treure un rendiment òptim als jugadors de formació dels clubs en què ha estat. Els bons resultats i ascensos del seu currículum venen avalats pels pocs fitxatges que ha fet.

Joan Lluís Ibern, entrenador nacional des de l’any 2000, compleix aquesta temporada 20 anys a la banqueta. Actualment és entrenador del Sènior B del CB Cornellà B, i forma part del quadre tècnic de l’equip de Lliga EBA, en què està desenvolupant una tasca conjunta amb el tècnic Jordi Martí.

Com a entrenador, destaquen les temporades a Júnior Preferent (CB Cornellà i CB Viladecans) i Sots21 Preferent (CB Viladecans i CB Gavà) i Sènior (CB Prat 2 i ajudant del CB Prat 1 de Copa Catalunya). Ha estat director de l’Escola de Bàsquet del CB Prat, i coordinador de júniors. També ha col·laborat també amb el River Andorra, Bàsquet Pratenc i CE Thau.

Com a periodista ha cobert per a diversos mitjans partits de Lliga ACB, i actualment és el cap de premsa del CB Cornellà de Lliga EBA en el seu retorn al club (ho va ser també del LEB a la temporada 2003/04). També va col·laborar en els Campionats d’Espanya Infantils i Minis quan es feien a la Costa Brava i amb el web de Mundo Deportivo, i la revista i web de la FEB.

“PASIÓN POR EL BALONCESTO DE FORMACIÓN”

El CCE Sant Lluís inicia un mes de locura formativa con tres entrenadores de lujo

Jaume Rovira, Jesús Fernández y Joan Lluís Ibern compartirán sus métodos con la sección de baloncesto durante una semana
El CCE Sant Lluís inicia el lunes el bautizado como mes de “Pasión por el baloncesto de formación”. El director técnico, Joan Martínez Escala, ha diseñado una primera semana de actividades formativas (“Basketball Experience Week”) que contará con la participación directa de tres entrenadores con una reconocida trayectoria en esta materia. Los tres pondrán su metodología, conocimientos y experiencia al servicio de toda la sección de baloncesto azulada, desde los pequeños de iniciación hasta el primer equipo de Liga EBA. Todo un privilegio.

El primero en aterrizar en Menorca será Jaume Rovira. El técnico de Barcelona se hará cargo el lunes del entrenamiento del infantil femenino, el martes del júnior femenino y miércoles del cadete femenino. Además, el miércoles mismo realizará un clínic con el cadete y júnior masculino a partir de las 19.30 horas, cuya temática irá en función de las cualidades / necesidades que haya detectado en los jugadores ‘santlluissers’.

El siguiente en entrar en acción será Jesús Fernández. Actualmente entrenando en el CE Molins de Rei, ‘Chus’ Fernández dirigirá el viernes las sesiones del premini femenino y mini masculino. El sábado, después del partido del cadete, Fernández desarrollará un clínic enfocado a la construcción de un estilo de juego en función de los jugadores.

Joan Lluís Ibern

Por su parte, Joan Lluís Ibern -entrenador y periodista- estará en la pista al mando de los grupos de premini masculino y posteriormente el mini femenino. Además, el sábado realizará un clínic sobre la construcción de transiciones ofensivas y jugar llegando, en la línea de trabajo del CB Cornellà.

Martínez Escala está pendiente de cerrar el grueso de actividades con la confirmación en las próximas horas de algún otro entrenador. La presencia de estos técnicos se aprovechará también para hacer una mesa redonda y cenas, unos marcos siempre idóneos para el intercambio de opiniones, exposición de dudas y criterios.

Historiales

Jaume Rovira es un clásico del baloncesto de formación a nivel estatal. Entrenador Superior desde 1980 y profesor de la Escuela Nacional de Entrenadores, es también licenciado en INEF de Cataluña en 1992 y formador de formadores en la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).
Rovira fue internacional en marcha atlética de los 15 a los 19 años, etapa en la que participó en varios campeonatos de España en categorías de formación y en Europeos júnior.

Durante 14 temporadas ha sido profesor de la Escuela Nacional de Entrenadores y de la Escuela de Entrenadores de la Federación Catalana de baloncesto. Es co-autor del primer libro de texto para alumnos de los cursos de iniciación y primer nivel de la asignatura de Técnica de Entrenamiento. Ha sido también representante de los profesores catalanes en la Escuela Nacional de Entrenadores de la Federación Española de Baloncesto.

Al margen de escribir un montón de artículos y realizar clínics en toda la geografía estatal, Jaume Rovira ha colaborado durante 20 años en el Campus Elitejove de Solsona, considerado uno de los mejores campus de Europa, tanto como entrenador, responsable programa y como coordinador.

Fundador del CB Jaunak, su carrera como entrenador se ha desarrollado, entre otros, en clubes como el Pare Manyanet, el RCD Espanyol, el CB Collblanch o el Picadero Comansi, antes de ser el promotor y fundador del Bàsquet Femení Cornellà. Actualmente presta sus servicios en el Qbasket Sant Cugat.

Jesús ‘Chus’ Fernández, entrenador nacional desde 2000, se formó como jugador en la cantera del Espanyol, jugó con el Cornellà, CB Santfeliuenc, el CB Viladecans y CB Prat. Con este último consiguió dos ascensos consecutivos de Primera Catalana a Liga EBA entre 1996 y 1998.

En calidad de entrenador, es recordado su paso por el Viladecans y El Prat, entidades en las que ha dejado su huella, buenos resultados y ascensos a los siempre competitivas categorías catalanas. Después de pasar por el CB Prat de Copa Catalunya, actualmente forma parte del cuadro técnico del Molins de Rei.

Entre sus cualidades, destaca la capacidad de sacar un rendimiento óptimo a los jugadores de formación de los clubes en los que ha estado. Los buenos resultados y ascensos de su currículum vienen avalados por los pocos fichajes que ha hecho.

Joan Lluís Ibern, entrenador nacional desde el año 2000, cumple esta temporada 20 años en el banquillo. Actualmente es entrenador del Senior B del CB Cornellà B, y forma parte del cuadro técnico del equipo de Liga EBA, en la que está desarrollando una labor conjunta con el técnico Jordi Martí.

Como entrenador, destacan las temporadas en Júnior Preferente (CB Cornellà y CB Viladecans) y Sots21 Preferente (CB Viladecans y CB Gavà) y Sénior (CB Prat 2 y ayudante del CB Prat 1 de Copa Catalunya). Ha sido director de la Escuela de Baloncesto del CB Prat, y coordinador de júniors. También ha colaborado con el River Andorra, Baloncesto Pratenc y CE Thau.

Como periodista ha cubierto para varios medios partidos de Liga ACB, y actualmente es el jefe de prensa del CB Cornellà de Liga EBA en su regreso al club (lo fue también del LEB en la temporada 2003/04). También ha colaborado en los Campeonatos de España Infantiles y Minis cuando se hacían en la Costa Brava y con la web de Mundo Deportivo, y la revista y la web de la FEB.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com