LA MITJA MARATÓ DE CALA RAJADA ARRIBA AQUEST DISSABTE A LA SEVA 33a EDICIÓ

13 abril 2023 | Por Juanjo Machado | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

La prova estrena noves dates i manté l’exigent i espectacular recorregut de l’any passat, que passa pel costat del mar

El Centre Cap Vermell ha acollit aquest matí la presentació de la XXXIII edició de la Mitja Marató de Cala Rajada, la més antiga de totes les que se celebren a Mallorca, que tindrà lloc el proper dissabte 15 d’abril, a partir de les 16.30 hores, amb sortida i arribada a la zona del Club Nàutic de Cala Rajada. L´acte ha comptat amb la presència del batle de Capdepera, Rafael Fernández, la regidora de Turisme, Mónica Viejo, la regidora d´Esports, Marga Rico, la presidenta de l´Associació Hotelera de Capdepera, Maria Antònia Moll, i el director general de Unisport Consulting, Manuel Hernández.

Durant la presentació, el batle Rafael Fernández s’ha mostrat entusiasmat davant de l’arribada d’una nova edició de la cursa. «Estam molt orgullosos de tornar a organitzar un esdeveniment esportiu tan important al nostre municipi. La Mitja Marató de Cala Rajada és un referent al món del running, i és un veritable plaer per a nosaltres poder acollir tots els corredors i corredores per gaudir de aquesta experiència única, a més, la carrera no només és important des del punt de vista esportiu, sinó també per a la nostra localitat i les seves empreses, ja que fomenta el turisme i dinamitza l’economia local”, ha afirmat.

La prova, que aquest 2023 arriba a la seva 33a edició, convertint-se en la mitja marató més longeva del calendari mallorquí, avança en aquesta ocasió les dates habituals del mes de juny per celebrar-se a l’abril, amb l’objectiu d’aprofitar les festes de Setmana Santa i també cercar unes condicions climàtiques no tan exigents per a una distància com els 21,097 quilòmetres. Com ha explicat la regidora de Turisme, Mónica Viejo, amb el canvi de dates es pretén “potenciar l’oferta de turisme actiu al municipi davant de l’inici de la temporada turística”. A més, en aquesta edició es manté el recorregut que es va estrenar el 2022, amb més espectacularitat i que dóna l’oportunitat de córrer al costat del mar en què, per a molts, és la mitja marató més exigent de totes les que se celebren a Mallorca.

Com ha assenyalat Manuel Hernández, coordinador de la prova, l’objectiu és “impulsar la Mitja Marató de Cala Rajada com una cita de referència del calendari de running a Mallorca i augmentar la participació cada any, tant a nivell local i nacional, com a nivell internacional”.

El programa de la XXXIII Mitja Marató de Cala Rajada inclou la celebració també d’una prova curta de 10K, amb sortida i arribada al Club Nàutic de Cala Rajada. La jornada esportiva s’iniciarà a partir de les 11 hores del dissabte, amb el lliurament de dorsals, i a les 16.30 hores es donarà la sortida a les dues proves. Les categories seran les mateixes en ambdós traçats: Absoluta, Màster 30, Màster 40, Màster 50 i Local, per als esportistes del municipi. Hi haurà obsequis per a tots els participants i premis especials per als tres primers de cada categoria. A més de l’avituallament d’aigua cada 5 km, els participants podran gaudir a l’arribada a meta de música, fruita fresca i algunes sorpreses més, com ha explicat la regidora d’Esports, Marga Rico.

Les inscripcions es poden fer telemàticament a través del web https://mitjamaratocalarajada.com/ fins a les 23:59 hores del 14 d’abril. El mateix dissabte 15 també es realitzaran inscripcions presencials a la taula de recollida de dorsals, si l’atleta disposa de llicència federativa en vigor.

 

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com