PRESENTACIÓ DE LA CARRERA PEL PATRIMONI HISTÒRIC I NATURAL DEL PORT DE MAÓ

20 abril 2016 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes
10/5 Milles Ciutat de Maó

10/5 Milles Ciutat de Maó

La disputa de la 10/5 Milles Ciutat de Maó promet ser una cursa amb un traçat per espais que mai abans havien estat oberts al públic.
Les inscripcions avancen a bon ritme i queden només 100 places per poder gaudir del trajecte especial en catamarà fins a la sortida Els guanyadors s’enduran un lot de 10 i 5 kg de formatge de Maó i el dia abans
de la cursa, s’organitzarà una pasta party de benvinguda per a tots els participants.
Maó, 20 d’abril : La 10/5 Milles Ciutat de Maó és més que una prova esportiva, és una cursa a través del patrimoni històric i natural de l’illa de Menorca que sens dubte, aprofitarà la bellesa extraordinària del port de Maó com escenari a través del qual els seus corredors, tindran la sensació d’estar gaudint d’un autèntic privilegi. L’empresa Dynamic Menorca, especialitzada en organització d’esdeveniments, s’ha encarregat de dissenyar i preparar aquesta carrera que s’estrena al calendari esportiu de competicions esportives i que pretén passar a formar part del circuit de curses que s’organitzen a les Balears a principis del mes maig, com la Mitja Marató de Formentera, que enguany tindrà més de 2.000 corredors inscrits.
La primera edició tindrà com a punts de pas en el seu recorregut la Fortalesa de La Mola, les Casetes de Vorera, la Base Naval, la Illa Pinto i el Moll de Llevant amb final als peus del Parc Rochina davant l’Estació Marítima. El tram de 10 milles tindrà la seva sortida des de l’hornabec de La Mola mentre que els participants al recorregut curt de 5 milles, tindran la sortida a La Solana. La carrera es mesurarà inusualment en milles, mida de longitud anglesa, i no en quilòmetres com és habitual perquè ha volgut ser un homenatge a la tradició britànica que va deixar la seva empremta després d’un segle de domini a l’Illa.
Des de la organització s’ha volgut concebre la prova esportiva com un atractiu turístic pels seus participants i per això s’ha previst una Pasta Party de benvinguda pel dia 6 de maig amb motiu de la recollida de dorsals, la oportunitat pels 180 primers corredors inscrits de desplaçar-se amb el catamarà Don Joan des de l’Estació Naval fins La Mola o el fet que els guanyadors absoluts, s’enduguin un lot de formatge de Maó de 10 o 5 kg en funció del tram recorregut.
Quan encara falten dues setmanes, el ritme inscripcions està sent positiu amb gairebé un centenar de corredors inscrits, alguns de fora de Menorca.

LA RUTA
Els participants de la 10/5 Ciutat de Maó gaudiran del privilegi de poder córrer al costat del mar. Els corredors que facin el recorregut llarg de 10 milles, sortiran des de l’hornabec de La Mola, recorrent el recinte fortificat i posteriorment, enfilaran la carretera Me-3 direcció Cala Llonga, passant per Cala Apartió, Cala Sant Antoni, La Solana, Cala Rata i Cala Ratolí fins a enllaçar amb la porta d’entrada a la
Base Naval que per primera vegada, obrirà un accés inèdit per donar pas als corredors. La ruta inclourà la volta per la Illa Pinto i la zona del varador del port de Maó. L’arribada estarà als jardins del Parc Rochina, just davant de l’Estació Marítima, un cop s’hagin corregut els molls de Ponent i de Llevant. Els corredors
disposaran de diversos punts d’avituallament i tindran el control de cursa d’Elitechip.

.

.

.

.

.

.

CARRERA SOSTENIBLE
La cursa 10/5 Milles Ciutat de Maó tindrà lloc en un entorn especial i privilegiat. Menorca és un territori que va ser Declarat Reserva de la Biosfera el 1993 i el seu patrimoni cultural i paisatgístic, és un dels seus tresors més preuats. El fet que la cursa transcorri per enclavaments tan singulars com la Fortalesa de La Mola, l’Illa Pinto o el Port de Maó suposa una oportunitat inusual per als corredors que prenguin part en la prova. Des de l’organització es treballarà en la reducció de l’impacte que pugui ocasionar un esdeveniment d’aquesta magnitud a la nostra illa.
I per això, els principals àmbits de treball seran la gestió dels residus i la gestió del transport. En aquest sentit, els residus generats en els avituallaments del recorregut i de meta seran separats en origen per a la seva recollida selectiva i posterior reciclatge. Per altre banda, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del
transport de vehicles privats a la zona per la qual transcorrerà la cursa de 10 Milles, en un entorn paisatgístic i cultural d’especial protecció i sensibilitat, es traslladarà als corredors per via marítima i amb autobús fins a la fortalesa de La Mola. Així mateix, es disposarà d’autobusos llançadora per evitar que els corredors utilitzin el seu vehicle privat, connectant al Moll de Llevant amb el punt de sortida de la cursa
de 5 milles.
AMPLI SUPORT D’EMPRESES I INSTITUCIONS
La primera edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó ha tingut una molt bona acollida tant a nivell institucional com empresarial, pel fet de posar en valor els atributs paisatgístics i històrics del seu corregut com també, el fet de contribuir a ser un aparador pel turisme esportiu. El Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament de Maó, Ports de Balears, La Fortalesa La Mola i la
Comandància Naval de Maó formen part de les entitats que han contribuït a la seva celebració. En l’apartat de patrocinadors empresarials, S’Algar Catering serà l’encarregat de preparar la Pasta Party, el Catamarà Don Joan i Autocars Vidal faran el transport dels corredors, Òptica Barrau Font ha volgut esponsoritzar la samarreta dels participants, Viatges Magon i OK Rent a Car han col·laborat en
l’atenció als participants de fora de Menorca, el grup SSG s’encarregarà de la cobertura sanitària, el Consell Regulador del Formatge Maó-Menorca farà aportació del formatge pels guanyadors i també per cada participant així com també la col·laboració de marques i empreses com Xoriguer, APalliser, Danone,
Font Vella, Jomi Mar, Equilibri, Quely, Ib-Red, MenorcaFruit, Dia Complert i Powerade.

FITXA TÈCNICA 10/5 MILLES CIUTAT DE MAÓ
INSCRIPCIONS
A través de carreramao.com fins a les 20.00 hores del divendres, 6 de maig
RECOLLIDA DORSALS I OBSEQUI CORREDORS
Divendres, 6 de maig de 17.00 hores a 20.00 hores a carpa instal·lada al Parc Rochina
Dissabte, 7 de maig de 9.30 hores a 14.00 hores a carpa instal·lada al Parc Rochina
PASTA PARTY
Divendres, 6 de maig a les 19.00 hores a carpa instal·lada al Parc Rochina
CURSA 10 MILLES
SORTIDA
Dissabte, 7 de maig de 17.30 h a l’hornabec de la Fortalesa de La Mola.
ARRIBADA
Parc Rochina, Pla de Baixa Mar.
DISTÀNCIA
La distància del recorregut és de 10 milles terrestres (16,090 quilòmetres).
EMBARCAMENT AMB CATAMARÀ
Dissabte, 7 de maig a les 16.00 h. a l’Estació Marítima pels primers 180 corredors inscrits
SORTIDA BUSOS
Dissabte, 7 de maig a les 16.30 h. a l’Estació Marítima per resta corredors inscrits
CURSA 5 MILLES
SORTIDA
Dissabte, 7 de maig de 17.30 h a la Urb. La Solana, carrer Pilar Alonso.
ARRIBADA
Parc Rochina, Pla de Baixa Mar.
DISTÀNCIA
La distància del recorregut és de 5 milles terrestres (8,045 quilòmetres).
SORTIDA BUSOS:
Dissabte, 7 de maig a les 16.45 hores a l’Estació Marítima

TROFEUS
10 Milles: Tres primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina.
El guanyador i guanyadora absoluts de les 10 Milles rebran 10 kg de Formatge DO
Maó- Menorca cadascun.
5 Milles: 3 primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina. El
guanyador i guanyadora absoluts de les 5 Milles rebran 5 kg de Formatge DO Maó-
Menorca cadascun.
Per categories, de 10 milles i 5 milles, s’entregaran trofeus al primer classificat en
cadascuna de les categories.
LLIURAMENT DE TROFEUS I PREMIS
A les 19.00 hores a la carpa instal·lada al Parc Rochina

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com