Cort ret homenatge a l’Espanya Hoquei Club, pel seu 50è aniversari

18 mayo 2021 | Por Juanjo Machado | Categoria: Hockey, Otros Deportes

José Hila: “Un reconeixement al treball i la feina que ha duit a terme el club i el seu president, com a institució; és un orgull per a Palma tenir un equip d’aquest nivell”.

Els 50 anys d’història de l’Espanya Hoquei Club el consoliden com un dels clubs esportius més antics de Palma.

El batle de Palma, José Hila, i membres del consistori han retut avui homenatge a l’Espanya Hoquei Club al saló de sessions, pel seu 50è aniversari.

El batle ha felicitat el club en nom de tota la ciutat i ha lliurat una placa de reconeixement al seu president, Mateo Martorell, qui també ha fet entrega d’una camiseta personalitzada, commemorativa de l’aniversari. Durant la intervenció Hila ha recordat que l’Ajuntament ha atorgat al club la Medalla d’Or, la major distinció de la ciutat, que va ser aprovada per unanimitat, com a “reconeixement del treball i la feina que ha duit a terme el club i el seu president, com a institució; és un orgull per a Palma tenir un equip d’aquest nivell”.

Martorell ha agraït a l’Ajuntament l’homenatge al club i ha recordat els seus orígens i les seves primeres passes: “la nostra intenció era fer un club de barriada a la plaça dels Patins per als joves del barri i vàrem començar amb un equip sènior, però no pensàvem arribar tan amunt com hem arribat”.

A l’acte, han estat presents els membres de la Junta Directiva i esportistes de diferents etapes de la història del club. També hi han assistit el regidor del Grup Municipal del Partit Popular, David Díez; la regidora del Grup Municipal Ciudadanos, Joana Maria Capó, i el gerent de l’IME, Rafael Navarro, qui ha obert l’acte amb la presentació del club.

Navarro ha felicitat el club i ha agraït el treball de totes les persones que n’han fet possible cinc dècades d’història. El gerent ha destacat el seu brillant palmarès: vuit vegades campions d’Espanya i dues copes del rei; dos subcampionats   d’Europa,   tres    bronzes    internacionals,    campions    de la President Cup a la temporada 2017/18, una Lliga Or Sènior. També aconseguiren l’ascens a la Lliga Elit Femenina i un subcampionat de la Copa Princesa Or, així com dues lligues nacionals infantils, 6 campionats d’Espanya júnior, 2 de juvenils i 1 d’infantil i aleví.

Aquest club, que s’ha consolidat com un dels més antics de Palma, és un exemple de dedicació i d’impuls de l’esport base. El seu president, Mateo Martorell, va rebre el prestigiós premi Cornelius Attticus el 2014 per la seva tasca en la formació i la dedicació cap a l’esport base.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com