Pere Rullan sorprèn els favorits i es proclama campió d’Espanya de curses de muntanya

28 abril 2015 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

El solleric de la selecció catalana s’imposa a Zaid Ait Malek i Manuel Merillas

El combinat de la FEEC acaba segon en homes i tercer en categoria femenina

Especial: Copa d’Espanya-Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya

Pere Rullan, amb Zaid Ait Malek i Manuel Merillas Foto: Ocisport

Pere Rullan, amb Zaid Ait Malek i Manuel Merillas Foto: Ocisport

Pere Rullan va sorprendre els favorits i aquest diumenge es va proclamar campió d’Espanya de curses de muntanya en guanyar el Trail Cara los Tajos de Alhaurín el Grande, a Màlaga. El solleric de la selecció catalana va superar corredors de nivell de Zaid Ait Malek, Manuel Merillas i Aritz Egea i va contribuir al subcampionat per equips. En dones, triomf de Maite Maiora mentre que la millor catalana va ser l’osonenca Anna Comet, cinquena.

El Trail Cara los Tajos no va defraudar amb un cartell de luxe que va aplegar bona part de l’elit estatal de curses de muntanya. La pluja final i el fort vent van contribuir a endurir una prova de 32 quilòmetres i 2.150 metres de desnivell positiu que va acabar amb la victòria de Pere Rullan. “Sabia que arribava bé després de la temporada d’hivern però no m’esperava guanyar ni molt menys”, ha explicat el mallorquí aNacióMuntanya. “Veient els meus resultats l’any passat hagués dit que podia quedar desè i aspirar al TOP-5 em semblava pràcticament impossible”, ha afegit.

A la primera de les quatre pujades de la cursa andalusa es va formar un grup selecte format per Zaid Ait Malek, Manuel Merillas, Aritz Egea, Pablo Villa, Dani García i Pere Rullan. En el descens, força ràpid, es va poder escapar el corredor d’origen marroquí establert fa temps a Andalusia –per temes burocràtics no podia aspirar al títol de campió estatal- però al cap de pocs quilòmetre el van atrapar Egea i Rullan. Malgrat que el basc va marxar en solitari a la meitat del segon ascens, el mallorquí de la selecció catalana l’ha atrapat i superat a la baixada. “He afrontat la tercera pujada a davant, obrint forat i disputant en solitari els darrers quinze quilòmetres”, ha explicat.

La selecció catalana, al complet al Campionat d’Espanya. Foto: FEEC
Finalment, Pere Rullan va creuar la línia de meta amb un temps de 2 hores, 47 minuts i 43 segons mentre que Zaid Ait Malek ho va fer amb 2:52:55 i Manuel Merillas amb 2:54:20. Aritz Egea va completar el podi del Campionat d’Espanya (2:54:59) mentre que el TOP-5 de la cursa el va tancar Alfredo Gil. De la resta de catalans van destacar David Prades –segon sub23-, Diego Arroyo i Eric Moya que van entrar amb deu segons de marge ocupant les posicions 19, 20 i 21. El combinat de la FEEC va acabar segon per equips només superat per l’andalusa.

Anna Comet, la millor catalana

En categoria femenina la cursa també ha estat vibrant i accidentada amb diverses caigudes entre les favorites a proclamar-se campiona estatal. Maite Maiora, que ja havia guanyat el títol en la modalitat Skyrunner National Series, es va imposar amb un temps de 3:26:14 després de lluitar amb Azara García, finalment segona. La sub23 madrilenya Paula Cabrerizo va tancar el podi (3:30:30) per davant de Gema Arenas, líder de la Copa Catalana, i Anna Comet, millor catalana amb una cinquena posició. Paloma Lobera i Marta Molist, dotzena i tretzena, van contribuir a que el combinat femení de la FEEC fos tercer per equips.

En júniors l’osonenc Marc Traserra va ser subcampió per darrera de Abdelfatah Dalal mentre que el berguedà Marc Pérez va acabar cinquè. Josep Morales va guanyar en cadets en una prova on el pallarès Arnau Cases va ser quart. En categoria femenina, doblet català amb Maria Samsó (júnior) i Maria Beringes (cadet). A més, Erola Bisquert i Amàlia Bardolet es van penjar sengles medalles de bronze.

La resta de medalles del combinat català van ser la plata de David Prades i el bronze de Gemma Colomé en sub23. Sheila Avilés, del Grifone Team, va ser segona sub23 mentre que Javi Delgado, de l’equip Taymory-Spiridon va ser segon en veterans.

Classificació Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya 2015 (pdf)

Maite Maiora, campiona estatal de curses de muntanya. Foto: Ocisport

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com