L’Ajuntament de Palma ret homenatge al Club Xelska, campió d’Espanya de gimnàstica artística femenina

24 mayo 2016 | Por Redacción | Categoria: Gimnasia Artística, Otros Deportes
.

José Hila: «Enhorabona en nom de tota la ciutat, apostar per l’esport és apostar per uns valors que com a Ajuntament volem promoure: el treball en equip, la capacitat d’esforç o saber guanyar i saber perdre»

 

Palma, 24 de maig de 2016.- El batle de Palma, José Hila i membres del consistori han retut avui al Saló de Plens un homenatge al Club Xelska, que s’ha proclamat club campió d’Espanya absolut de gimnàstica artística en categoria femenina al campionat celebrat a Valladolid els passats 14 i 15 de maig.

El batle ha donat «l’enhorabona, en nom de tota la ciutat» al club, situat al Coll d’en Rabassa, «que duu una trajectòria extraordinària, perquè amb aquest suma ja set campionats d’Espanya en nou anys. Això no és fàcil, són les màximes campiones i les tenim a Ciutat».

club Xelska

Club Xelska

A l’acte, on han estat presents els esportistes, el director tècnic del club, Pere Mir, i la presidenta de la Federació de Gimnàstica, Maria Bibiloni, han assistit per part de l’Ajuntament la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll; la regidora de Participació, Eva Frade; el regidor d’Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina, la portaveu del grup municipal del PP, Marga Duran i el regidor del grup municipal Ciudadans Bartolomé Cañellas.

El Xelska és l’únic equip de Balears que ha aconseguit el títol de campions d’Espanya en la categoria absoluta. L’equip palmesà està conformat per cinc gimnastes, Cintia Rodríguez, Carolina Sánchez, María Prieto, Claudia Colom i Marina Plomer, que aconseguiren el primer lloc del pòdium amb 158.700 punts.

Hila ha destacat «l’esperit de sacrifici que marca la carrera d’aquests esportistes, uns valors que fan que Palma estigui molt orgullosa de comptar amb un equip campió com el Xelska. Per això, com a Ajuntament hem volgut fer el màxim reconeixement institucional i donar-li la màxima transcendència, que és rebre’ls al Saló de Plens de Cort». El batle ha donat les gràcies a tots els representants del club «perquè apostar per l’esport des d’un equip de barri és apostar per uns valors que nosaltres, com a Ajuntament volem promoure, com són el treball en equip, la capacitat d’esforç o saber guanyar i saber perdre».

El director esportiu del Xelska, Pere Mir, ha assegurat que «aquest primer lloc ha estat una gran alegria, estam molt contents, és molt difícil mantenir-se any rere any, superar les classificatòries prèvies, i lluitar contra els millors equips de Madrid i Barcelona, i tot i així, els hem guanyat». Mir ha destacat la importància d’aquest títol «equivalent al que seria si el Mallorca estigués a Primera Divisió i guanyas el campionat de Lliga».

Al campionat de Valladolid, a més del primer lloc en la categoria femenina absoluta de clubs, l’equip de masculí benjamí i categoria femenina aleví del Xelska varen aconseguir també el bronze i la quinta posició de la categoria masculina absoluta. A nivell individual, a més, Claudia Colom va aconseguir el segon lloc a la classificació general.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com