El Atlético Baleares gana 1-2 en el campo del Villarreal B y sigue vivo por el playoff

7 mayo 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: 2ª División B, Fútbol
Arbitros y capitanes

Los baleáricos hacen una primera parte extraordinaria y llegan con opciones a la última jornada  CRÓNICA Era una final y el equipo lo sabía a la perfección. Desde el inicio del partido, el ATB salió muy concentrado, sabiendo que sólo la victoria servía para seguir vivos en el sueño del playoff. Josico sólo introdujo un cambio en el once respecto al partido del Hércules, con Manu por Vallori. El resto, los mismos. Partido a cara o cruz para ambos equipos, 5º y 6º respectivamente, en la persecución a la 4ª plaza que ocupa el Badalona. A los dos, sólo les valía la victoria y esperar que el Badalona pinche en la última jornada. En el minuto 9 llegaría la primera ocasión del partido, en una vaselina de casi medio del campo de Marcel, viendo que Cantero ha jugado gran parte del partido muy avanzado de su portería. En el minuto 14, el gallego Delgado hace una gran jugada personal encarando a su marcador, se fue hacia el punto de penalti y chuta con la derecha a las manos del portero. En el minuto 25 llegaría la única jugada de peligro de los amarillos en un centro por banda derecha que remata fuera al primer palo Carlos López, aunque Aulestia cubría bien. En el minuto 32 llegaría el primer gol del partido en una gran jugada de Jurado que cede a Xisco y el pichichi baleario cede detrás de cara a Delgado para que marque casi desde la frontal, su cuarto gol de la temporada. Siempre que Delgado marca, el ATB gana. En el 33, Kike hace un buen centro y de cabeza Rubén Jurado remata a las manos de Cantero.  Claro dominador de la primera parte en juego, posesión y ocasiones, el ATB marcó el segundo en una magnífica jugada de equipo con nuevamente un pase de la muerte hacia atrás, en este caso de Jurado para que desde fuera del área, Fullana haga un golazo de rosca por toda la escuadra. Quinto gol del de Montuïri este año. Con el 0-2 y sin ninguna opción local, llegaría el tiempo de descanso.

El Villarreal B, consciente de que quedaba fuera de la lucha por el playoff se volcó contra la portería de Aulestia, con un doble cambio en el minuto 45, entrando dos jugadores muy ofensivos, como son Raba y Mario. Más pólvora amarilla. Fruto de mucho empuje y colgar muchas pelotas, llegaría el 1-2 de su goleador, Carlos Martínez, que hacía el 20º en su cuenta particular esta temporada de cabeza a pase del lateral Peris. Tocaría sufrir muchísimo la última media hora del partido, con un equipo local muy ofensivo, que haría retrasar mucho a los balearicos, que con carácter, contundencia y rigor táctico, resistiría bien. En el minuto 62 Mario remataría de cabeza alto. La réplica, una falta directa lanzada por Xisco al segundo palo un poco alta. En el minuto 76 el submarino amarillo pudo empatar el partido en un disparo potente dentro del área de Leo Suárez pero se toparía con una gran parada de Aulestia. En el 80, Raba hace una gran jugada personal yéndose dentro del área de dos rivales pero su disparo con el pie izquierdo sale desviado. Enzo pudo hacer el gol de la sentencia en el 86, con una falta lanzada muy bien que primero el portero y luego la defensa cuando intentaba rematar Becchio, sacaron en la misma línea de gol. En el minuto 90 Raba tendría la última con un disparo seco con pierna izquierda que rozó el palo abajo. Los seis minutos de descuento, por la lesión de Kike, quien en una entrada de Felipe tuvo problemas para respirar, fueron de resistencia máxima. El equipo tuvo que jugar desde el 83 con un jugador menos al haber agotado los tres cambios. Kike López se encuentra bien tras el susto, aunque necesitó de la asistencia médica de urgencias al tener problemas para respirar. Al final, el ATB llega vivo a la última jornada y necesita ganar el domingo a las 18.00 horas (en horario unificado por la Federación) al Alcoyano, y esperar que el Levante B gane en su casa al Badalona para jugar playoff.

Ficha técnicaVillarreal B: 1. Cantero 2. Felipe © (84 ’15. Lazo), 3. Peris, 4. Marcos Mauro, 5. Paz, 6. Larrea (45′ 16. Raba), 7. Leo Suárez, 8 . Ramiro, 9. Cantalapiedra (45 ’17. Mario), 10. Carlos Martínez y 11. Carlos López. Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. Marcel, 3. Manu, 4. Prieto ©, 5. Biel Guasp 6. Malik (60 ’15. Enzo) 7. Xisco (82′ 16. Esteban), 8. Kike 9. Delgado 10. Fullana y 11. Rubén Jurado (77 ’17. Becchio).  Goles: 0-1 Delgado minuto 32.0-2 Fullana minuto 37.1-2 Carlos Martínez minuto 60. Árbitro: Rubén Ruipérez Marín (comité manchego)Amonestó a los locales: Felipe, Larrea, Ramiro, y Raba. Amonestó a los visitantes: Xisco, Vich (banquillo) Incidencias Partido correspondiente a la jornada 37 en la ciudad deportiva del Villarreal. 500 personas.  Josico: «Llegar vivos a la última jornada es algo bonito y esperamos celebrarlo ante la afición»   «Victoria justa. Es verdad que al final nos han acorralado un poco y hemos terminado con uno menos y la segunda parte nos ha tocado defender. No recuerdo, además del gol, una parada de Aulestia, sólo una ocasión. Jugábamos contra un gran rival pero hemos puesto nosotros el control del partido. Encontramos a faltar los tres puntos del Hércules pero hoy nos hemos impuesto a un gran rival. No puedo destacar a ningún jugador, todo el equipo ha trabajado. Llegar vivos a la última jornada es algo bonito, esperamos celebrarlo el domingo con la afición. Me emociona porque sé lo que sufre un futbolista. Intentaremos ganar y que el Levante nos ayude”. Fullana: «Esperamos hacer los deberes nosotros el último partido y después veremos»

Sabíamos de la dificultad, era una final y ambos teníamos que ganar porque nos iba la vida. En el contraataque hemos hecho mal la primera parte. Hemos aguantado bien la segunda parte. Hay que disfrutar de la victoria e ir a ganar la última jornada aunque no dependamos de nosotros mismos. Empezamos día 4 de julio y queríamos llegar aquí con opciones, tenemos una oportunidad. Esperamos hacer el deber nosotros y después veremos. Todo el mundo me pide que chute más y ha sido una buena rosca».

[FAG id=241924]

L’Atlètic Balears guanya 1-2 al camp del Vila-real B i segueix viu pel playoff Els balearicos fan una primera part extraordinària i arriben amb opcions a la darrera jornada  CRÒNICA

Era una final i l’equip ben bé que ho sabia a la perfecció. Des de l’inici del partit, l’ATB va sortir molt concentrat, sabent que només la victòria servia per seguir vius en el somni del playoff. Josico només va introduir un canvi a l’onze respecte del partit de l’Hèrcules, amb Manu per Vallori. La resta, els mateixos. Partit a cara o creu per tots dos equips, 5è i sisè respectivament, en la persecució a la 4a plaça que ocupa el Badalona. A tots dos, només els valia la victòria i esperar que el Badalona punxi a la darrera jornada. Al minut 9 arribaria la primera ocasió del partit, en una vaselina de gairebé mig del camp de Marcel, veient que Cantero ha jugat gran part del partit molt avançat de la seva porteria. Al minut 14, el gallec Delgado fa una gran jugada personal encarant al seu marcador, se’n va cap al punt de penal i xuta amb la dreta a les mans del porter. Al minut 25 arribaria la única jugada de perill dels groguets en una centrada per banda dreta que remata fora al primer pal Carlos López, encara que Aulestia cobria bé el pal.  Al minut 32 arribaria el primer gol del partit en una gran jugada de Jurado que cedeix a Xisco i el pitxitxi balearico cedeix darrere de cara a Delgado perquè marqui gairebé de la frontal el seu quart gol de la temporada. Sempre que Delgado marca, l’ATB guanya. Al 33 Kike fa una bona centrada i de cap Rubén Jurado remata a les mans de Cantero.  Clar dominador de la primera part en joc, possessió i ocasions, l’ATB va marcar el segon en una magnífica jugada d’equip amb novament una passada de la mort cap enrere, en aquest cas de Jurado perquè des de fora de l’àrea, Fullana faci un golàs de rosca per tota l’escaire. Cinquè gol del montuirer enguany. Amb el 0-2 i sense cap opció local, arribaria el temps de descans. El Vila-real B, conscient que quedava fora de la lluita pel playoff es va bolcar contra la porteria d’Aulestia amb un doble canvi al minut 45, entrant dos jugadors molt ofensius, com són Raba i Mario. Més pólvora grogueta. Fruit de molta empenta i penjar moltes pilotes, arribaria l’1-2 del seu golejador, Carlos Martínez, que feia el 20è en el seu compte particular aquesta temporada de cap a passada del lateral Peris. Tocaria patir moltíssim la darrera mitja hora del partit, amb un equip local molt ofensiu que faria endarrerir molt els balearicos, que amb caràcter, contundència i rigor tàctic, resistiria bé. Al minut 62 Mario remataria de cap alt. La rèplica, una falta directa llençada per Xisco al segon pal una mica alta. Al minut 76 el submarí groguet pogué empatar el partit en un xut potent dins l’àrea de Leo Suárez però es toparia amb una gran aturada d’Aulestia. Al 80, Raba fa una gran jugada personal anant-se dins l’àrea de dos però el seu xut amb l’esquerre surt desviat. Enzo pogué fer el gol de la sentència al 86, amb una falta llençada molt bé que primer el porter i després la defensa quan intentava rematar Becchio, tragueren en la mateixa línia de gol. Al minut 90 Raba tendria la darrera amb un xut sec amb cama esquerre que fregà el pal abaix. Els sis minuts de descompte, per la lesió de Kike, qui en una entrada de Felipe va tenir problemes per respirar, varen ser de resistència màxima. Equip hagué de jugar des del 83 amb un  jugador manco en haver esgotat els tres canvis. Kike López es troba bé després de l’ensurt, encara que va necessitar de l’assistència mèdica d’urgències en tenir problemes per respirar. Al final, l’ATB arriba viu a la darrera jornada i necessita guanyar diumenge a les 18.00 hores (en horari unificat per la Federació) a l’Alcoyano, i esperar que el Llevant B guanyi a ca seva el Badalona per jugar playoff.     Fitxa tècnica.  Vila-real B: 1. Cantero 2. Felipe © (84’ 15. Lazo), 3. Peris, 4. Marcos Mauro, 5. Pau, 6. Larrea (45’ 16. Raba), 7. Leo Suárez, 8. Ramiro, 9. Cantalapiedra (45’ 17. Mario), 10. Carlos Martínez i 11. Carlos López. Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. Marcel, 3. Manu, 4. Prieto © , 5. Biel Guasp  6. Malik (60’ 15. Enzo)  7. Xisco (82’ 16. Esteban), 8. Kike 9. Delgado 10. Fullana i 11. Rubén Jurado (77’ 17. Becchio).   Gols: 0-1 Delgado minut 32.0-2 Fullana minut 37.1-2 Carlos Martínez minut 60. Àrbitre: Rubén Ruipérez Marín (comitè manxec) Va amonestar als locals: Felipe, Larrea, Ramiro, i Raba. Va amonestar als visitants: Xisco, Vich (banqueta) Incidències Partit corresponent a la jornada 37 a la ciutat esportiva del Vila-real. 500 persones.

Josico:  “Arribar vius a la darrera jornada és una cosa guapa i esperam celebrar-ho davant l’afició”

“Victòria justa. És ver que al final ens han acorralat un poc i hem acabat amb un menys i la segona part ens ha tocat defensar. No record, a més del gol, una aturada d’Aulèstia, només una ocasió. Jugàvem contra un gran rival però hem posat noltros el control del partit. Trobam a faltar els tres punts de l’Hèrcules però avui ens hem imposat a un gran rival. No puc destacar cap jugador, tot l’equip ha treballat. Arribar vius a la darrera jornada és una cosa guapa, esperam celebrar-ho diumenge amb l’afició. M’emocion perquè sé el que pateix un futbolista. Intentarem guanyar i que el Llevant ens ajudi.

Fullana: “Esperam fer els deures noltros el darrer partit i després veurem”

Sabíem de la dificultat, era una final i tots dos havíem de guanyar perquè ens anava la vida. En el contraatac hem fet mal la primera part. Hem aguantat bé la segona part. Hem de disfrutar de la victòria i anar a guanyar la darrera jornada encara que no depenguem de noltros mateixos. Vàrem començar dia 4 de juliol i volíem arribar aquí amb opcions, tenim una oportunitat. Esperam fer el deure noltros i després veurem. Tothom me demana que xuti més i ha estat una bona rosca”.