Miquel Àngel Esteller, doble medalla de plata a la Gimnasíada ISF de Caen2022

20 mayo 2022 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Miquel Àngel Esteller s’ha fet aquesta setmana amb una doble medalla de plata a la Gimnasíada ISF que s’ha celebrat a la localitat francesa de Caen, a la regió de Normandia. El mallorquí del Diana AC ha competit formidablement, primer als 400 metres tanques (això sí, d’alçada 0,84 corresponent a la categoria Sub18), amb 54.03 a les semifinals de dilluns i excel·lents 52.60 (marca personal que milloren els 52.88 amb què conclogué la seva etapa Sub18) a la final de dimarts, un registre només superat pel taiwanès Chung-Wei Lin (52.12). L’altra medalla pel deixeble de Jaume Mulet ha arribat aquest dijous 19 amb la celebració del relleu 100-200-300-400, a la qual Esteller ha corregut la tercera posta del quartet nacional que s’ha classificat també en segona posició (temps de 1:56.41). 

La representació balear a Caen no es limitava a Esteller. Malauradament, Dani Castilla no ha tingut la mateixa sort. El Sub18 del Playas de Castellón sí que deixà molt bones impressions a les semifinals dels 110 m/tanques de dimarts, amb marca personal de 14.01 (-1.9), però a la final d’aquest dijous presentà molèsties als isquiotibials, les quals durant la cursa l’obligaren a aturar. Esperem que aquest impediment només suposi una breu aturada en la formidable temporada de Castilla. Tant ell com Esteller han fet a Caen2022 el seu debut en una competició de caire internacional i la seva actuació continua demostrant la bona feina que la tecnificació balear està duent a terme. 

Alacant 
Però la tercera setmana de maig no deixarà només un esdeveniment internacional, ja que aquest cap de setmana també tindrà lloc el Campionat Iberoamericà. La XIXª edició de la competició tindrà lloc a Alacant, i en ella també hi haurà representació balear. Serà gràcies a Daniela García, qui participarà als 800 metres. La mallorquina del New Balance Team disputarà la seva segona competició absoluta defensant els colors de #EspañaAtletismo, després del seu debut a l’Europeu en pista coberta de Torun2021. 

En aquesta ocasió, tot i trobar-nos als primers compassos de la pista d’aire lliure, García ja ha demostrat que es troba en plena forma, després d’haver obert la seva pista d’estiu al III Desafío Nerja el passat dia 4. Llavors, la deixable d’Antonio Serrano donà una espectacular mossegada a la seva marca personal, també plusmarca balear Sub23, fins els 2:03.02. 

La competició de Daniela García es desenvoluparà amb les semifinals de divendres (correrà a la segona, a les 19:42) i, tant de bo, a la final de diumenge programada a les 19:50. A l’edició anterior de l’Iberoamericà, el 2018 a Trujillo (Perú), Natalia Romero es penjà el bronze als 800 metres i al relleu 4×400. Molta sort, Daniela, i que continuïn les alegries. 

Imatges – Jaume M. Mulet, Desafío Nerja (FAA) 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com