Els municipis de Mallorca inverteixen prop de 3 milions d’euros en millores en camps de futbol amb el suport del Pla de millores en equipaments esportius del Consell

26 junio 2018 | Por Redacción | Categoria: comunicados, Fútbol
El vicepresident Francesc Miralles amb la batlessa d'Algaida, la directora insular d'Esports i responsables de les obres de renovació de gespa del camp de futbol municipal des Porrassar (Algaida).

El vicepresident Francesc Miralles amb la batlessa d’Algaida, la directora insular d’Esports i responsables de les obres de renovació de gespa del camp de futbol municipal des Porrassar (Algaida).

Es tracta de 17 municipis, entre els quals es troba Algaida, que està en ple procés de renovació de la gespa del camp de futbol municipal des Porrassar. Un projecte que està finançat en un 80% a través del Pla d’ajuts per a millores en instal·lacions esportives municipals del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, dotat amb 11.8 milions d’euros.

Fa un parell de setmanes que varen començar a retirar la gespa antiga i ara ja s’està instal·lant la nova. El camp municipal de futbol des Porrassar a Algaida s’està posant al dia i ho fa gràcies a un projecte de renovació de gespa que té un pressupost de 182.468 €, dels quals 162.465 € provenen d’una subvenció del Pla de millores per a instal·lacions esportives de Mallorca posat en marxa pel departament que dirigeix el vicepresident primer, Francesc Miralles. Miralles ha visitat avui les obres acompanyat de la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet i la directora insular d’Esports, Margalida Portells.

Cartell d'obres a l'entrada del camp municipal de futbol d'Algaida.

Cartell d’obres a l’entrada del camp municipal de futbol d’Algaida.

En el cas d’Algaida, “es tractava d’una gespa que tenia 16 anys”, explica la batlessa Maria Antònia Mulet, “i ja era hora que es renovàs perquè es tracta d’un camp on hi ha deu categories de nins i nines que juguen a futbol, amb més de 200 persones que tres o quatre vegada a la setmana fan ús d’aquestes instal·lacions”.

El conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha destacat que en aquests moments hi hagi 17 municipis que tenen previstes intervencions de millora en els seus camps de futbol. Es tracta de Lloseta, Son Servera, Palmanyola, Puigpunyent, Alaró, Bunyola, Esporles, Santanyí, Mancor de la Vall, Sóller, Sencelles, Consell, Vilafranca, Petra, Felanitx i Calvià que, en total, sumen 2,9 milions d’euros d’inversió en projectes de millora de camps de futbol d’arreu de Mallorca. “Aquestes actuacions venen a justificar una vegada més aquests plans de millora d’instal·lacions esportives”, afegeix Miralles, “millorar aquests equipaments afavoreix la pràctica esportiva dels infants i també dels adults. Volem que les instal·lacions siguin les millors possibles per fer atractiva la pràctica esportiva i contribuir així a que s’estengui a la societat els seus efectes positius en termes d’hàbits saludables”.

Operaris durant les obres de renovació de gespa del camp de futbol d'Algaida.

Operaris durant les obres de renovació de gespa del camp de futbol d’Algaida.

Tots aquests projectes d’inversió en camps de futbol reben el suport del Pla de millores en instal·lacions esportives municipals del Consell de Mallorca. Les obres que estan duent a terme van des de renovacions de gespa, adquisició i renovació de material –porteries, xarxes-, millores de sistemes de regadiu, reparació d’espais –vestidors, bancs, graderies-, millores d’eficiència energètica en l’enllumenat i el consum d’aigua, l’adquisició de marcadors electrònics, la substitució de cobertes fins a reformes integrals.

Són el resultat de l’impuls que ha donat el primer Pla d’ajudes per a inversions esportives municipals que ha posat en marxa la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i que està destinat a subvencionar obres de renovació o millora que impulsen els ajuntaments en els seus equipaments esportius.

Un Pla que s’està traduint en obres de millora en pavellons esportius, en la introducció de millores d’eficiència energètica, en millores d’accessibilitat així com en el canvi d’usos d’alguns equipaments esportius per adaptar-se a les demandes actuals dels municipis.

Obres d'instal·lació de la nova gespa del camp municipal de futbol d'Algaida.

Obres d’instal·lació de la nova gespa del camp municipal de futbol d’Algaida.

La convocatòria disposa d’11,8 milions d’euros de pressupost, distribuïts en dues línies d’actuació. D’una banda, 3,8 milions d’euros per a projectes fets entre l’1 de gener de 2016 i la data de la sol·licitud de la subvenció. I una segona partida, de 8 milions d’euros, per a actuacions de millora que es facin entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018.

.

.

.

.

.

.

.

.

Consell de Mallorca

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com