Primera Jornada de Formació: Palma Futsal

13 abril 2016 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Fútbol Sala
Imagen 009

Primera Jornada de Formació: Palma Futsal

 

La primera jornada de formació organitzada pel Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera dins el mes de l’esport gabellí va comptar amb la col·laboració de l’equip de futbol sala Palma Futsal.

 

El vicepresident insular de Cultura i Esports, Francesc Miralles, va dirigir unes paraules de la importància de les jornades de formació abans de començar les ponències.

 

La primera ponència la va fer el Director Esportiu de l’equip, José Antonio Tirado, i va parlar sobre la història del club. Va comentar que l’equip va començar a una lliga local de Manacor i que després varen decidir crear un equip de futbol sala per competir. L’equip va anar pujant i al tres anys estava a categoria nacional divisió de plata. Va explicar que a Manacor aconseguiren ser una referència i quan ascendiren a Primera varen deixar Manacor per qüestions d’instal·lació. L’equip va haver de canviar el nom i es va crear el Palma Futsal. La filosofia de l’equip es treballar des de petits per això tenen cinc escoletes i els mateixos jugadors del Palma Futsal són els entrenadors.

 

Primera Jornada de Formació:  Palma Futsal

Primera Jornada de Formació: Palma Futsal

La segona ponència la fer l’entrenador, Juan Antonio Miguel Garcia “Juanito”,  per explicar la relació entre tècnica i tàctica. Segons va comentar una no pot anar sense l’altre, però va dir que a les escoletes s’ha d’ensenyar tècnica perquè la tàctica no és tan important fins que els nins són grans. Va afegir la importància de que els nins futbolistes també entrenin el futbol sala perquè aprendran a moure’s per espais reduïts.

 

La tercera ponència va ser del preparador físic, Joan Llompart,  que va explicar que també l’entrenament està relacionat amb la tècnica i la tàctica, i que no pot anar per lliure. Va dir que la seva metodologia és la preparació física jugant amb la pilota.

 

El capità de l’equip, Antonio Vadillo, va parlar dels jugadors d’elit i va dir que el més important per mantenir-se com a l’elit és el rendiment. Va explicar que hi ha tres aspectes que ha de tenir un jugador d’elit: saber competir; coneixement del joc, dels companys i del club dels entrenadors;  i entrenament invisible, com el descans físic i cognitiu i l’alimentació.

 

Primera Jornada de Formació:  Palma Futsal

Primera Jornada de Formació: Palma Futsal

Després va ser el torn del President, Miquel Jaume Roig, va explicar que el Palma Futsal valora la cultura de l’esforç, la competitivitat, la implicació i la humilitat, i que el moment que està vivint l’equip és gràcies a la feina de molta gent.

 

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, va agrair al Palma Futsal la seva col·laboració per passar un capvespre amb els nins de Capdepera i ser els ponents de la primera jornada de formació.

 

Per acabar l’acte es va fer l’entrega de trofeus als guanyadors del Torneig de Futbol sala de Capdepera 2015-2016:

  • el premi a l’esportivitat: Sa Cova-IB Balloning
  • el premi al campió de lliga regular: Craks del Comunio
  • el tercer classificat: Restaurant Ca Nostra
  • el segon classificat: S’Alzinar
  • el primer classificat: Bar Los Amigos
Foto familia

Foto familia

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com