La XVI Gala de l’Esport reconeix els mèrits de 131 joves esportistes de Mallorca

7 febrero 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Otros Deportes, Quien es Quien
Todos Juntos

Todos Juntos

Un any més l’esport base s’ha vestit de gala al Teatre Principal de Palma. La XVI Gala de l’Esport, organitzada per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, ha reconegut i premiat l’esforç de 131 joves esportistes de vint-i-tres federacions. Ha estat durant un acte que han presidit el president del Consell, Miquel Ensenyat, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i la directora insular d’Esports, Margalida Portells. Els atletes Mavi García i Miquel Capó han apadrinat aquesta setzena edició de la Gala de l’Esport. 

 

Aquest dimarts vespre en l’escenari del Teatre Principal de Palma ha tingut lloc el reconeixement més important que es fa a l’esport base de Mallorca. Ha estat durant la XVI edició de la Gala de l’Esport del Consell de Mallorca, en què s’han reconegut els mèrits esportius de 131 esportistes en edat escolar, que han estat campions d’Espanya en algun esport individual o col·lectiu, o han aconseguit un lloc al pòdium en una competició internacional durant l’any 2016. Representen 23 federacions esportives de les Illes Balears: atletisme, bàdminton, ball esportiu, boxa, ciclisme, persones amb discapacitat (FEBEB), gimnàstica, golf, hípica, judo i esports associats, natació, pàdel, patinatge, piragüisme, taekwondo, tennis, tennis de taula, tir amb arc, tir amb fona, tir olímpic, triatló, vela i voleibol.

Joves esportistes que, a més, han pogut conèixer de primera mà l’experiència de grans atletes com Mavi García i Miquel Capó, padrins de la Gala de l’Esport 2017, que un dia també formaren part de la gran família de l’esport base a Mallorca. Els missatges de suport també han arribat del piragüista campió olímpic a Rio de Janeiro Marcus Cooper i del motociclista Joan Mir, que han volgut enviar un missatge encoratjador a tots els joves que s’esforcen dia a dia en la pràctica esportiva.

La setzena edició d’aquesta Gala de l’Esport base ha servit també per reconèixer la feina feta per diferents persones i entitats a favor del foment de la pràctica esportiva i en la divulgació dels valors entre els més joves. Així, enguany el premi JUGAM ha estat per a tots els clubs que actualment formen part del programa de foment de valors en l’àmbit esportiu «JUGAM amb l’elit»: el Reial Club Esportiu Mallorca, el Club Atlètic Balears, l’Associació Esportiva Palma Futsal, el Club Bahía San Agustín (Palma Air Europa i Institut de Fertilitat), l’Espanya Hoquei Club, el Club Voleibol CIDE, el Voleibol Ca’n Ventura, la Unió Esportiva Collerense i l’associació Discaesports. Aquest projecte ha obert una via de col·laboració estable entre la Direcció Insular d’Esports i els clubs per organitzar jornades lúdiques, esportives i formatives durant tot l’any i promoure, així, les qualitats lligades a l’esport en esdeveniments de gran repercussió.

D’altra banda, la distinció del programa «Jocs esportius escolars» (JEE) ha reconegut la feina feta des del municipi d’Alaró per implicar-se en l’organització d’activitats de promoció esportiva municipal i de promoció esportiva extraescolar. Les entitats que hi participen regularment són l’UD Alaró, el Club Futbol Sala Alaró, l’Alaró Volei i el Club Tennis Taula Alaró. Cal destacar la participació activa d’aquests clubs a totes les jornades organitzades pel Consell de Mallorca en diferents punts de la geografia mallorquina i la bona predisposició del municipi a cedir les seves instal·lacions per fer-hi jornades del programa JEE.

En l’apartat d’Entitats, la distinció en aquesta Gala 2017 ha estat per a la cooperativa d’ensenyament CIDE, que celebra el 50è aniversari i és la cooperativa d’ensenyament més antiga de tot Espanya. Des de l’inici, el CIDE ha tingut instal·lacions esportives importants, que s’han millorat al llarg dels anys. Actualment, disposen d’un camp de futbol, un poliesportiu, un camp de voleibol i tres camps de bàsquet, entre d’altres. Són espais destinats a potenciar l’esport i els valors que s’hi treballen cada dia. Actualment l’escola manté un gran compromís amb les activitats esportives, tant dins com fora del centre, i organitza activitats com el camí de Sant Jaume, la Travessa per la serra de Tramuntana, la cursa solidària, les jornades i diades esportives, etc. En l’àmbit extraescolar, el CIDE està molt vinculat amb els clubs esportius de bàsquet, futbol, bàdminton i voleibol, que tenen una trajectòria important i que acumulen èxits en les lligues respectives. A més, ofereix una gran oferta d’activitats esportives complementàries.

Finalment, la distinció a tota una trajectòria vinculada al món de l’esport ha estat per a Àngel Sastre Sastre, nascut a Palma l’any 1955. Sastre ha dedicat la vida a l’esport, concretament al Palau Municipal d’Esports i a l’Institut Municipal de l’Esport (IME) de l’Ajuntament de Palma, on treballa des de l’any 1976 i des d’on ha participat en l’organització de nombrosos esdeveniments de primer nivell.

 

Descargar Dosier Galardonados

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com