L’emoció del Júnior Interilles comença aquest cap de setmana

20 enero 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: Baloncesto

Els dotze millors equips de la categoria inicien la disputa del títol balear i el accés al Campionat d’Espanya

Amb l’inici d’any arriba a totes les illes una de les competicions més atractives i que desperten major interès de la temporada, el Júnior Interilles, on participen els dotze millors equips masculins i femenins de la categoria a totes les illes. La competició arrenca aquest mateix dissabte 22 amb la primera jornada després que el passat mes de desembre acabés la fase de promoció a Mallorca, Menorca i Pitiüses. A partir d’aquest mateix cap de setmana comença la batalla per estar al Campionat de Baleares que disputaran els dos primers classificats de cada un dels grups que es varen determinar per sorteig. El primer classificat, tant de competició femenina com masculina, s’asseguren una plaça al Campionat d’Espanya de clubs.

Competició femenina

 La fase balear està distribuïda en dos grups distints. En el Grup A es troben els dos únics equips que arriben a aquesta competició sense conèixer la derrota. Per una banda, el campió de Menorca, el Fibralink – CD Alcàzar, que va acabar la seva primera fase amb un balanç de 12-0 i que defensa el títol aconseguit la passada temporada. L’altre equip invicte és el Mucha’s Cristales – CB Andratx, que va ser capaç de finalitzar amb 14 victòries en 14 jornades al Grup Promoció 1 de Mallorca. Acompanyen a aquests dos equips dos segons classificats en el seu grup de classificació com el CB Ponent Júnior Femení, subcampió de Menorca amb nou victòries i tres derrotes i el segon classificat del Grup Promoció 1 de Mallorca, el Ciutat d’Inca – Grant Ashley Micropigmentació i Estètica (12-1). Completen aquest grup dos tercers classificats. Per una banda, el conjunt menorquí del Jovent Pons Quintana (8-4) i el CB Pollença A, tercer classificat del Grup Promoció 1 de Mallorca amb un total de nou victòries i cinc derrotes en aquesta primera fase.

El Grup B del Júnior Interilles femení està compost per cinc equips mallorquins i l’únic representant eivissenc de la competició, el Can Cantó Ingenieros Roig Marí. El conjunt de Vila arriba a aquesta fase balear després de superar al Grupo Distribuidor Garau Ses Salines a la final de la competició eivissenca. Completen el grup cinc equips mallorquins. Un d’ells, és el CTEIB, que va ser campió del Grup Promoció 2 de Mallorca amb 13 triomfs i l’única derrota patida contra La Salle Palma Trans-Orión, que també forma part d’aquest grup com a segon classificat amb un balanç de 10-4. El grup el completen altres tres equips de Mallorca. Un d’ells és el Sant Josep, que va finalitzar tercer del Grup Promoció 2 de Mallorca amb nou victòries i cinc derrotes, i els dos quarts classificats, el BM – Rest. El Pino (6-8) i el Agromart Montuïri (7-7). Aquest darrer, s’ha classificat gràcies a tenir l’average guanyat al Zona 5 Federoptics, que va acabar la fase classificatòria amb el mateix balanç de victòries i derrotes que elles.

Competició masculina

 El defensor del títol, La Salle Palma Na Capitana Restaurant ha estat enquadrat en el Grup A del Júnior Interilles després de finalitzar imbatut la primera fase de competició en el Grup Promoció 1 de Mallorca. Els de Son Rapinya s’enfrontaran a altres tres equips mallorquins com el CTEIBSant Josep, que varen finalitzar en segona posició la fase de promoció amb un balanç d’11-3 i 10-4, respectivament. L’altre conjunt mallorquí d’aquest grup és el  Santa Mónica A, tercer del Grup Promoció 2 amb 10 victòries i 4 derrotes. El grup el completen els dos equips classificats de Menorca. Són el CB La Salle Maó Maivisa, campió amb un balanç d’11-1, i el CCE Sant Lluis, com a segon classificat (9-3).

Al Grup B es troben els altres dos campions de grup a Mallorca, el CB Pollença A, que va completar la primera fase amb un ple de victòries al Grup Promoció 2, i el Sa Pobla BC – Construccions Antoni Gost, que va finalitzar la primera fase amb 12 victòries i només dues derrotes al Grup 3. En aquest grup trobam un segon classificat, l’Almacenes Femenías, que va aconseguir 12 victòries i les dues derrotes patides enfront de La Salle Palma. El darrer equip mallorquí immers en aquest grup és el Ciutat d’Inca – Ariston, que va obtindre la plaça com un dels dos millors tercer classificat dels tres grups de promoció a Mallorca. El Grup B el completen els dos representants de Pitiüses. Per una banda, el Sa Real Aridos y Prefabricados, que es va imposar a la final al Sa Bodega CB Electric, després que ambdós conjunts acabessin la lliga amb l’idèntic balanç de set victòries i una única derrota.

Con el inicio de año llega a todas las islas una de las competiciones más atractives y que despiertan mayor interés de la temporada, el Júnior Interilles, donde participan los doce mejores equipos femeninos y masculinos de la categoría en todas las islas. La competición arranca este mismo sábado 22 con la primera jornada después de que el pasado diciembre terminara la fase de promoción en Mallorca, Menorca i Pitiusas. A partir de este mismo fin de semana empieza la batalla para estar en el Campeonato de Baleares, que disputarán los dos primeros clasificados de cada uno de los grupos que se determinaron por sorteo. El primer clasificado, tanto de la competición femenina como de la masculina, se aseguran una plaza para el Campeonato de España de clubes.

Competición femenina

 La fase balear está distribuida en dos grupos distintos. En el Grupo A se encuentran los dos únicos equipos que llegan a esta competición sin conocer la derrota. Por un lado, el campeón de Menorca y vigente defensor del título, el Fibralink – CD Alcàzar, que finalizó su fase clasificatoria con un balance de 12-0. El otro equipo invicto es el Mucha’s Cristales – CB Andratx, que fue capaz de finalizar con 14 victorias en 14 jornadas en el Grupo Promoción 1 de Mallorca. Acompañan a estos equipos dos segundos clasificados como el CB Ponent Júnior Femení, subcampeón de Menorca con nueve victorias y tres derrotas; y el segundo clasificado del Grupo Promoción 1 de Mallorca, el Ciutat d’Inca – Grant Ashley Micropigmentació i Estètica (12-1). Completan el grupo dos terceros clasificados. Por un lado, el conjunto menorquín del Jovent Pons Quintana (8-4) i el CB Pollença A, tercer clasificado del Grupo Promoció 1 de Mallorca con un total de nueve victorias y cinco derrotas en esta primera fase de la temporada.

El Grupo B del Júnior Interilles femenino está compuesto por cinco conjuntos mallorquines y el único representante ibicenco de la competición, el Can Cantó Ingenieros Roig Marí. El equipo de Vila llega a esta fase balear después de superar al Grupo Distribuidor Garau Ses Salines en la final de la competición ibicenca. Completan este grupo cinco equipos mallorquines. Uno de ellos es el CTEIB, que fue el campeón del Grupo Promoción 2 con un total de trece triunfos y la única derrota sufrida contra, precisamente, otro de los equipos de este grupo, La Salle Plama Trans-Orión. El conjunto palmesano se ha clasificado a esta fase como segundo de grupo tras cosechar diez victorias y cuatro derrotas. El grupo lo completan equipos como el Sant Josep, tercer clasificado del Grupo Promoción 2 de Mallorca con nueve victorias y cinco derrotas; y los dos cuartos clasificados en primera fase, el BM – Rest. El Pino (6-8) i Agromart Montuïri (7-7). Este último, logró clasificarse gracias a ganar el average directo al Zona 5 Federoptics, que finalizó la fase clasificatoria con el mismo balance de victorias i derrotas que las de Es Revolt.

Competición masculina

El defensor del título, La Salle Palma Na Capitana Restaurant ha sido encuadrado en el Grupo A de la categoría Júnior Interilles después de finalizar invicto la primera fase de competición en el Grupo Promoción 1 de Mallorca. Los de Son Rapinya se enfrentarán a otros tres equipos mallorquines como el CTEIB y Sant Josep, que finalizaron en segunda posición la fase de promoción con un balance de 11-3 y 10-4, respectivamente. El otro conjunto mallorquín de este grupo es el Santa Mónica A, tercer clasificado del Grupo Promoción 2 con diez victorias y cuatro derrotas. El grupo lo completan los dos equipos clasificados por Menorca. Son el CB La Salle Maó Maivisa, campeón con un balance de 11-1, y el CCE Sant Lluis, como segundo clasificado (9-3).

En el Grupo se encuentran los otros dos campeones de grupo en Mallorca, el CB Pollença A, que completó la primera fase con un pleno de victorias en el Grupo Promoción 2, y el Sa Pobla BC – Construccions Antoni Gost, que concluyó la primera dase con doce victorias y solo dos derrotas en el Grupo 3. En este grupo encontramos también un segundo clasificado, el Almacenes Femenías, que logró 12 triunfos y las dos derrotas sufridas ante La Salle Palma. El último equipo mallorquín es el Ciutat d’Inca – Ariston¸ que obtuvo su billete al Interilles como uno de los dos mejores terceros clasificados de los tres grupos de promoción en Mallorca. Este Grupo B, se completa con los dos representantes de Pitiusas. Por una banda, el Sa Real Arido y Prefabricados, que se impuso en la final a Sa Bodea CB Electric, después de que ambos equipos terminaran la liga con idéntico balance de siete victorias y una única derrota.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com