JORNADES DEL CRIADOR ALS HIPÒDROMS DE MALLORCA

21 noviembre 2020 | Por Editor | Categoria: Otros Deportes, Trote

Federacion Balear de Trot

El Critèrium dels Joves a Manacor i el Premi Heroïna des Bosc a Son Pardo són les carreres més importants del cap de setmana
Jornades patrocinades per l’Associació de Criadors de Cavalls de Trot aquest cap de setmana als hipòdroms de Manacor i Son Pardo, amb extensos programes de carreres, molts de cavalls en pista i un al·licient per als participants, el lliurament d’un indiot al guanyador de cada carrera.
La primera sessió serà el dissabte 21 al Municipal de Manacor, amb un programa de 10 carreres a partir de les 16:00h. La reunió es celebrarà a porta tancada, ja que es manté el confinament perimetral de la ciutat.
La prova més interessant i més ben dotada del cap de setmana, amb 3.000€ en premis, és el Critèrium dels Joves, reservada a poltres de la generació “I” (de 2 anys) sobre la curta distància de 1’725 metres.
Tot i que cap dels participants ha corregut encara sobre aquesta distància, hi ha quatre cavalls que destaquen, ja sigui per les seves sumes acumul·lades i pel seu rècord absolut.
Itu de Font és un d’aquests poltres destacats, partirà amb el dorsal número 5 a regnes del menorquí Josep Carreras. És el cavall amb més sumes guanyades i el que millor rècord absolut ostenta. Compta a més amb 5 victòries al seu palmarès i una gran
efectivitat en pista, ja que en totes les carreres disputades ha arribat entre els 3 primers classificats, excepte en dues ocasions, que fou distanciat.
Companya de quadra és Ivana de Font, defensada dissabte pel campaner Toni Valls, que partirà amb el dorsal 2. Encara que aquesta egua no compta amb cap victòria, si acumula quatre segones places i una tercera en 7 carreres disputades.
Per sumes destaca també It hes love RS, amb el dorsal número 3 i a regnes de Damià Oliver, encara que no és el poltre més ràpid del lot, motiu pel qual la curta distància de la prova li pot jugar en contra.
Per velocitat Ivory de Lyal (1) és un altre dels que destaquen en el grup, ja que ell i Itu de Font són els únics que han rodat sota la reducció d’1’18”0. Aquest cavall, d’ençà que arribà a Mallorca ha fet una bona progressió, baixant el seu rècord individual cada pic
que ha corregut. Dissabte serà Joan Bauzà l’encarregat de menar-lo.
A Son Pardo diumenge està programada una marathoniana reunió, amb 9 carreres oficials i una exhibició d’alevins. A més, a partir de les 15:00h es farà una qualificació i dues presentacions de poltres d’un any, una tradició a la qual els criadors presenten al
públic la nova generació de poltres.

PRÈVIA
Destaca sobre la resta de carreres el Premi Heroïna des Bosc, prova per a cavalls nacionals a partir de 4 anys, que és puntuable per a la Copa de la Real Sociedad Hípica de Mallorca.
També es tracta d’una prova de velocitat, sobre la curta distància de 1.609 metres, pel que es preveuen cronos bastant baixos, si el clima permet tenir la pista en condicions òptimes.
Enguany la carrera compta només amb 6 participants, però tots de categoria, motiu pel qual els pronòstics es presenten molt oberts. Tots els aspirants a la victòria saben rodar a 1’14, fins i tot un, Es Gonyador de Font, compta amb un rècord d’1’13”7, el que augura un recorregut frenètic en el qual els menadors hauran de ser molt hàbils i aprofitar al màxim cada un dels metres si volen tenir una oportunitat de victòria. A més, la curta distància no permet posar en pràctica moltes tàctiques de carrera.
Una altra carrera que despertarà la curiositat dels aficionats és la primera del programa, Premi Siurell de Pont, per a poltres de 2 anys (generació “I”) que, a més, compta amb una bona dotació, de 1.500 euros en premis.
La prova compta amb un lot de 14 poltres, cinc d’ells debutants en carrera, que hauran de fer un recorregut de 2.150 metres. A més, entre els participants s’hi troba un eivissenc, Il Capitano Plus, un fill de Renardo Bello i Meriem, que serà dirigit pel també
eivissenc Aitor Civico.
Per a més informació podeu consultar els programes de carreres a:

PROGRAMA MANACOR

PROGRAMA SON PARDOPRESENTACIÓ DE POLTRES 1 ANY

Comentarios cerrados