Presenten el nou projecte de pavimentació al circuit de motociclisme “Lluís Salom” a Son Oms

9 marzo 2023 | Por Redacción | Categoria: Motociclismo, Motor

L’Ajuntament de Palma, el Govern i la Federació de Motociclisme presenten el nou projecte de pavimentació al circuit de motociclisme “Lluís Salom” a Son Oms

 La Conselleria d’Afers Socials i Esports inverteix 345.000 euros en la renovació de l’equipament

L’objectiu és oferir un espai òptim per al programa de tecnificació de motociclisme i les escoles en un renovat equipament que tindrà una zona específica de terra per a les modalitats d’Off Road

Francisco Ducrós: “La remodelació del circuit donarà resposta a una reivindicació històrica del motociclisme i permetrà una major versatilitat a la instal·lació”

Palma, 9 de març de 2023.- La Conselleria d’Afers Socials i Esports, l’Ajuntament de Palma i la Federació Balear de Motociclisme han presentat avui el projecte de pavimentació del circuit de motociclisme de Son Oms,  que a partir d’ara durà el nom de Lluís Salom, en homenatge al pilot palmesà de moto2. La Conselleria d’Afers Socials i Esports hi invertirà 345.000 euros i l’Ajuntament de Palma serà l’encarregat d’executar les obres d’acondicionament.

A la visita al recinte, hi han assistit la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director general d’Esports, Carles Gonyalons. Per part de l’Ajuntament de Palma,  hi han participat el regidor d’Esports, Francisco Ducrós, i la regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; així com el president de la Federació Balear, Rafael Cañellas, el campió del món de moto3, Izan Guevara, els pares de Lluís Salom, a més de representants i tècnics del programa de tecnificació esportiva de motociclisme del CTIB, que en seran els màxims beneficiaris.

La Consellera ha posat l’accent en el resultat d’aquest treball interinstitucional “serà el primer espai públic de motociclisme, un esport que ens dona grandíssims campions”, ha destacat.

Per la seva banda, Ducrós, també ha assenyalat que “la remodelació del circuit donarà resposta a una reivindicació històrica del motociclisme i permetrà una major versatilitat a la instal·lació”.

Tant per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través del finançament de la Fundació Balear de l’Esport, com per l’Ajuntament de Palma, millorar aquestes instal·lacions és una forma d’impulsar la formació de talents que segueixin l’estela de campions mundials com Joan Mir, Augusto Fernández o Izan Guevara, ja que serà un escaló més per a connectar les escoles de formació amb el programa de seguiment i el posterior programa de tecnificació.

Asfaltat

Entre les millores que es duran a terme a la parcel·la municipal que l’Institut Municipal d’Esports (IME) n’ha cedit el seu ús a la Federació Balear de Motociclisme, s’hi inclou la pavimentació del circuit, una petició històrica tant de la federació com del programa de tecnificació de motociclisme del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears de la Conselleria d’Afers Socials i Esports. L’asfaltat de 14.600m2 permetrà tenir un espai propi per a què el programa de tecnificació pugui desenvolupar la seva activitat lliurement sense haver de dependre de tercers (en velocitat i trial).

Nova zona de terra

El projecte també inclou la creació d’una zona específica d’aproximadament 12.000m2 de terra destinada a les modalitats d’Off Road, que permetrà que hi hagi una gran varietat de zones de Trial i Enduro, respectivament.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com