L’IME millorarà les piscines de Son Hugo amb un pla d’inversió de 2,5 milions d’euros

3 marzo 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Natación, Otros Deportes
.

.

Hila: “Donam resposta a queixes d’usuaris i clubs sobre el deteriorament d’aquesta instal·lació que té 19 anys i que no s’havia mantingut correctament”

 Les obres començaran amb la instal·lació de 384 plaques fotovoltaiques al sostre i permetran que les dues piscines exteriors obrin tot l’any

 Les dues piscines exteriors romandran tancades per motius de seguretat aquest estiu i reobriran tot l’any a partir de 2018

 Palma, 3 de març.-El batle de Palma, Jose Hila i la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll i el gerent de l’IME, José María González, han visitat avui les instal·lacions de les piscines municipals de Son Hugo i han detallat el pla de millora integral que preveu invertir 2,5 milions d’euros en aquesta legislatura.

SonHugo

SonHugo

Hila ha detallat la importància que té aquesta inversió per la qual s’ha cercat finançament de tant de pressupost ordinari com de la Llei de Capitatlitat i de Fons Europeus. “Donam resposta a queixes d’usuaris i clubs sobre el deteriorament d’aquesta instal·lació que té 19 anys i que no s’ha mantingut correctament”, ha dit. Hila ha explicat que s’ha cercat finançament per “donar una solució millorant un el servei al ciutadà i als clubs de la ciutat”.

El gerent de l’IME, José Maria González, per la seva banda, ha detallat les diferents fases del projecte de millora que, una vegada s’hagi culminat, permetrà que les dues piscines exteriors de Son Hugo estiguin obertes durant tot l’any.  “És un projecte que inciarem ara amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i  després repararem els dos embassaments de les piscines exteriors solucionant així la manca d’espai de piscines per als clubs de Palma”, ha dit.

El projecte de millora integral de Son Hugo s’executarà en diferents fases. La més immediata i que s’iniciarà enguany és la instal·lació de 384 plaques fotovoltaiques al sostre de les piscines. Aquesta obra, que ara està en fase de licitació, preveu invertir un total de 255.836 euros per a instal·lar un total de 384 plaques fotovoltaiques que produïran 100 quilowatts de potència per placa, generant un total de 157.000 kilowats d’energia cada any. L’IME ha rebut a més una subvenció de 119.952 euros dels Fons Feder via la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic per finançar la col·locació de les plaques.

Inversió per fases

En una segona fase el pla integral de millora preveu invertir un total de 2,3 milions d’euros amb els quals s’escometran en tres obres importants que faran de Son Hugo una instal·lació exemplar pel que fa a l’autoconsum energètic.

Així, es faran obres per adequar els contenidors de les dues piscines exteriors i la instal·lació d’un nou liner. Una vegada conclosa aquesta obra, l’IME canviarà tot el sistema d’encalentiment i de climatització amb energies renovables instal·lant un sistema de biomasa i geotèrmia i mantes tèrmiques per a les piscines que permetrà solucionar el problemes de manca d’aigua calenta a les dutxes, entre d’altres. .

En aquest sentit, el gerent ha detallat que el sistema de biomasa de què disposarà Son Hugo permetrà reutilitzar el material de poda de l’àrea d’Infraestructures reduïnt costos de reciclatge que ara abona l’Ajuntament i fent una clara aposta per la “reutilització de materials”. “Per instal·lar el sistema de biomasa haurem de reubicar el gimnàs que tenim ara que ocupa un espai petit ja que aquest espai servirà com a magatzem de pellets per a la biomasa. Així, Son Hugo podrà disposar d’un gimnàs “amb condicions per al gaudi de la ciutadania”.SonHugodef_01

 

Per acabar, l’IME preveu adequar l’embassament de la piscina interior de Son Hugo.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com