NOTA DE PREMSA TROFEU CIUTAT DE PALMA MALLORCA GYM CUP 2018

7 febrero 2018 | Por Redacción | Categoria: Eventos, Gimnasia Artística, Otros Deportes
Club Xelska

Club Xelska

Els dies 16 i 17 de febrer de 2018 se celebrarà la segona edició de la Mallorca Gym Cup, una competició de Gimnàstica Artística Femenina, d’àmbit internacional, i que aquest any ha esdevingut en Trofeu Ciutat de Palma d’aquesta modalitat olímpica gimnàstica. L’esdeveniment es durà a terme al Palma Arena, per segon any consecutiu, i serà organitzat pel Club Esportiu Xelska.
Per aquest motiu, avui dimecres dia 7 de febrer, a les 12 hores, al saló de plens de l’Ajuntament de Palma es durà a terme la presentació de l’esdeveniment.
A l’acte hi assistiran: el Director General d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez López; el gerent del Palma Arena, Jaume Ordines, en representació de la Consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear; el Secretari General de la Real Federación Española de Gimnasia, Ignacio Marrón; la presidenta de la Federació de Gimnàstica de les Illes Balears, Maria Bibiloni; i els vicepresidents del Club Esportiu Xelska, Vicenç Riera i Lorenzo Martín, així com alguns representants dels patrocinadors i col.laboradors de la Mallorca Gym Cup.
També hi seran presents les gimnastes més destacades del Club Esportiu Xelska, que pertanyen al Programa de Tecnificació del CTEIB.
En l’edició d’enguany s’han superat les inscripcions rebudes l’any anterior; un total de 275 gimnastes, i 80 tècnics de diferents països (Alemanya, França, Itàlia, Estats Units,…) i de tot el territori nacional espanyol acudiran en menys de dues setmanes a aquesta cita. Tampoc faltarà la participació local, ja que hi prendran part pràcticament tots els clubs mallorquins, encapçalats pel club del Coll d’en Rabassa, l’organitzador Xelska, que en aquests moments lidera la Lliga espanyola de Primera Divisió.
Precisament aquest cap de setmana, abans de la Mallorca Gym Cup, el seu equip es desplaçarà a Gijón per a disputar una nova jornada d’aquesta lliga.
Una notícia que mostra la rellevància que està prenent la Mallorca Gym Cup és la presència de Donatella Sacchi, Presidenta del Comitè Tècnic de la Federació Internacional de Gimnàstica. Aquesta persona representa la màxima autoritat esportiva mundial en l’àmbit de la gimnàstica artística, i es desplaçarà a Palma aquests dies per a impartir una xerrada tècnica a tots els entrenadors participants en l’esdeveniment.

A més, també impartirà una xerrada tècnica la Directora Tècnica de Brasil als Jocs Olímpics de Río 2016, Georgette Vidor.
Així, a la Mallorca Gym Cup, es conjugarà la part d’aquestes activitats de formació als tècnics i la part de la competició amb una mena de fira, específica d’aquest esport.
Aquest format de competició és molt comú a Estats Units, però a Europa no existeix cap esdeveniment que combini les tres activitats. A més, en la part de la competició, les gimnastes de nivells de promoció compartiran escenari amb gimnastes d’alt nivell.
Per a dur a terme l’esdeveniment, l’organització ha hagut de reunir a més de 100 voluntaris, alguns d’ells vinguts d’altres països. Tots els voluntaris seran uniformats per gentilesa de Macron.
L’organització compta amb diferents serveis que li donen un toc de qualitat molt elevat, com són els transports oficials gratuït pels participants amb autocar i amb els cotxes oficials Mercedes Benz. També les gimnastes tendran servei d’assistència de fisioteràpia, gràcies a Fisioplanet, durant tots els entrenaments oficials del divendres i tota la competició, el dissabte.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com