Fa deu anys el CE Santanyí va visità Anduva, allà és viu el futbol d’una altra manera

17 mayo 2018 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Quien es Quien
Maties Adrove

Maties Adrove

MATIES ADROVER:  Ara que el Rcd Mallorca ha de visitar «Anduva» recuper un escrit que vaig fer per la revista Dies i Coses coincidint amb la visita del CE Santanyí al camp del Mirandés.

Maig 2018,
El cap de setmana viscut a Miranda del Ebro em va pareixer retornar trenta anys enrera, pràcticament a l’època de “Crónicas de un pueblo” Ho recordau?. En aquesta localitat propera als 40.000 habitants només es viu pel futbol; Aquest estiu farà trenta anys que vaig començar a jugar a futbol a s’Alqueria juvenil, llavors jo tenia 14 anys i per jo quasi només existien els estudis i el futbol, mentre vaig ésser juvenil, baix la direcció d’en Tianet amb la supervisió de Bernat Sans, mai vaig faltar a cap entrenament i pràcticament tots els diumenges anava a jugar el matí amb els juvenils, pegava una mossegada i agafa l’autobús a can Marc per anar a veure els grans, escoltant el carrusel a la meva “radieta”; aquella mateixa època mes de 50 calongins es mobilitzaven setmana rera setmana per anar a gaudir dels partits del C.E. Santanyí ; idó d’aquesta manera o si m’apureu encara més exagerada es viu el futbol a Miranda; a lo millor a l’any 2008 encara no hi ha altre tipus de distracció.
Centenars de banderes llueixen les balconades i finestres del poble, moltes d’elles des de fa dos anys; els mostradors de les tendes estan ocupats per una gran bandera que impedeix veure que hi ha esposat al mostrador; si vas a un establiment públic el tema de conversa és el partit del Mirandés; un 600, que per aquí ja en queden ben poquets dona voltes sense aturar anunciant per el seu altaveu la disputa de l’important partit. Tothom de vermell, bandera en ma i amb la lletra de l’himne de la ciutat ben apresa, així es viu al futbol a Miranda quina llàstima que aquí s’hagi passat a un extrem tan llunyà.
Aquell partit el vaig transmetre amb els comentaris de Jaume Mut des de el galiner, estavem damunt el marcador simultani «dardo» que ja ha passat a l’història
Aprofito per posar la fitxa tècnica
:
31-05-08, Camp d’Anduva , 2.860 espectadors
C.D. Mirandés 1 (Pablo Infante) – C.E. Santanyí 0
C.D. Mirandés: Triviño; Denis, Marín, Ateca, Gebara (Salcedo 79’); Nuñez; Iban Moreno, Ivan Agustín (Alberto 74’), Oussama, Pablo (Rafa Martín 76’) Pablo Infante i Joseba Martínez.
C.E. Santanyí: Linares; Merino, Pomar, Adrià, Aitor; Carlos Barbón (Tomeu 85’), Rueda (Rueda 79’), Xino: Mut(Rafa 75’) i Manel.

Així vaig viure l’esta a Miranda i el partit:

Després d’arribar el divendres horabaixa a l’aeroport de Sondica l’equip es dirigí directament a Anduva per tenir la primera presa de contacte amb la gespa; una vegada acabat l’entrenament, que va ser presenciat per un centenar de seguidors del Mirandés hi va haver llançament de penals i en Rueda en va llançar dos al mateix lloc a on ho fa habitualment i els va marcar tot dos.

Durant l’entrenament va fer bon temps, que es va desbaratar, i de quina manera, quan l’equip estava sopant. El dissabte dematí, després de berenar l’equip va mirar el dvd del partit jugat el dissabte abans a Santanyí i després va arribar l’hora de dinar i anar a descansar a l’habitació a on alguns components varen poder seguir la penúltima etapa del Giro d’Italia i altres optaren per la classificació de moto GP de Mugelo. A les cinc i mitja, una hora i tres quarts abans de l’inici, coincidint amb una forta pluja, present quasi tot el dia, arribaren a la concentració dos cotxes de la policia local per custodiar per davant i per darrera l’autobús del C.E. Santanyí. Aquest fet va sorprendre al planter santanyiner aprofitant alguns jugadors per enregistrar-lo amb el mòbil.

Encara que el Mirandés te 3.800 socis, només 2860 espectadors foren a Anduva a presenciar l’espectacle que oferiren els dos equips; uns 20 seguidors arroparen a l’equip de Damià Barceló.

La manera que es viu el futbol a aquesta localitat burgalesa és excepcional; una bona mostra va ser la manera que varen animar a Santanyí els aficionats que vingueren a Mallorca. En el Santuari d’Anduva és un goig veure l’ambient de la graderia, que inclòs va xiular al seus jugadors quan un jugador santanyiner es remolcava sobre la gespa i no tiraven la pilota fora; així com l’ovació que s’endugueren els santanyiners a mida que foren substituïts.

Retornat a lo que va succeir dins el rectangle de joc, a un partit molt equilibrat, en Xisco Barbón al 36’ a un llançament de pilota aturada va estar a punt d’anotar el primer gol, però, un inspiradissim Triviño va treure la ma per rebutja a còrner la pilota que cercava l’escaire, si arriba a entrar no me puc imaginar quina segona part haguéssim viscut.

A l’inici de la segona part, 4’, es va repetir la maledicció dels primers minuts: n’Oussama va rebre la pilota devora la banda i en Pablo Infante (tant bo com marruller, va veure una targeta groga a cada partit i 10 a la lliga regular) aprofitant-se de la patinada de n’Adrià per rematar de cap a plaer a la xarxa de la porteria de Linares, que no pogué fer res. Aquesta vegada, a pesar del fort cop que suposava aquest gol, l’equip de Damià Barceló aguantà el tipus i anar a cercar l’empat. Després que en Barbón aprofites una assistència de Rueda per llançar un fort xut que va pegar a la xarxa lateral, als 18’ en Xino fou tomat per Triviño, que no va veure ni targeta groga, assenyalant l’àrbitre Muñoz García Mascaraquez el punt de penal. Agafà l’esfèric en Manolo Rueda i el llançà idèntic als dos del dia anterior, però la pilota sortí un pam fora, just devora el pal.

En els darrers minuts de partit la graderia va entonar l’himne de la Ciutat circustància que posava la pell de gallina als que no estam acostumats a visitar Anduva.. En definitiva el Mirandés fou mereixedor de superar aquesta eliminatòria, però el Santanyí va fer mèrits suficients per treure uns altres marcadors, més apretats, enhorabona santanyiners per la imatge donada a Anduva.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com