LA FFIB IMPULSA LA TARJETA BLANCA: DESDE LA TEMPORADA 2016/17 ELS COL•LEGIATS HAN MOSTRAT 1.618 PER ACCIONS ESPORTIVES

23 noviembre 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: Fútbol, Fútbol Base, Noticias FFIB, Videos

Avui dematí ha tengut lloc la roda de premsa, organitzada per la FFIB i la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern, per impulsar l’ús de la targeta blanca al futbol formatiu.

D’ençà que es va crear en la temporada 2016/17 aquesta acció que premia el bon comportament dins i fora del terreny de joc premiant jugadors, cos tècnic i aficions per part dels col·legiats, els àrbitres i àrbitres de les Illes han mostrat 1.618 targetes blanques en aquestes sis temporades i mitja en categoria de prebenjamí a cadet.

A la roda de premsa hi han assistit el president de la FFIB, Pep Sansó, la consellera d’Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, els col·legiat de Primera Divisió masculina i femenina, Guilermo Cuadra i Amy Peñalver, diferents representants de clubs, àrbitres que recentment han mostrat la targeta blanca, així com membres de la Policía Nacional i Guardia Civil, que pertanyen a la Comissió Antiviolència.

Pep Sansó: “El missatge del nostre pensament és que, a dia d’avui es jugar el Mundial que tendrà un visibilitat de 5.000 milions de persones. L’àmbit competitiu és evident que a tots ens atreu, però per damunt d’això, la feina és més important per noltros la part social. La quantitat de gent que mou el futbol, la seva capacitat socialitzadora, el 60% de les 33.000 llicències són en edat d’infantesa o adolescència. Els clubs són part prioritària de l’educació del futur de la nostra societat perquè el futbol du valors afegits: estar en gent, grup de feina, tenir adversaris, un entrenador que pren decisions, guanyar, perdre… hem de premiar sempre el relat positiu. L’esport fa moltes coses bé però a vegades donam massa valor a allò negatiu. La violència física ha desaparegut però la verbal no, no podem normalitzar-la, l’hem d’eradicar de forma conjunta amb aquesta acció que en 2016 creàrem amb el Govern. Hem de premiar el que és important, les accions positives”.

Fina Santiago: “Pep Sansó insisteix en què hi ha un 70% dels federats que són menors i això és molt important. Si hi ha un espai, a més de l’educatiu, on més joves hi ha, és el futbol i és un espai on podem seguir educant. Aquesta targeta blanca suposa un canvi de mentalitat. Per tant, només es fa a través de la insistència, els àrbitres tenen aquest paper i els infants ho han de veure amb immediatesa com a reconeixement. Com a Direcció General d’Esports es fomentar el seu ús i l’equip que tengui més targetes blanques rebrà un premi en equipament per reforçar la iniciativa. La targeta blanca serveix per reflexionar. És una iniciativa molt bona des de 2016”.

Guillermo Cuadra: “Som subjectes passius i actius. Sofrim la violència, no té perquè ser física, també és verbal però activament podem fer coses per millorar la situació. La targeta blanca és una acció que s’aturà per la pandèmia i és important tornar a activar-la de cara no a demà, sinó a passat demà perquè volem canviar coses a llarg termini, encara que durant el camí trobarem pedres. Si a una generació treballam amb nins, adquiriran bons hàbits i la societat del futur aplicarà el valor de l’esport sobre el dia a dia. El nostre paper és testimonial perquè a la nostra competició no l’aplicam però si animam als companys del futbol base. Hem de diferenciar el futbol de competició, del de formació”.

Amy Peñalver: “Jugadors i aficions han d’entendre que el futbol base és formatiu on a més de guanyar, el més important és adquirir valors esportius. L’afició és vera que vol que guanyi però sense insultar. Tothom vol passar gust del futbol i aprendre valors. Anim a tots els present al camp de futbol a posar de part seva, estic segura que els col·legiats fomentaran la targeta blanca perquè és un granet d’arena, poc a poc, que premia l’esportivitat per fer comportaments que hem de veure normals”.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com