Recreativo Manacor. Entrevista a su coordinador Toni

25 mayo 2015 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Fútbol Sala
Toni Rosello

Toni Rosello

Entrevista coordinador

Hola Toni: 

– Com a nou coordinador de la cantera del Recre, juntament amb en Junior ¿quina és la teva missió en el club?

Bones. Hola a tots!

Doncs, la nostra missió és senzilla, i a la vegada, complexa. Ens ocupam de la planificació dels al·lots i sobre el treball a realitzar durant la temporada, entre altres coses. Ara bé, la organització, els horaris, el poliesportiu,… són coses a les que ens adaptam segons el que ens proporciona l’Ajuntament, però nosaltres ho hem d’adequar segons els equips que tenim. En canvi, l’estructura dels entrenaments, els valors a inculcar o els objectius a fixar, ja són temes variables, els quals nosaltres ara decidim.

 

– Quina és la línia a seguir del club? 

Tenint en compte que és un club “nou”, comptam amb 9 equips federats de totes les categories, amb uns 40 nins a l’escoleta, i un primer equip que acaba d’aconseguir l’ascens a tercera divisió, d’una manera soberbia, no podem canviar massa coses. El principal objectiu és que els nins siguin capaços de ser competents i saber diferenciar quan se’ls hi apreta per la seva ensenyança, i quan se’ls hi permet la diversió absoluta. Si són capaços de saber entendre això, estam fent un gran treball.

 

– ¿Què és lo prioritari per tu en la ensenyança esportiva dels nins?  

Quan s’inicien i són més petits no pots perdre massa temps amb tàctiques, has d’associar el futbol sala amb jocs perquè agafin els moviments més naturalment possible, i, sobretot, molta qualitat individual. Després d’això, està clar que també s’hi ha de perdre suficient temps en educar-los, davant la victòria i davant la derrota.

 

– Te sents satisfet a nivell professional i personal del treball que s’està realitzant aquest any en el club?

Sempre és millorable i el club ha confiat amb nosaltres dos per poder donar una passa endavant. A nivell professional, intentarem canviar i millorar algunes coses, però en el tema personal, el club està cobert de gent que estima aquest deport i els nins, i lluiten dia a dia per això, a canvi de molt poc, o res.

 

– Quins són els objectius del club a nivell esportiu?

Jo sempre dic que els objectius se’ls han de marcar a principi de temporada els jugadors juntament amb l’entrenador. A categories base, la il·lusió marca el camí. Tenim un parell d’equips que si s’ho proposen l’any que ve lluitaran pel campionat, però per noltros això no es prioritari.

 

– En termes generals, quina és la filosofia del club?

Com he dit abans, el primer equip acaba d’aconseguir l’ascens a la màxima categoria balear, i la idea que es té no és de quedar-se aquí, l’objectiu és seguir ascendint fins que l’economia o la qualitat del grup no sigui suficient. Per això, la idea es clara: volem un primer equip amb gent de Manacor o de la zona de Llevant, i perquè tenguem un gran equip durant molts d’anys hem de cuidar i pujar una gran cantera. La filosofía es clara, formació de jugadors però també persones, per escriure una història que no surti mai de Manacor.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com