La piscina interior de Son Hugo ha obert avui amb totes les garanties de seguretat

2 noviembre 2017 | Por Redacción | Categoria: Natación, Otros Deportes
 Reobertura Son Hugo

Reobertura Son Hugo

L’ informe tècnic pericial indica que “està llesta per ser utilitzada sense risc per als usuaris”

Susanna Moll: “Hem actuat amb la màxima diligència per reobrir amb celeritat prioritzant la seguretat”

La piscina de Son Hugo ha patit des del principi una manca de manteniment

 

Palma, 2 de novembre de 2017. – La piscina interior de Son Hugo ha obert avui les portes en el seu horari habitual un cop que l’informe tècnic emès per l’arquitecte pericial certifica que “està llesta per ser utilitzada sense risc per als usuaris”. D’aquesta manera, després del tancament del passat 24 d’octubre, “en 10 dies l’IME ha aconseguit reparar la fissura que es va detectar, amb la màxima celeritat i garantint totes les condicions de seguretat,” ha assegurat la tinent de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll.

 

Gràcies a les inspeccions setmanals que realitza el Servei de Manteniment de l’IME es va detectar una fissura al perfil de la piscina interior i un bombament a alguns dels plafons d’acer que conformen el vas de la piscina.

 

Immediatament es va requerir la presència d’un arquitecte expert en patologia edificatòria (que ja havia realitzat l’any 2016 un informe sobre l’estat de la piscina), per dirigir les tasques de reparació. El fet de no haver de buidar finalment la piscina ha permès una substitució molt més ràpida dels travessers afectats i que el tancament de Son Hugo no hagi estat més llarg. A més, la reparació s’ha completat amb un tractament anticorrosiu per evitar l’oxidació.

 

L’IME ha comptat també amb la presència de dos tècnics procedents d’Itàlia de l’empresa fabricant, que han executat les tasques, un cop consensuada amb l’arquitecte la solució al problema. A més, han assessorat el personal sobre el manteniment que requereix aquest tipus de piscines. Es dóna la circumstància que aquesta piscina, que és metàl·lica i no d’obra, requeria des de la seva instal·lació un manteniment que no s’ha produït. Per aquest motiu, des de l’inici de legislatura, l’equip directiu de l’IME, conscient del seu estat, manté revisions contínues de la piscina.

 

El gerent de l’IME, José Maria González, ha volgut agrair expressament el paper de l’arquitecte de la piscina, Quim Pujol, sense el qual no hagués estat possible que en 48 hores els tècnics del fabricant procedents d’Itàlia puguessin estar a Palma al servei de l’IME.

 

González ha visitat avui les instal·lacions de Son Hugo, acompanyat del president de la Federació Balear de Natació, Vicente Cáceres, per comprovar in situ que el servei s’ha restablert sense cap incidència.

 

A hores d’ara, utilitzen la piscina els abonats a l’IME, 1300 cursetistes, dos clubs de waterpolo i quatre clubs de natació. Els equips de natació han adaptat aquests dies els seus entrenaments a Son Hugo, i s’han exercitat al gimnàs del centre.

 

L’Ajuntament de Palma ha fet una important aposta per aquesta instal·lació perquè torni a esser un referent internacional i un centre esportiu d’excel·lència per als ciutadans de Palma.

 

Al mes de març es va anunciar el actual projecte de reforma integral de Son Hugo amb una inversió de 2,5 milions d’euros, una remodelació prioritària per al Consistori després de comprovar un important deterior a les estructures degut a la corrosió per la manca de manteniment d’anys anteriors. En aquests moments el projecte es troba a la primera fase (instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’escalfament d’aigua i calefacció).

 

Nota de premsa del mes de març https://ime.palma.cat/portal/PALMA/ime/contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=100019&tipo=8&nivel=1400&codResi=1&language=ca

 

Roda de premsa de març

https://www.youtube.com/watch?v=C9Fgkkochfg

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com