CHALLENGE ESCOLAR

30 enero 2019 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo, Otros Deportes
Challenge Ciclista Mallorca 2019

Challenge Ciclista Mallorca 2019

La Challenge escolar de ciclisme arriba aquest diumenge a la cinquena edició
Un any més les categories inferiors del ciclisme balear tendran un espai propi dins la XXVIII Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca, coincidint amb la darrera etapa de la Challenge professional. Un dia abans, dissabte 2 de febrer, se celebrarà el Trofeu Serra de Tramuntana, amb sortida a Sóller i arribada a Deià. La participació del Consell de Mallorca també consolida el
premi al Primer Mallorquí classificat en cada etapa, de mans de la Fundació Mallorca Turisme, que enguany donarà un gran impuls a la difusió de la Challenge patrocinant resums diaris a la cadena Eurosport.
El passeig Marítim de Palma tornarà a veure rodar aquest diumenge, 3 de febrer, les joves promeses del ciclisme balear que participaran en la V Challenge Escolar de Ciclisme, que impulsa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca juntament amb la Federació de Ciclisme de les Illes Balears i Unisport Consulting, empresa organitzadora
de la Challenge. Una prova que se durà a terme a la mateixa línia de meta del Trofeu Platja de Palma i que està oberta a nins i joves en edat escolar, d’entre 6 i 16 anys, que estiguin federats.
Les proves començaran a les 11 hores i consten de quatre categories:
Cadets –que faran 11 voltes, 19,8 km-, seguits dels Infantils -7 voltes, 12,6 Km-, els Alevins -4 voltes, 7,2 km- i, finalment, els Principiants -1 volta, 1,8 km-. La línia de sortida serà al Moll de les Golondrines. Les inscripcionsestan obertes fins al 31 de gener a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears -971 75 18 44 o info@webfcib.es-.
Trofeu Serra de Tramuntana
La jornada anterior, la del dissabte 2 de febrer, serà la del Trofeu Serra de Tramuntana, una de les etapes més espectaculars d’aquesta XXVIII Challenge, que es desenvoluparà amb sortida a Sóller i arribada a Deià. Es tracta d’na etapa patrocinada pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial que recorre 143,9 quilòmetres de carretera passant per poblacions com Valldemossa, Esporles, Bunyola, Orient, Alaró, Lloseta, Selva o Caimari i salva fins a 920 metres de desnivell. Una etapa dura que esdevé una oportunitat per gaudir del paisatge de la Serra de Tramuntana, un paisatge forjat a través de segles d’història que li va valer el 2011 la declaració de Patrimoni de la Humanitat com a Paisatge Cultural per la UNESCO.
Premi al primer mallorquí classificat
La tercera línia de col·laboració que consolida el Consell de Mallorca en aquesta nova edició de la Challenge té a veure amb el Premi al primer mallorquí classificat en cada etapa que, per segon any consecutiu, patrocina la Fundació Mallorca Turisme. Una entitat que depèn del Departament
d’Economia i Turisme del Consell per a qui la Challenge contribueix a enfortir l’oferta de turisme esportiu i l’aposta per un model turístic sostenible, desestacionalitzador i dinamitzador de l’economia local. Una prova esportiva que genera importants sinergies entre els sectors econòmics vinculats als entorns esportiu i turístic, proporcionant productes molt específics, vinculats al turisme cultural i el turisme de naturalesa. Sens dubte, però, la gran novetat d’enguany és l’aposta per donar major difusió mediàtica a la Challenge gràcies a un acord amb el canal esportiu

Eurosport, que emetrà un resum diari d’aquesta prova ciclista de referència,
incrementant el seu impacte internacional cada dia de la prova a partir de
les 20 hores.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com