Atlàntic en solitari

4 septiembre 2021 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes, Vela
 
FELIP MOLL EXPLICA EN E CLUB NÀUTIC CIUTADELLA ELS DETALLS DE LA MINI TRANSAT 2021 QUE INICIARÀ DIA 26, PRIMER DE L’ILLA EN ENFRONTAR-SE A LA REGATA TRANSATLÀNTICA
 
Interessant xerrada aquest divendres vespre i amb la sala ben plena del regatista del Club Nàutic Ciutadella, Felip Moll, en motiu de la seva inminent participació, a finals d’aquest mes, en la dura i prestigiosa Mini Transat 2021. El regatista de la casa va voler explicar a socis, a la flota i a la junta directiva del CN Ciutadella en què conssiteix exactament aquesta prova transatlàntica, que tindrà sortida aquest dia 26. Moll serà el primer regatista CNC i de l’illa que hi participarà; de fet, només tres balears l’han feta. 
La particularitat de la Mini Transat és que es realitza amb velers de 6.5 metres d’eslora, sense motor, sense assistència ni comunicació i sense ajudes electròniques a la navegació. Felip Moll participa amb un Pogo2, el nº 588, n’Allevà i en la categoria sèrie. L’estratègia com va explicar Felip Moll aquest divendres fosquet a la gent del CN Ciutadella es basarà amb l’informe meteorològic que rebrà ell i la resta de competidors, mitjançant una radio AM marina. «Hauré de sintonitzar la freqüència 6303khz a una hora del dia determinada i a partir del que puguin escoltar hauran de dibuixar-se en un paper la situació atmosfèrica, permeten’t-lis prendre decisions estratègiques» comentava Moll, mentre després van anar sorgint preguntes a la sala del club.
La part més complicada serà segurament la primera etapa, que surt de Les Sables dia 26 i arriba a Santa Cruz de La Palma, a Canàries. El pas per el Golf de Biscaia, Finisterre serà decisiu, on hi poden trobar acceleracions de vent i molt de tràfic marítim. La segona etapa, que partirà després d’un descans a La Palma el 29 d’Octubre, hi tindrà un paper decisiu anar més a una ruta nord o una ruta sud.
Hi haurà un seguiment durant tota la regata, i en cas de problemes greus disposen d’un dispositiu que permet enviar un SMS a la organització. Si en fan us, queden automàticament desqualificats.
Aquest divendres, a primera fila i entre una gentada, el president del CN Ciutadella, Rafel Torrent, el vocal de creuers del club, Miguel Pons, entre d’altres.
 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com