La piscina de Germans Escalas implementa un sistema intel·ligent de prevenció d’ofegaments i monitorització pioner a les Illes

16 marzo 2023 | Por Redacción | Categoria: comunicados, Natación, Otros Deportes

A través de dispositius individuals els usuaris també controlen la distància, el ritme, la velocitat i les pauses. 

Està equipat amb un sistema d’alerta connectat als socorristes per a prevenir els ofegaments

Rafael Navarro: “Milloram la qualitat dels serveis amb una aposta per la innovació i la tecnologia que permet incrementar la seguretat i l’experiència de les persones usuàries de la piscina”

Palma, 16 de març de 2023. L’Institut Municipal de l’Esport (IME) ha implementat un innovador sistema intel·ligent de monitorització a la piscina de Germans Escalas. Aquesta nova tecnologia, pionera a les Illes Balears, compleix una doble funció; per una part la de prevenció d’ofegaments i per altra, la de seguiment personal de l’activitat.

En concret, s’ha instal·lat nagi smartpool, un servei gratuït els usuaris que permet prevenir els ofegaments mitjançant un sistema de localització en temps real. La informació es recull a través d’un dispositiu que porta el nedador a les ulleres o al casquet de bany. L’alerta s’activa a l’aplicació quan l’usuari està submergit més de 25 segons i genera una senyal d’alarma amb vibració al rellotge intel·ligent que porta el socorrista.

D’altra banda, un altre dels grans avantatges per als nedadors que facin ús del servei serà que podran saber en temps real el nombre de llargs realitzats, els metres recorreguts, el ritme, el temps de natació i de descans, que es visualitzen a través d’una gran pantalla situada a la piscina. Aquesta informació augmentarà la qualitat de l’entrenament, el rendiment i la motivació personal.

En aquest sentit, el gerent de l’IME, Rafael Navarro,  ha explicat la incorporació del sistema a la presentació que s’ha realitzat avui a la instal·lació amb l’assistència del director de relacions institucionals de nagi, José Miguel López i representants de l’entitat Rehacer.

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com