Lloseta estrena la reforma del pavell贸 esportiu

3 febrero 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: comunicados, Otros Deportes, Presentaciones

Les obres s鈥檋an executat amb la subvenci贸 RenovEsport del Consell de Mallorca, que ha perm猫s condicionar el paviment interior i es completar脿 amb l鈥檃mpliaci贸 del gimn脿s, amb una inversi贸 prevista de 158.000 euros.

Lloseta estrena reformes al poliesportiu municipal Es Puig. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller del Departament de Transici贸, Turisme i Esports, Andreu Serra, el batle del municipi, Xema Mu帽oz, i el tinent batle i regidor d鈥橢ducaci贸, Tomeu Ripoll, han visitat avui les actuacions de millora a les instal鈥acions esportives d鈥檃quest municipi fetes amb la subvenci贸 del Consell de Mallorca, que s鈥檈mmarca en el programa RenovEsport. Aquests ajuts, que permeten reformar o crear espais esportius als municipis, provenen d鈥檜n paquet de 10 milions d鈥檈uros destinats a la reactivaci贸 municipal 2021-2022.

Segons fonts municipals, la renovaci贸 integral del paviment del pavell贸 municipal ha tengut un cost de 77.000 euros i est脿 subvencionat al 100 % pel Consell de Mallorca. Aix铆 mateix, l鈥橝juntament de Lloseta preveu l鈥檃mpliaci贸 del gimn脿s municipal dins el 2022 amb un altre ajut sol鈥icitat de 81.354 euros. El Consell, aix铆, far脿 una aportaci贸 local a aquest municipi de 158.354 euros.

Les millores duites a terme a Lloseta tenen com a resultat unes instal鈥acions m茅s segures i amb un alt rendiment esportiu. Substitueixen l鈥檃nterior pista de goma de m茅s de 20 anys d鈥檃ntiguitat per una de fusta, amb 80 anys de vida 煤til. 脡s una pavimentaci贸 t猫cnica que abasta esports de sala (indoor) com el b脿squet, el volei o el futbol sala, aix铆 com a espai per a fer activitats amb escoles i persones grans. Entre els avantatges de la nova pista, com ha batle, Xema Mu帽oz, 芦el nou parquet evita lesions esportives entre els infants a l鈥檋ora de practicar esport d鈥檌mpacte禄.

Tal com ha assegurat la presidenta Cladera, 芦la subvenci贸 RenovEsport t茅 per objectiu potenciar la salut esportiva dels mallorquins i millorar les instal鈥acions municipals禄. A m茅s, ha afegit que 芦aquestes inversions i millores arribaran a 50 municipis i suposen un est铆mul a l鈥檈conomia local, ja que es faran gaireb茅 100 intervencions esportives禄. La reforma de paviments esportius com aquest de Lloseta 茅s la m茅s demandada pels municipis en els projectes presentats a la convocat貌ria. El 55 % dels municipis renovaran les pistes esportives interiors per adaptar-les a la realitat actual i fer-les m茅s segures.

21,8 milions d鈥檃juts per als municipis en 7 anys

Els 10 milions de la convocat貌ria RenovEsport 2021-2022 se sumen a una primera subvenci贸 que es va obrir la legislatura anterior en la mateixa l铆nia, on s鈥檃torgaren 11 milions per al per铆ode 2018-2019.

En aquesta convocat貌ria, a la qual han optat 50 municipis amb gaireb茅 100 projectes, cal destacar que la pavimentaci贸 茅s precisament una de les obres m茅s significatives que els ajuntaments duen a terme, amb un 55 % de la inversi贸 total de la subvenci贸. L鈥檃ntiguitat de les anteriors pistes esportives d鈥檌nterior i l鈥檃dequaci贸 a les noves mesures de seguretat esportiva en s贸n els principals motius.

Segons els projectes presentats pels ajuntaments a la Direcci贸 Insular d鈥橢sports, la convocat貌ria RenovEsport 2021-2022 cobrir脿 gaireb茅 el 70 % del total del cost de les obres per crear o millorar instal鈥acions esportives que s鈥檋an presentat a la convocat貌ria. En aquest sentit, els ajuntaments han presentat projectes per un valor inicial 15 milions previ a l鈥檈xecuci贸, dels quals 10 milions seran coberts pel Consell de Mallorca.

Resum d鈥檌nversions fetes pels ajuntaments als municipis amb la subvenci贸 RenovEsport 2021-2022 per tipus d鈥檌ntervenci贸 (inversi贸 total, import subvencionat fins a 10 milions).

  1. Reforma paviments esportius: 5.991.215 鈧
  2. Creaci贸 noves infraestructures esportives: 2.876.231 鈧
  3. Efici猫ncia energ猫tica, medi ambiental i tecnol貌gica: 1.850.219 鈧
  4. Espais i elements complementaris: 1.417.231 鈧
  5. Millores en els tancaments: 1.055.475 鈧
  6. Renovaci贸 de cobertes: 1.144.649 鈧
  7. Accessibilitat o evacuaci贸: 331.467 鈧
  8. Altres: 346.359 鈧

15.097.671 euros en total, dels quals 10 seran aportats pel Departament de Transici贸, Turisme i Esports del Consell de Mallorca.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federaci贸n, o est谩s relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aqu铆 puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com