Congrés Turisme i Esport a Menorca 2009

2 junio 2009 | Por admin | Categoria: otros deportes minoritarios

Congrés Turisme i EsportLloc: Mahó (Menorca)
Organitza: AGEPIB i FAGDE

El «Congrés de Turisme, Esport i Medi Ambient 2009» es realitzarà a Mahó (Menorca) els dies 3, 4 i 5 de juny.

Aquesta any, davant la crisi i la necessitat d’aplicar criteris de sostenibilitat mediambiental per garantir les condicions de futur, es proposa analitzar el producte de turisme actiu.

Presentació:
Després de l’èxit obtingut amb l’organització de les I Jornades deTurisme i Esport, que tingueren lloc a Palma, el mes de juny de 2007, l’AGEPIB proposa la realització del Congrés deTurisme, Esport i Medi Ambient 2009, que se celebrarà a Maó (Menorca) els propers dies 3, 4 i 5 de juny.

Per a tots els sectors de la nostra societat és evident com és de determinant el sector turístic per a tots i la importància que l’esport té, i de cada vegada més, per al turisme i també per a la vida quotidiana de la ciutadania. I tot això a partir de criteris de sostenibilitat mediambiental.

Peral Congrés deTurisme i Esport, que se celebrarà a Maóel juny d’aquest 2009, a més del Consell Insular de Menorca, es disposa de la col.laboració de la FEMP, del Consell Superior d’Esports, de la Secretaria d’Estat per al Turisme, la FAGDE, així com del Govern de les Illes Balears, mitjançant les seves conselleries d’Esports i Joventut, de Turisme i Medi Ambient, a més de l’Ajuntament de Maó.

Com a complement al programa del Congrés està confirmada la reunió de les comissions, tècnica i política, d’esports de la FEMP així com de la reunió de la Junta Directiva de la FAGDE

Avanç del programa
Seu del Congrés: Saló d’actes del Consell Insular de Menorca (Maó).

  • Profunditzar en el coneixement del valor d’aquest producte i de les sinergies possibles entre el turisme i l’esport, des del punt de vista de la promoció turística i de la desestacionalització.
  • Intercanviar experiències en l’àmbit de l’esport i el turisme que siguin d’interès per a ambdós sectors, així com per a turistes i població resident.
  • Mostrar les darreres tendències de l’oferta d’esport i turisme actiu amb criteris de respecte al medi ambient.
  • Fomentar la implantació de les tecnologies que permetin una producció energètica natural i respectuosa amb el medi ambient.
  • Donar a conèixer l’illa de Menorca, reserva de la Biosfera, i les Illes Balears en general, la seva història, cultura i encants naturals.

PROPOSTA D€ PROGRAMA

Dia 3 de juny (horabaixa)
Acreditacions i recollida de la documentació del Congrés
Acte d’obertura oficial del Congrés per part de les autoritats
Conferència inaugural
Còctel de benvinguda als assistents

Dia 4 de juny (matí)
Desenvolupament del primer bloc (turisme i esport). Participació de les grans empreses del sector turístic i les estratègies del turisme esportiu en els seus plans de futur
Plans d’actuació de les entitats públiques davant el moment actual
Combinació dels fenòmens turisme i esport des d’una perspectiva de sostenibilitat

Dia 4 de juny (horabaixa)
Visita turística i cultural a l’illa de Menorca (reserva de la biosfera)
Sopar oficial del Congrés

Dia 5 de juny (matí)
Models concrets d’activitats turisticoesportives respectuoses amb el medi ambient
Darreres tendències sobre la utilització d’energies alternatives, tant a nivell hoteler com d’instal.lacions esportives
Informe de la importància de l’oferta d’activitats fisicoesportives dins del món turístic i els seus plans de futur
presentats per la Organització Mundial deTurisme (OMT)
Clausura oficial del Congrés

Altres consideracions:
Es proposa a tots els participants la possibilitat d’ampliar la seva estada a Menorca durant el cap de setmana amb un avantatjós paquet hoteler i d’activitats alternatives per als interessats

Més informació: www.agepib.es
congresomenorca@unisportconsulting.com

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com