Èxit esportiu en el ‘9 de Juliol’

13 julio 2009 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Activitats esportives/// Gran ambient a la plaça des Born amb nodrida concurrència d’espectadors

Sortida. Un dels moments més esperats per tots els corredors. La imatge dóna a entendre les ganes que posen tots amb la cursa

La tradició sol ser acomplida a Ciutadella i com cada any, fidels al 9 de juliol, l’Ajuntament va organitzar les tradicionals curses atlètiques i ciclistes, a més d’altres actuacions duites a terme durant el passat cap de setmana, com escacs i volei platja.

Tanmateix, les cites que més expectació generen des de fa moltes dècades són les proves ciclo-pedestres.

Després de la celebració de la cursa ciclista en el circuit del ‘9’, el guanyador absolut de la carrera va ser Pedro Juan Fernández. En segon lloc arribà Lorenzo Bosch i la tercera posició fou per Alberto Juan Petro.

Pel que fa a la Mitja Marató, el vencedors absoluts van ser, en masculí, Juan José Cerro va ser primer; Bartolomé Prats va ser segon i Miquel Sintes entrà tercer. En fèmines, la guanyadora fou Marina Bagur, seguida de Tònia Pons i Vanessa Ruiz.
La cursa atlètica va comptar amb una participació mai abans tan alta. Es van inscriure un total de 167 atletes de totes les edats i categories, pel que la prova d’enguany ha significat el rècord de participació en aquesta tradicional cursa.
Un volta finalitzades totes les activitats i competicions, es va accedir al Sala Gòtic de l’Ajuntament per precedir al lliurament de premis i regals als participants. Abans es va fer l’homenatge pòstum a Demetrio Portella.

La acte del ‘9 de Juliol’ esportiu es va cloure amb un capvespre de calor però també d’alta participació esportiva i de molta expectació.

Sentit homenatge pòstum a l’atleta Demetrio Portella
La festivitat del ‘9 de Juliol’ a nivell esportiu va comptar enguany amb un sentit homenatge pòstum al veterà atleta Demetrio Portella Crespo, mort fa uns mesos.
Portella mai va deixar de córrer aquests tipus de curses i en concret les celebrades a Ciutadella i a la plaça des Born. Ahir la carrera es va fer sense la seva presència física, però en ‘Metrio’ sí va ser present en el record i en la memòria de tots.

Una volta finalitzada la cursa del ‘9 de Juliol’ al Saló Gòtic de l’Ajuntament, es dugué a terme el reconeixement a la seva trajectòria. Miquel Àngel Limón glossà la figura i llarga història atlètica de Metrio Portella. Seguidament, els fills Dani i Maria Portella recolliren en nom de tota la família una placa lliurada per l’Ajuntament de Ciutadella  que entregà el regidor d’Esports Guillem Bosch, qui va ser company de curses en moltes ocasions i persona vinculada amb l’esport de l’atletisme.

El Saló municipal es va omplir de gent per retre també memòria a qui va ser una persona i atleta entranyable en l’entorn esportiu de tota Menorca i en concret de Ciutadella.

Informa: Deporte Balear  fuente: diariodemenorca

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com