Palma celebra el viernes la 42ª edición de la Diada Ciclista de San Sebastián

16 enero 2023 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo

Jose Hila: “La Diada Ciclista en la ciutadania és un dia molt especial, des de 1977 s’ha consolidat com un dia de festa, familiar, d’amistat i que fa ciutat

Enguany s’obren 6000 inscripcions i es poden tramitar en línia abans del 19 de gener a sportmaniacsbaleares.com o in situ el dia de la prova

 Palma, 16 de gener de 2022. El batle de Palma, Jose Hila; la directora territorial de CaixaBank a les Balears, María Cruz Rivera, i l’ambaixador de la prova, Martín Berchesi, han presentat avui al vestíbul de Cort la 42a Diada Ciclista de Sant Sebastià, acompanyats pel regidor d’Esports, Francisco Ducrós, i els representants de les entitats i les empreses patrocinadores.

Més de quatre dècades han estat testimoni dels milers de persones que han participat en aquesta prova popular, emmarcada en els esdeveniments de les festes de Sant Sebastià, i que recupera la seva cita el dia del patró.

Així, divendres se’n donarà la sortida oficial, a les 12 h, a l’arc situat a la plaça de Santa Eulàlia, amb el tradicional tall de cinta. Els participants iniciaran la prova encapçalats per un grup de ciclistes federats, que tradicionalment obren la Diada, i per les persones amb diversitat funcional que participin en aquesta prova, que se situaran al capdavant.

Enguany tindrem el plaer de comptar amb l’atleta de paraciclisme Martin Berchesi, com a ambaixador de la Diada. Des de 2014, Berchesi ha aconseguit sis títols de campió d’Espanya de handbike, així com excel·lents resultats a competicions internacionals de paracycling  i paratriatló, arribant al Top 10 de la Copa del Món. L’esportista ha agraït a l’Ajuntament l’oportunitat “de poder estar al front d’aquest esdeveniment com a  ambaixador i compartir aquest dia amb persones amb capacitats diferents, al qual tots sumam”.

Jose Hila ha traslladat el seu agraïment a totes les àrees de l’Ajuntament, a les entitats, a l’ambaixador i a la Federació de Ciclisme, que contribueixen a fer possible la Diada. El batle ha destacat que s’espera una alta participació, perquè la prova recupera enguany la plena normalitat, “la Diada Ciclista en la ciutadania és un dia molt especial, des de 1977 s’ha consolidat com un dia de festa, familiar, d’amistat i  que fa ciutat”, ha dit.

Per la seva banda, María Cruz Rivera ha destacat la col·laboració de Caixabank des de l’origen de la Diada “L’esdeveniment reflexa el nostres valors per a fomentar els hàbits saludables, que impulsam, juntament amb l’Ajuntament de Palma, a través d’aquest acte lúdic i esportiu”.

A l’acte hi han assistit també el president de la FCIB, Fernando Gilet; la directora general d’Esports, María Luisa Garnelo; el gerent de l’IME, Rafael Navarro, a més dels representants de les empreses col·laboradores: el president del Patronat de la Escola Universitària ADEMA, Diego González,  i el director de Decathlon Son Moix, José Botana.

En representació del Consistori, hi han participat la regidora del grup municipal del Partit Popular, Mercedes Celeste; la regidora de Ciudadanos, Eva Pomar,  i la regidora de VOX, Sandra Barceló.

 Inscripcions gratuïtes abans del 19 de gener en línia i el dia 20 presencial  

Enguany s’han obert 6000 inscripcions, totalment gratuïtes. S’hi poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d’edat i independentment de les seves condicions físiques, ja que el caràcter de la Diada Ciclista, com sempre, és popular.

Les inscripcions es poden tramitar en línia fins al 19 de gener a sportmaniacsbaleares.com o in situ el mateix dia de la prova de 9 a 11.30 h als envelats situats al carrer Sant Miquel, plaça Major, plaça de Cort o al carrer Conquistador.

A totes les persones inscrites se’ls entregarà un dorsal, un bidó d’aigua reutilitzable i el tiquet per al sorteig. Les que hagin tramitat en línia la participació ho podran recollir amb antelació en un dels sis centres de la seva elecció: Son Moix, Germans Escalas, Son Hugo o Decathlon Son Moix, Jaume III i Fan.

Un recorregut de 6 km amb festa final a Son Moix

Les bicicletes continuaran l’itinerari pel parc de la Mar, l’avinguda d’Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús i el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al Palau d’Esports de Son Moix, en un recorregut d’uns 6 km. La Policia Local de Palma i el servei d’ambulàncies controlaran el recorregut per a evitar accidents i ajudar els qui ho necessitin.

A l’arribada al Palau Municipal d’Esports de Son Moix hi haurà animació musical i zona de jocs infantils, així com un espai d’avituallament amb aigua. Amb l’objectiu de reduir els residus plàstics, disposarem d’un sistema d’avituallament sostenible, amb la instal·lació d’estacions d’aigua potable, una alternativa mitjançant la qual els participants podran omplir les seves botelles reutilitzables, facilitades amb la inscripció.

A partir de les 13.50 h, a l’escenari es lliuraran els premis als tres grups més nombrosos, que obtindran un premi de 200 euros cadascun de l’Escola Universitària ADEMA. També se sortejaran 2 bicicletes cedides per Decathlon i 10 mallots, de VAS, entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que dipositin el tiquet per al sorteig a l’urna que se situarà devora l’escenari.

Des de l’IME volem agrair el suport de la Policia Local de Palma, EMAYA i totes les àrees de l’Ajuntament, que fan possible aquesta festa de la bicicleta a Palma.

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com