Consell de Mallorca «Els valors de l’esport»

7 marzo 2022 | Por Redacción | Categoria: Especiales, Otros Deportes

El programa ofereix xerrades i tallers a escoles i entitats que arribaran a 3.000 persones. Enguany incorporen Guillermo Cuadra, àrbitre mallorquí de primera i internacional; el regatista olímpic Sergi Roig; i el triatleta Bernat Xamena

 

L’Àrea d’Esports del Consell de Mallorca ha presentat avui a Puigpunyent el programa «Els valors de l’esport», que enguany destacarà com a lema de conscienciació l’esport sostenible i la cura dels espais esportius i el medi natural on es practica. Es tracta de tallers i xerrades que es fan en col·laboració amb 9 professionals esportius de Mallorca d’alt nivell en les seves modalitats, que arriben a entitats, associacions i centres educatius. 

Al cartell de ponències del 2022 s’incorporen tres professionals de l’esport nous: l’àrbitre de primera divisió i internacional mallorquí Guillermo Cuadra; el regatista olímpic Sergi Roig i, també, el triatleta Bernat Xamena. La Direcció Insular d’Esports ha signat un acord de col·laboració amb els tres darrers, ja que la reputació i la popularitat que tenen els converteix en un referent, un mirall per als esportistes de base. Altres esportistes que repeteixen són ciclistes com Mavi García i Joan Reinoso, atletes com Cristina Prats, Bel Calero i Tòfol Castanyer o el muntanyista i espeleòleg invident Pedro González.

En la presentació, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha afirmat que «es fa necessària la tasca institucional i de tots els agents esportius per a la conscienciació en valors tan importants a l’esport base com són el respecte, la cura de l’entorn, de les pistes naturals on es practica i de les instal·lacions esportives». I ha afegit que «per això, aquest programa cobra cada pic més sentit dins l’àmbit educatiu i esportiu». 

El programa arriba a centres educatius, i entitats com una eina complementària per a la feina educativa en valors.

Com a principal novetat, el projecte incorpora per primer cop la figura d’un àrbitre, el mallorquí Guillermo Cuadra, un exemple de la feina lligada a l’espectre de valors al camp, que se centrarà, no només en defensar la cura dels espais esportius, sinó en la conscienciació sobre la no-violència i el respecte als camps esportius en qualsevol modalitat.

Una altra novetat és que enguany el Consell farà jornades i col·loquis amb clubs i en col·laboració amb diferents federacions esportives per conscienciar.

«Els valors de l’esport» va arribar durant la temporada 2021 a gairebé 2.000 persones amb 70 xerrades a 24 municipis. En el període 2022 es preveu incrementar les ponències a 117 i l’abast a 3.000 persones.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com