Marc Horrach Gràcies, Fundació per a l’Esport Balear…

2 febrero 2021 | Por Redacción | Categoria: Motociclismo, Motor

Marc Horrach. Foto archivo

 

En la vida i l’esport, les persones passen i les institucions segueixen el seu camí; la Fundació per a l’Esport Balear ha estat casa meva durant molts d’anys, primer vaig formar-me com a persona i esportista entre els anys 2007 i 2010 a l’IES CTEIB. Acabat el batxillerat, em vaig traslladar a Barcelona per estudiar el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport durant els anys 2010-2014. Al finalitzar el grau, la Fundació em va obrir les portes per dirigir el Programa de Tecnificació de Motociclisme. El meu pas pel Programa de Tecnificació de Motociclisme… Durant 10 anys he format part del Programa de Tecnificació de motociclisme, 4 anys com a esportista i 6 anys com a Director Tècnic. Des del novembre 2014, inici de l’etapa com a Director Tècnic, he treballat amb més de 20 esportistes que han passat o encara formen part del programa. I una vintena més que han passat pel programa de seguiment. Durant aquesta etapa he aprofitat per a formar-me en el món de l’Alt Rendiment Esportiu, cursant el Màster Oficial en Alt Rendiment Esportiu: Força i Condicionament Físic a Murcia. La docència i l’alt rendiment esportiu: les meves vocacions. Fa uns anys, fruit de la meva vocació cap al món de la docència, vaig apostar per formar-me com a docent (en l’especialitat d’Educació Física), paral·lelament al món de l’alt rendiment, sempre m’ha apassionat l’educació. L’esport i l’activitat física són unes eines molt bones per a educar els adolescents. Tot i no acomiadar-me de l’alt rendiment esportiu, la passió que sent cap al món de la docència m’ha fet donar una passa endavant i endinsar-me dins del món de l’Educació Física. Una passa cap a la docència, sense deixar l’alt rendiment esportiu. Aquesta temporada 2021 arriba amb molt bones notícies professionals, oficialment he pogut «debutar» al món de la docència, després d’aconseguir una adjudicació d’una plaça a un Institut d’Educació Secundària de l’illa de Mallorca. Tot i dedicar-me a la docència pels matins, els horabaixes seguiré vinculat molt estretament amb l’alt rendiment esportiu, treballant amb esportistes de motociclisme. Programa de Tecnificació de Motociclisme, un gran equip! Per tant, d’ara endavant, ja no dirigiré el Programa de Tecnificació de Motociclisme. El temps passa molt ràpid, pareix que era ahir quan em vaig incorporar al programa i ja han passat 6 temporades esportives. No vull acomiadar-me sense agrair l’esforç, treball i afecte desinteressat de totes les persones que m’han acompanyat i recolzat durant aquesta meravellosa etapa. Vull començar per tots i cada un dels esportistes que han passat pel programa de motociclisme com pel programa de seguiment.

També vull agrair a les famílies totes les facilitats que m’han ofert per a poder treballar amb els seus fills. I, en especial, a tots i cada un dels membres de l’equip tècnic que ha tingut el programa durant aquesta etapa: Joan Munar, Álvaro Espinosa, Arnau Rosselló, Gerard Pou i Toni Ramis. Sense aquest gran equip, res hagués sortit. Remarcar també la gran professionalitat de tot el personal de la Fundació, sense la seva feina diària el programa no podria funcionar. Donar les gràcies, també, a tots els gerents els quals han confiat en mi durant la meva etapa com a Director Tècnic començant pel Sr. Jaume Thomàs, seguint pel Sr. Joan Noguera i acabant pel gerent actual, el Sr. Toni Muñoz. Agrair també la confiança rebuda per part del Director General d’Esports, el Sr. Carles Gonyalons i la Consellera d’Afers Socials i Esports, la Sra. Fina Santiago.

No vull oblidar-me de la Federació Balear de Motociclisme, qui en el seu moment, baix la presidència del Sr. Pedro Mas, va confiar amb mi per a dirigir la Tecnificació en el motociclisme Balear.

Objectius assolits

S’han assolit moltes fites personals i esportives durant aquests anys, una de les més destacades s’ha assolit fa pocs dies, els esportistes Augusto Fernández, Izan Guevara i Miquel Pons competiran en el Campionat del Món de MotoGP 2021. Augusto ho farà al mundial de Moto2, Izan al mundial Moto3 i Miquel al mundial Moto-E (disciplina del mundial amb motos elèctriques de recent creació).

Objectius professionals 2021

Informar-vos que el meu vincle professional amb l’Alt Rendiment Esportiu no acaba aquí. Aquesta temporada 2021 seguiré dirigint la preparació física dels esportistes Augusto Fernández i Miquel Pons, amb uns objectius molt ambiciosos dins del Mundial de MotoGP. Aprofitar per agrair-los públicament la confiança dipositada en la meva feina, amb aquesta temporada 2021, ja sumarem 7 anys de feina plegats. Paral·lelament amb la preparació física, seguiré dirigint l’Escola de Trial Zona Gas i, si el temps dona de sí, seguiré participant als Campionats d’Espanya i Balears de Trial 2021 per a continuar sumant fites esportives als 13 títols absoluts de balears i 3 títols de Campió d’Espanya TR3. Dir-vos que em teniu aquí pel que necessiteu, el meu telèfon és el 682605825 i el meu correu electrònic és marchorrach@gmail.com

Molt bon any i èxits esportius!

Marc Horrach Coll

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com