Comença el XXV Campionat Nacional de Caza Fotosub Apnea

9 octubre 2015 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Pesca
.

.

Les aigües de cala Gat, a Cala Rajada, són l’escenari on se celebra el XXV Campionat Nacional de Caza Fotosub Apnea. Avui matí, els 35 participants vinguts de diverses comunitats autònomes com Catalunya, País Basc, València, Galícia, Canàries i Balears s’han llençat a l’aigua carregats amb les seves càmeres. L’objectiu: fotografiar el major nombre d’espècies possibles en 5 hores. La prova s’havia de fer a cala Lliteres però les condicions meteorològiques adverses no ho han permès.

 

A les 14h donaran per conclosa la prova i els concursants lliuraran les imatges a tres biòlegs, que certificaran que el nom vulgar i científic que ha apuntat el concursant es correspon amb l’espècie fotografiada. Per altra banda, el jurat, format per tres persones titulades com a jurat oficial de la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques (FEDAS), valorarà els aspectes artístics de les fotografies.

 

Dissabte vespre, a les 21:30h, al moll de Cala Rajada, en el transcurs dels actes del Cap de setmana del Peix Fresc, es lliuraran les medalles i els premis als tres primers classificats.

 

Ahir horabaixa va tenir lloc la inauguració del campionat al Centre Cap Vermell.  El batle de Capdepera, Rafel Fernández; el president de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques, Joan Mas; i  Enric Redondo, en representació de la FEDAS, donaren la benvinguda als participants i els desitjaren sort per al dia d’avui.

 

L’any passat es va celebrar a Cala Rajada el Campionat de Balears de Caza Fotosub Apnea, i enguany, des de la Federació i des de l’Ajuntament s’ha treballat per dur el Campionat Nacional fins a la costa gabellina. Cal recordar que gràcies a la reserva marina és una zona rica en espècies. Amb vista a l’any que ve s’estudiarà la possibilitat de celebrar un Open Internacional de fotografia submarina en apnea.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com