NdP: Teresa Palanques i Marcel·li Got són les propostes del jurat per rebre la distinció esportiva Cornelius Atticus 2020 Recibidos

11 febrero 2021 | Por Editor | Categoria: Otros Deportes

Teresa Palanques i Marcel·li Got són les propostes del jurat per rebre la distinció esportiva Cornelius Atticus 2020

El guardó reconeix tota una vida dedicada a l’esport en diferents àmbits
Teresa Palanques és la candidata femenina i Marcel·lí Got és el candidat masculí per ser distingits amb el guardó Cornelius Atticus 2020 per part del Govern de les Illes Balears després de ser elegits en la votació del jurat de l’edició vint-i-setena dels guardons.
Ara la Conselleria d’Afers Socials i Esports proposarà al Consell de Govern que ratifiqui els dos candidats proposats pel jurat del guardó Cornelis Atticus 2020 i siguin així guardonats enguany amb la màxima distinció que atorga la Comunitat Autònoma en el món de l’esport en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent).
Aquesta convocatòria de Cornelius Atticus és la quarta en què hi ha una doble categoria de guanyador del guardó (masculina/femenina), en línia amb el foment de l’esport femení que el Govern segueix des de l’anterior legislatura.
Enguany, per mor de la situació excepcional que vivim per la COVID-19, el jurat s’ha reunit de manera telemàtica.
La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits els candidats han d’haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tengut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport. A més, llevat d’excepcions, han d’haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu dins l’àmbit balear o des de l’esport balear contribuint a l’evolució esportiva de la Comunitat Autònoma.
Cal recordar que el premi Cornelius Atticus s’atorga des de l’any 1996 i que des de 2017 també s’estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933. En l’acte institucional, es fa entrega d’un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.
.
.

VIDEO TERESA PALANQUES

.

.

VIDEO MARCELI GOT

 

Comentarios cerrados