Les tres úniques presidentes de federacions esportives participen a la taula rodona de PalmaDona

17 marzo 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Otros Deportes
Palma Dona

Palma Dona

Les tres úniques presidentes de federacions esportives participen a la taula rodona de PalmaDona

 Susanna Moll: “L’objectiu és visibilitzar i promoure la presència de les dones en tots els àmbits, des de l’esport actiu als principals llocs de gestió

Ana Sastre (petanca), Júlia Casanueva (vela) i Isabel Sanz (Salvament i socorrisme) han parlat sobre la bretxa estaments tècnics, arbitrals i de gestió que encara existeix

 Palma, 16 de març de 2017.- l’Institut Municipal de l’Esport (IME) ha reunit avui horabaixa a un grup de presidentes de federacions esportives espanyoles a la taula rodona “Igualtat en la gestió de les federacions esportives”, que ha tingut lloc a  l’Auditorium de CaixaForum Palma, en el marc del programa PalmaDona de l’IME.

La tinenta de batle d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, ha presentat la taula rodona destacant que “l’objectiu és visibilitzar i promoure la presència de les dones en tots els àmbits, des de l’esport actiu als principals llocs de gestió

Per a abordar aquesta significativa bretxa en l’àmbit esportiu, on encara avui dia es manifesta l’escassa participació de la dona en estaments tècnics, arbitrals i de gestió, han participat les tres úniques presidentes de federacions esportives espanyoles , una de les quals és candidata a la reelecció.

De la mà de la responsable de l’equip de psicòlegs del Comitè Paralímpic Espanyol, Manuela Rodríguez Marote, que ha moderat la taula, han intervingut la presidenta de la Federació Espanyola de Petanca, Ana Sastre; la expresidenta de la Federació Espanyola de Vela i candidata a la reelecció, Julia Casanueva; la presidenta de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, Isabel Sanz, i la directora de Programes Dona i Esport Del Consell Superior d’Esports, Natalia Flores.

També han assistit a l’acte el director general d’Esports, Sergio Rodríguez, representants de 17 federacions esportives de les Illes Balears, així com representants de clubs i esportistes de les illes.

Les ponents han reflexionat sobre la importància del paper de la dona en llocs de decisió de l’esport, han compartit les seves experiències i han exposat els obstacles que s’han trobat a les seves carreres. L’acte ha posat de manifest la necessitat d’aconseguir una major representació femenina en llocs de gestió, un espai molt limitat i poc accessible a les dones

Així mateix, s’ha presentat la “Guia per a incorporar la igualtat en la gestió de les federacions esportives”, document publicat pel Consell Superior d’Esports com a full de ruta per al disseny i la implementació de plans d’igualtat a les federacions esportives, i que ha servit de línia argumental per a desenvolupar aquesta imprescindible taula rodona.

Declaració de Brighton

La Declaració de Brighton de 1994 sobre la dona i l’esport manifesta clarament, al seu preàmbul, que «durant els darrers anys s’ha vist un augment en la participació femenina a l’esport i en les oportunitats per a les dones de participar en competicions nacionals i internacionals. Això no obstant, les dones no han arribat a gaudir d’una major representació en llocs de decisió i direcció de l’esport. Les dones estan significativament subrepresentades en les funcions de director, entrenador i jutge, especialment als nivells més alts. Mentre que no hi hagi dones que dirigeixin, decideixin o serveixin de model dins l’esport, no hi haurà igualtat d’oportunitats per a les dones».

.

.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com