A ras de gespa

8 marzo 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: comunicados, Fútbol
A ras de gespa, Foto: Beni Fuxa

A ras de gespa, Foto: Beni Fuxa

Fa no molts anys aquesta secció no tindria vigència per tal títol, en tot cas seria “A ras de terra” .. En la mateixa equivalència i proporció algunes situacions actuals serien molt difícils de preveure en “aquells temps” … en concret em refereixo al nostre futbol juvenil, el viscut i l’actual.

Hi havia una competició local intensa, nombrosa, competitiva .. amb l’al·licient que el primer classificat “anava a Palma”, frase que resumeix molt bé l’esperit de la competició. En efecte, havia d’anar a Palma per decidir si es donava el salt definitiu o no .. temps de jugadors que després durant molt de temps serien estendard de potents equips de la Regional Menorquina.

Més tard va arribar la reestructuració i el campio de la nostra lliga juvenil ja no tenia que “anar a Palma” a graduar-se, ja tenia el premi adequat, d’aquesta manera va anar augmentant el nombre d’equips menorquins en la “lliga balear” i la nostra lliga local, aguantant com pot les envestides dels ascensos amb el que implica.

Un determinat nivell futbolístic per als equips que no creuen el “charco” i es limiten a anar de Ciutadella a Maó amb “parades” en els diferents punts de l’illa. Així fins a l’actualitat, i una actualitat diguem que .. sorprenent.

Quan en tercera divisió els nostres equips representatius anuncian l’un “que ja és meritori competir sense pagar res a molts jugadors” l’altre que cada any que passa augmenta la retallada en el seu pressupost … doncs apa! en juvenils salvant tot tipus de crisi econòmica es produeix una cosa que sorprèn a més d’un. Quan els clubs es queixen de la taxa dels àrbitres, del preu de la mutualitat .. etc … quan els mateixos equips sol·liciten ajudes a institucions per pal·liar les despeses que han de comportar en la seva tasca social, ens vam llançat a un altre món per tal de “anar a Palma”

Veure per creure, així la nostra lliga local està formada per una cosa tan variat com, dos equips amb aspiracions reconegudes, quatre equips “B” que alternen, en funció dels seus interessos, amb jugadors de les seves “superior categoria”, i els restants que amb les seves “essències bàsiques” disputen i lluïtan per dignificar la competició.

Així es pot resumir l’actual, “anar a Palma” que fins i tot es pot quedar curt si es vol fer un salt encara més gran i creuar encara més el tall amb direcció a la península .. cal estar preparats per si amb el temps ens endinsem en una Champions League de Juvenils.

 

Victor II

FOTO: Beni Fuxa

José María Vidal Gomila

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com