Lloseta estrena la reforma del pavelló esportiu

3 febrero 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: comunicados, Otros Deportes, Presentaciones

Les obres s’han executat amb la subvenció RenovEsport del Consell de Mallorca, que ha permès condicionar el paviment interior i es completarà amb l’ampliació del gimnàs, amb una inversió prevista de 158.000 euros.

Lloseta estrena reformes al poliesportiu municipal Es Puig. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller del Departament de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, el batle del municipi, Xema Muñoz, i el tinent batle i regidor d’Educació, Tomeu Ripoll, han visitat avui les actuacions de millora a les instal•lacions esportives d’aquest municipi fetes amb la subvenció del Consell de Mallorca, que s’emmarca en el programa RenovEsport. Aquests ajuts, que permeten reformar o crear espais esportius als municipis, provenen d’un paquet de 10 milions d’euros destinats a la reactivació municipal 2021-2022.

Segons fonts municipals, la renovació integral del paviment del pavelló municipal ha tengut un cost de 77.000 euros i està subvencionat al 100 % pel Consell de Mallorca. Així mateix, l’Ajuntament de Lloseta preveu l’ampliació del gimnàs municipal dins el 2022 amb un altre ajut sol•licitat de 81.354 euros. El Consell, així, farà una aportació local a aquest municipi de 158.354 euros.

Les millores duites a terme a Lloseta tenen com a resultat unes instal•lacions més segures i amb un alt rendiment esportiu. Substitueixen l’anterior pista de goma de més de 20 anys d’antiguitat per una de fusta, amb 80 anys de vida útil. És una pavimentació tècnica que abasta esports de sala (indoor) com el bàsquet, el volei o el futbol sala, així com a espai per a fer activitats amb escoles i persones grans. Entre els avantatges de la nova pista, com ha batle, Xema Muñoz, «el nou parquet evita lesions esportives entre els infants a l’hora de practicar esport d’impacte».

Tal com ha assegurat la presidenta Cladera, «la subvenció RenovEsport té per objectiu potenciar la salut esportiva dels mallorquins i millorar les instal•lacions municipals». A més, ha afegit que «aquestes inversions i millores arribaran a 50 municipis i suposen un estímul a l’economia local, ja que es faran gairebé 100 intervencions esportives». La reforma de paviments esportius com aquest de Lloseta és la més demandada pels municipis en els projectes presentats a la convocatòria. El 55 % dels municipis renovaran les pistes esportives interiors per adaptar-les a la realitat actual i fer-les més segures.

21,8 milions d’ajuts per als municipis en 7 anys

Els 10 milions de la convocatòria RenovEsport 2021-2022 se sumen a una primera subvenció que es va obrir la legislatura anterior en la mateixa línia, on s’atorgaren 11 milions per al període 2018-2019.

En aquesta convocatòria, a la qual han optat 50 municipis amb gairebé 100 projectes, cal destacar que la pavimentació és precisament una de les obres més significatives que els ajuntaments duen a terme, amb un 55 % de la inversió total de la subvenció. L’antiguitat de les anteriors pistes esportives d’interior i l’adequació a les noves mesures de seguretat esportiva en són els principals motius.

Segons els projectes presentats pels ajuntaments a la Direcció Insular d’Esports, la convocatòria RenovEsport 2021-2022 cobrirà gairebé el 70 % del total del cost de les obres per crear o millorar instal•lacions esportives que s’han presentat a la convocatòria. En aquest sentit, els ajuntaments han presentat projectes per un valor inicial 15 milions previ a l’execució, dels quals 10 milions seran coberts pel Consell de Mallorca.

Resum d’inversions fetes pels ajuntaments als municipis amb la subvenció RenovEsport 2021-2022 per tipus d’intervenció (inversió total, import subvencionat fins a 10 milions).

  1. Reforma paviments esportius: 5.991.215 €
  2. Creació noves infraestructures esportives: 2.876.231 €
  3. Eficiència energètica, medi ambiental i tecnològica: 1.850.219 €
  4. Espais i elements complementaris: 1.417.231 €
  5. Millores en els tancaments: 1.055.475 €
  6. Renovació de cobertes: 1.144.649 €
  7. Accessibilitat o evacuació: 331.467 €
  8. Altres: 346.359 €

15.097.671 euros en total, dels quals 10 seran aportats pel Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com