El Nordic Walking aterra a Menorca de sa mà de Físics Ciutadella

9 abril 2015 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes
FERNANDEZ MOLINA

FERNANDEZ MOLINA

A partir d’aquest pròxim diumenge dia 12 d’abril, i ja d’una manera reglada i oficial, Menorca comptarà amb el Nordic Walking (marxa nòrdica de resistència ajudats per uns bastons) a dins la seva agenda esportiva, turística i de temps lleure.

Es Pinaret de Ciutadella acull diumenge, entre les 11 i les 12:30 hores, un acte obert i gratuït en el que el Físics Ciutadella, introductor a l’illa d’aquesta activitat tant de moda i que tants beneficis aporta, donarà a conèixer la seva nova aposta esportiva: el Nordic Walking, amb la modalitat actualitzada i evolucionada de Bungypump. Un acte que conssistirà en una caminata per Es Pinaret i seus voltants, amb bastons que cedirà el FÍSICS.
Per açò, assistirà a l’acte el president de l’Associació Espanyola de Nordic Pole Walking (NPWEA), José M. Fernández Molina, essent tot un luxe comptar amb la seva presència.

Des del club ciutadellenc, que tindrà l’exclusiva a Menorca, detallen molt il·lusionats que s’han motivat a implantar aquest esport de manera oficial a Menorca “perquè hi ha molta afició a caminar, senderisme i activitats a l’aire lliure. I aprofitant els espais i preciositat de l’illa, donarem una activitat més, aprofitant el ‘boom’ aquest”. I és més, des del FÍSICS asseguren que la seva idea va més enllà, i ho volen “introduir al turisme a la llarga. donant-li un servei al que ja ve per platges i Camí de Cavalls i demés; i a la vegada, de cara al 2016, la idea és dur turisme a posta per aquesta activitat. El reclam turístic pot ser interessant, de cara a la desestacionalització a l’illa. A la llarga es muntarien diferents circuits i voltes a Menorca, duent turisme a posta i en contacte amb hotels i cases rurals”.

El Nordic Walking és un esport sempre associat a la gent major, “ja que no requereix tant esforç i vas al ritme que pots. Però aquí tindrem l’evolució de fer-ho a part dins el gimnàs, per gent més jove i més forta, de manera més aeròbica”. Segons el FÍSICS, uns estudis amb doctors i ‘fisios’ demostren que amb els bastons tradicionals de Nordic Walking, “no hi ha diferència quasi bé entre caminar normal i amb els bastons. En canvi, sí que amb en Bungypump fas més feina física ja que imprimeix una força amb els braços, fent feina diferents músculs del cos. I nosaltres ho fem amb aquesta línia”.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com