Dos campions, dues permanències i un descens a les categories nacionals

27 marzo 2023 | Por Redacción | Categoria: Volley

El Garden Hotels Mallorca Volley i el Voley Ciutat Cide quedaren primers de la lliga regular. L’Scanner Son Ferrer i el CV Pòrtol certificaren la permanència. El CV Manacor, tot i guanyar, no va poder mantenir la categoria.

Les jugadores del Garden Hotels Mallorca Volley celebren un punt en un partit d’aquesta temporada

 El voleibol balear vivia el cap de setmana més decisiu de la temporada. Les categories nacionals disputaven la darrera jornada i pràcticament tots els equips de les illes tenien algun objectiu en joc, sobretot a Primera Nacional. En un cap de setmana en que ni a Superlliga Masculina ni Femenina hi ha hagut partits dels nostres equips, totes les mirades es centraven en les categories inferiors. A Superlliga 2, tant el Voley Ciutat Cide i l’U Energia Sóller, en categoria femenina, com el Tren de Sóller i l’UD Ibiza, en categoria masculina no es disputaven res i l’objectiu del cap de setmana era gaudir del voleibol i intentar acabar el curs amb les millors sensacions possibles. Així i tot, dels quatre equips, cap d’ells va poder aconseguir la victòria. El Voley Ciutat Cide va perdre a la pista de l’intractable líder, el Barça, per 3-0. L’U Energia Sóller va caure contra el Sant Cugat, tercer classificat de la taula, per 1-3. Pel que fa als equips masculins, el Tren de Sóller no va poder amb el CV Utrera i va concedir un 1-3 a casa seva, mentre que l’UD Ibiza va perdre, també, contra el líder de la categoria, el Cableworld Volei Villena Petrer per 0-3. Tot i això, els quatre equips balears de la categoria plata tenen assegurada la seva presència, la pròxima temporada, a la Superlliga 2.

On sí hi havia moltes coses en joc pels conjunts illencs era a Primera Nacional. En categoria femenina el Garden Hotels Mallorca Volley va proclamar-se campió de la lliga regular abans de jugar el seu partit. La derrota del Ramón Soler CEV Hospitalet el dia anterior va deixar sentenciada la classificació amb les mallorquines ocupant la primera posició. Així i tot, varen guanyar el seu partit després de remuntar un 0-2 en contra davant el Premià de Dalt per arribar als playoffs d’ascens amb la màxima confiança possible. Qui també va acoonseguir el seu objectiu va ser l’Scanner Son Ferrer, ja que, tot i perdre el seu partit per 3-1 contra l’SD Espanyol, els resultats li van ser favorable per salvar-se i poder competir la pròxima temporada en la mateixa categoria. L’altra cara de la moneda és la del CV Manacor, qui, tot i imposar-se per 3-0 al quart classificat, el Pips Nature Cecell Lleida, no va poder ascendir en la classificació i va acabar la lliga en posicions de descens. El Jardins Mallorca Pujol CV Bunyola, sense res en joc, varen caure per 0-3 a la pista del Barça B.

En categoria masculina, el CV Pòrtol era l’únic dels dos equips balears que afrontava la jornada amb el factor decisiu. Visitava al CV Olot en un marc de necessitat de guanyar per assegurar-se la seva presència a la categoria de cara a la temporada vinent. I així ho va fer, el conjunt mallorquí va superar al català per 0-3 i va poder celebrar la permanència a Primera Nacional. Pel que fa al Càrniques Sunyer CV Manacor, va imposar la seva llei en el partit que va disputar a casa contra el CV Sant Martí Aula i va sumar els tres punts després de guanyar per 3-1.

Per acabar, el Voley Ciutat Cide es va proclamar campió, de manera matemàtica, de Segona Nacional Femenina. L’equip de Palma disputarà a mitjans de maig la fase d’ascens a Primera Nacional per tercer any consecutiu.

Des de la Federació de Voleibol de les Illes Balears volem donar l’enhorabona als equips campions i desitjar-li molta sort en les fases d’ascens de categoria. Així mateix, també felicitar als conjunts que han lluitat jornada rere jornada per aconseguir la permanència en unes categories tan difícils. Volem donar-li ànims, també, al CV Manacor, de qui estem segurs que ho donaran tot la pròxima temporada per tornar a la categoria que els pertany. 

 

Les jugadores del CV Manacor de Primera Nacional Femenina posen juntes en un partit de la temporada

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com