Basquet. El Menorca Talaiòtica planta cara al líder

12 abril 2015 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto
EBA

EBA

El Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís va caure derrotat a Ses Canaletes devant es líder de la competició, el CB Andratx, en un partit en el que els homes de Joan Martínez Escala van estar a punt de remontar 25 punts de desventatge, 35-60, en el minut 5 del tercer quart.

I és que els llussiers no es van donar per vençuts tot hi els elements que rodejaven el partit, un Andratx líder, probáblement el millor equip de la categoria, una setmana atípica d’entrenaments, degut a la ludoteca instalada al pavelló i unes decisions arbitrals molt protestades per els blaus que per moments el van treure del partit.

L’inici va ser prometedor, després del 2-6 inicial, els blaus van agafar el comandament del partit, amb un parcial de 9-2, tancat per Isma Seguí desde els 6.75, per posar un esperançador 13-8 a 2.27 per finalitzar els primers 10 minuts. Però aquí va venir el primer punt d’inflexió del partit, 3 faltes gairabé consecutives de Miki Ortiz, la darrera

antiesportiva, i una tècnica a la banqueta local, descentràven a l’equip, Pau Comas, un verdader malson per la defensa lluissera, ho aprofitava desde el tir lliure, i ho arrodonia desde els 6.75, parcial de 0-13 per els mallorquins per tancar el quart.

El segon període s’obria amb una nova tècnica per els blaus, Isma Seguí, que seguíen tinguent molts de problemes en atac, i Pau Comas posava la màxima renda visitant en el marcador a 5 per el descans 17-31. Sergio Muñoz i Dani García intentàven que els mallorquins no s’escapassin en el marcador, juntament amb un Pitu Jiménez explèndit ahir, pero l’Andratx arribava al descans amb un aventatge còmode, 28-42.

El començament del tercer acte semblava que podia sentenciar el partit, 35-60 a 4.39 per el final del període,  el “capi” Sergio Muñoz a la banqueta amb 4 faltes, i 43-62 per entrar al darrer període. Aquí es va aturar la sangria visitant. Pitu Jiménez va agafar de nou els galons i es va posar l’equip a l’esquena, jugant i fent jugar, 25 punts en total van esser seus, màxim anotador del partit i Miki Ortiz assumint també labors ofensives en aquest quart amb 7 punts. Pitu Jíménez obligava, amb un triple, a aturar el partit a l’entrenador visitant, 53-67  amb més de 7 minuts per jugar.

En els primers minuts d’aquest període es va produir la lesió del mallorquí, Pau Comas, que va tenir que ser atès per el metge i no va poder tornar a participar del partit.

La remontada era possible, la defensa del Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís era gairabé perfecte i entrava la por al còs del bando visitant, amb una graderia entregada als blaus. Un triple de Miki Ortiz posava el 64-72 en el marcador a 3.58 per el final, recuperació de balon de la defensa lluissera i triple de Dani fallat que hauria posat els blaus a 5 punts amb dos minuts per jugar, però no va entrar. A partir d’aquí intercanvi d’atacs d’ambdós equips sense anotar que no beneficiava als blaus, que els hi va faltar un alè per culminar la gran remontada, en un partit molt meritori per els blaus. Al final Rafa Barbosa deixaria el 69-77 final després d’assistència de Dani García i ovació de gala per part de l’afició.

Fitxa tècnica

Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís 69 (13-15-15-26): Pitu Jiménez 25, Cristian Balibrea, Dani García 9, Rafa Barbosa 11, Sergio Muñoz 6, Mateo, Cice Mercadal 4, Carlos Gómez, Isma Seguí 5, Miki Ortiz 9, Xavi Payeras, Josuah Teixidor.

CB Andratx-Giwine 77 (21-21-20-15): Ollé 3, Morales 20, Comas 19, Molina8, Balle 4, Carrasco 5, Martín 2, Sosa 9, Gómez 2, Bustamante, Moreno, Carro.

Àrbitres

Carlos Posse i Lucas Rodríguez. Van eliminar per 5 faltes personals a Sergio Muñoz i al visitant Morales per dues técniques.

Incidències

Gairabé plè de nou a Ses Canaletes, tot hi la coincidència amb la festa dels Capgrossos i Gegants que hi havia a Sant Lluís. L’afició va premiar a l’equip amb una gran ovació per el meritori partit fent devant un gran equip.

L’opinió de Joan M. Escala

El míster local es mostrava satisfet per l’esforç dels seus homes “han lluitat i casi remontat un marcador molt advers devant el millor equip del grup, no és fácil remontar tants de punts en poc temps i al final hem pagat l’esforç físic. L’equip creix dia a dia i mostra que a Ses Canaletes, amb la nostra afició, no és fàcil guanyar-nos. Hem de seguir per aquest camí.”

El Menorca Talayótica planta cara al líder

El Menorca Talayótica-CCE Sant Lluis cayó derrotado en Ses Canaletes delante del líder de la competición, el CB Andratx, en un partido en el que los hombres de Juan Martínez Escala estuvieron a punto de remontar 25 puntos de desventaja, 35-60 , en el minuto 5 del tercer cuarto.

Y es que los llussiers no perdieron la cara al partido, los elementos que rodeaban el partido no eran los más propicios, un Andratx líder, probablemente el mejor equipo de la categoría, una semana atípica de entrenamientos, debido a la ludoteca instalada en el pabellón y unas decisiones arbitrales muy protestadas por los azules que por momentos lo sacaron del partido.

El inicio fue prometedor, tras el 2-6 inicial, los azules tomaron el mando del partido, con un parcial de 9-2, con triple de Isma Seguí, y el marcador con un esperanzador 13-8 a 2:27 para finalizar los primeros 10 minutos. Pero ahí vino el primer punto de inflexión del partido, 3 faltas casi consecutivas de Miki Ortiz, la última antideportiva, y una técnica al banquillo local, descentrnado al equipo, Pablo Comas, una verdadera pesadilla para la defensa lluissera, lo aprovechaba desde el tiro libre, y lo redondeaba desde los 6.75, parcial de 0-13 para los mallorquines para cerrar el cuarto.

El segundo período se abría con una nueva técnica para los azules, Isma Seguí, que seguían teniendo muchos problemas en ataque, y Pablo Comas ponía la máxima renta visitante en el marcador a 5 para el descanso 17-31. Sergio Muñoz y Dani García intentaban que los mallorquines no se escapásen en el marcador, junto con un Pitu Jiménez espléndido ayer, pero el Andratx llegaba al descanso con una ventaja cómoda, 28-42.

El comienzo del tercer acto parecía que podía sentenciar el partido, 35-60 a 4:39 para el final del periodo, el “capi” Sergio Muñoz en el banquillo por 4 faltas, y 43-62 para entrar en el último periodo. Aquí se detuvo la sangría visitante. Pitu Jiménez tomó de nuevo los galones y se puso el equipo a la espalda, jugando y haciendo jugar, 25 puntos en total fueron suyos, máximo anotador del partido. Miki Ortiz asumiendo también labores ofensivas en este cuarto con 7 puntos. Pitu Jiménez obligaba, con un triple, a detener el partido al entrenador visitante, 53-67 con más de 7 minutos para jugar.

En los primeros minutos de este periodo se produjo la lesión del mallorquín, Pablo Comas, que tuvo que ser atendido por el médico y no pudo volver a participar del partido.

La remontada era posible, la defensa del Menorca Talayótica-CCE Sant Lluis era casi perfecta y entraba el miedo al cuerpo del bando visitante, con una grada entregada a los azules. Un triple de Miki Ortiz ponía el 64-72 en el marcador a 3:58 para el final, recuperación de balon de la defensa lluissera y triple de Dani fallado que habría puesto los azules 5 puntos con dos minutos por jugar, pero no entró. A partir de ahí intercambio de ataques de ambos equipos sin anotar que no beneficiaba a los azules, que les faltó un aliento para culminar la gran remontada, en un partido muy meritorio para los azules. Al final Rafa Barbosa dejaría el 69-77 final tras asistencia de Dani García y ovación de gala por parte de la afición.

Ficha técnica

Menorca Talayótica-CCE San Luis 69 (13-15-15-26): Pitu Jiménez 25, Cristian Balibrea, Dani García 9, Rafa Barbosa 11, Sergio Muñoz 6, Mateo Pons, Cice Mercadal 4, Carlos Gómez, Isma Seguí 5, Miki Ortiz 9, Xavi Payeras, Josuah Tejedor.

CB Andratx-Giwine 77 (21-21-20-15): Ollé 3, Morales 20, Comas 19, Molina 8, Balle 4, Carrasco 5, Martín 2, Sosa 9, Gómez 2, Bustamante, Moreno, Carro.

Árbitros

Carlos Posse y Lucas Rodríguez. Eliminaron por 5 faltas personales Sergio Muñoz y al visitante Morales por dos técnicas.

Incidencias

Casi lleno de nuevo en Ses Canaletes, pese a la coincidencia con la fiesta de los Cabezudos y Gigantes que había en Sant Lluis. La afición premió al equipo con una gran ovación por el meritorio partido hecho ante un gran equipo.

La opinión de Joan M. Escala

El míster local se mostraba satisfecho por el esfuerzo de sus hombres “han luchado y casi remontado un marcador muy adverso ante el mejor equipo del grupo, no es fácil remontar tantos puntos en poco tiempo y al final hemos pagado el esfuerzo físico. El equipo crece día a día y muestra que en Ses Canaletes, con nuestra afición, no es fácil ganarnos. Tenemos que seguir por este camino. “