Alumnes del CEIP Mestre Colom de Bunyola aprenen a respectar el medi natural amb Tòfol Castanyer

15 febrero 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Atletismo, Otros Deportes, Quien es Quien
Cristòfol Castanyer

Cristòfol Castanyer

El CEIP Mestre Colom de Bunyola ha estat la primera aturada del projecte esportiu i pedagògic ‘IV Circuit de Curses Infantils Serra de Tramuntana’ que ha posat en marxa un any més la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca amb la implicació del corredor de muntanya professional, Tòfol Castanyer.

El corredor solleric ha impartit la primera de les xerrades formatives a centre escolars que formen part d’aquest projecte i ho ha fet al col·legi públic de Bunyola, davant de prop d’una cinquantena de nins i nines amb qui ha compartit experiències a la muntanya i també consells a l’hora de preservar el medi natural, especialment a la Serra de Tramuntana.

“Quan aneu a fer esport o simplement a passejar per la Serra o per un altre espai natural és molt important cuidar l’entorn, no tirar cap tipus de residus i respectar un medi natural que és patrimoni de la humanitat i que tenim la sort de tenir a pocs metres d’aquí”, ha apuntat Tòfol Castanyer davant l’atenta mirada dels nins i nines.

Castanyer, a més, ha explicat múltiples anècdotes de la seva professió i passió, les curses de muntanya, que han servit d’exemple de com mantenir net el medi natural: “A les curses de muntanya que jo faig, per exemple, hi ha avituallaments on donen aigua, però sabeu per què no donen tassons?”, ha demanat, “idò perquè imagineu quina quantitat de plàstic se malgastaria i embrutaria si hi ha 1000 participants en una cursa i 10 avituallaments i han de donar un tassó per a cada un”, ha continuat explicant. “Així que cada un dels participants duu un tassó reciclable que després de beure l’amaga i li serveix per totes les curses”, ha explicat com a conclusió.

El corredor solleric també ha animat els infants a participar en la primera de les curses infantils de muntanya gratuïtes que s’organitzen per la Serra de Tramuntana, precisament al municipi de Bunyola, a la finca de Raixa, dissabte de 11 de febrer a 13 hores amb les següents distàncies:

0-3 anys: 150 mts., acompanyats pels pares.

4-5  anys: 300 mts.

6-7 anys: 600 mts.

8-9 anys: 1.000 mts.

10-11 anys: 1.500 mts.

12-13 anys: 3.000 mts.

14-15 anys: 4.500 mts.

16-17 anys: 4.500 mts.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com