Tir de Passetja. XXIIIª Tirada Festes de Fornalutx.

14 septiembre 2022 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Tir de fona

 

Diego Camuñas, Antònia Cuenca, Joan Garí i Leire Gómez, triomfadors a Sa Rutlana.
Bea Alonso, al tercer lloc, fou la primera fornalutxenca.
Un total de 33 foners disputaren la prova, 12 d’ells en Promoció.
Sa Rutlana vaser el nou escenari de la prova de tir de fona.
Joan Oliver i Ramon.

 


El conjuntat equip fornalutxenc, amb el batle Xisco Marroig. (FOTO: Joan Oliver).


Bea Alonso, primera classificada local. (FOTO: Joan Oliver).


Els triomfadors dins la categoria d’homes federats. (FOTO: Joan Oliver).


Impactant triomf d’Antònia Cuenca, dins dones federades. (FOTO: Joan Oliver).


Foto de família dels participants, abans del lliurament de premis i la berenada final. (FOTO: Joan Oliver).

Dissabte passat, l’encisador Poliesportiu de Sa Rutlana, de Fornalutx, acollí, per primera vegada, el “Trofeu Festes de Fornalutx”, puntuable i tercera de les darreres proves del Campionat de Mallorca, de tir de pilota, organitzat –una vegada més- pel C.C.D.S. conjuntament amb la Federació Balear de Tir de Fona i el patrocini de l’Ajuntament de Fornalutx, amb artesanals trofeus del Taller Ocupacional Estel Nou.
La competició, que a les 22 edicions precedents s’havia disputat sempre dins la modalitat de tir de pedra, a Sa Comuna de Fornalutx, canvià d’escenari, fent-se per primera vegada dins la modalitat de tir de pilota, dins el camp de futbol de Sa Rutlana, amb la sana intenció d’apropar de cada vegada més aquest tradicional esport balear als aficionats comarcals, que tingueren la oportunitat de participar-hi dins la tirada de promoció.
Hi prengueren part un total de 33 foners (14 homes, 6 dones, 1 nin, i 12 promoció), sobre les següents distàncies: homes a 20 passes o 13 metres; i dones, nins i no federats a 10 metres, tirant cada foner federat un total de 20 pilotes. Mentre la tirada de promoció, es va fer, com a les dues darreres tirades de Sóller, amb dues rondes de cinc pilotes cada tirador, més desempats; oferint-nos un interessant i disputadíssim capvespre esportiu, amb puntuacions bastant altes, sent el màxim anotador Diego Camuñas, amb un total de 21 punts, amb 7 dianes i 14 impactes, seguit de prop per Cosme Sastre, un dels aspirants al triomf final de la Challenge de Mallorca, amb 18 punts, 3 dianes i 15 impactes, dins la categoria d’homes federats, copant el tercer lloc el llosetí Juanjo Caballero, amb 17 punts, 6 dianes i 11 impactes, un dels homes a tenir sempre en compte a l’hora de les classificacions finals.
Dins dones el brillant triomf va recaure a les mans d’una de les clàssiques tiradores del C.F. Lloseta, que ha retornat al món competitiu amb molta força, acumulant un total de 15 punts (4 dianes i 11 impactes), enfront de Xisca Sastre (C.F. Ciutat), amb 11 punts, 4 dianes i 7 impactes; copant el tercer lloc la incombustible Antònia Reynés (C.F. Sa Pobla), amb 10 punts (1 diana i 9 impactes).
Promoció.
La categoria de promoció (no federats), aconseguí congregar un total de 12 inscrits, entre ells un conjuntat equip local, de 8 foners (5 dones i 3 homes), sent la primera classificada fornalutxenca Bea Alonso, en tercer lloc i 6 punts, antecedida només per les llosetines Leire Gómez (10 punts), i Irene Calderón (7 punts).
Lliurament de premis.
El lliurament de premis i records commemoratius, confeccionats especialment per a la prova pel Taller Ocupacional Estel Nou, de Sóller, va estar presidit per el Batlle de Fornalutx Xisco Marroig, acompanyat del president de la Federació Balear de Tir de Fona, Albert Comas, i el president del Comitè Arbitral Tomeu Barceló, sense oblidar el recolzament de l’actiu Regidor d’Esports Felip Reynés.
A més dels trofeus pels tres primers classificats de cada categoria, hi hagué premis i records commemoratius per a tots els participants, acabant, com de costum, amb una bona berenada per a tots els assistents.
Vinents tirades.
11 Setembre 2022 (Diumenge): 11 hores. Tirada de Sa Coma (Ranxo Sa Coma), modalitat pedra.
17 Setembre 2022 (Dissabte): 17-00’ hores, VII Trofeu Josep Sanchis, al Parc
de Sa Riera (Pistes de voleibol), modalitat pilota.
Classificacions XXIIIª Tirada de Fornalutx.
Homes Federats.
1.- Diego Camuñas (C.F. Sa Pobla), 21 punts
2.- Cosme Sastre (C.F. Llucmajor), 18
3.- Juanjo Caballero (C.F. Lloseta), 17
4.- Pere Palacios (C.F. Mallorca), 17
5.- Alfredo Calderón (C.F. Lloseta), 16
6.- Xisco Amengual (C.F. Ciutat), 16
7.- Jeroni Matamalas (P.D.), 12
8.- Miquel A. Gómez (C.F. Lloseta), 10
9.- Bartomeu Barceló (C.F. Sa Pobla), 10
10.- David Gómez (C.F. Lloseta), 9
11.- Tomàs Pérez (C.F. Ciutat1.- Antònia Cuenca), 7
12.- Albert Comas (C.F. Ciutat), 6
13.- Joan Garí (C.F. Llucmajor), 4
14.- Tolo Mestres (C.F. Llucmajor), 1
Dones Federades.
1.- Antònia Cuenca (C.F. Lloseta), 15 punts
2.- Xisca Sastre (C.F. Ciutat), 11
3.- Antònia Reynés (C.F. Sa Pobla), 10
4.- Vanesa Castillo (C.F. Lloseta), 7
5.- Magdalena Caimari (C.F. Sa Pobla), 2
6.- Helena Iglesias (C.F. Llucmajor), 0 punts.
Nins Federats.
1.- Joan Gari (C.F. Llucmajor), 6 punts.
Promoció.
1.- Leire Gómez (Lloseta), 10 punts.
2.- Irene Calderón (Lloseta), 7
3.- Bea Alonso (Fornalutx), 6
4.- Antònia Sánchez (Fornalutx), 5
5.- Miquel Sastre (Fornalutx), 4
6.- Mariona Roman (Fornalutx), 4
7.- Francesc Martorell (Fornalutx), 4
8.- Diana Calderón (Lloseta), 4
9.- Mauricio Revilla (Sóller), 4
10.- Antònia Rullán (Fornalutx), 4
11.- Mark Gómez (Lloseta), 1
12.- Margalida Arbona (Fornalutx), 1.

 

PULSA SOBRE CUALQUIER IMAGEN PARA VER EL ALBUM COMPLETO

 

 

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com