Primera sortida del Tresca per Mallorca 2010

17 julio 2010 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Més de 40 joves han participat en la primera excursió amb caiac del programa d’enguany, que se centra en la Serra de Tramuntana, candidata a Patrimoni Mundial UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural

El director insular de Joventut, Tolo Grimalt, ha assistit avui dematí a la primera sortida de la nova edició del programa Ei tu, tresca per Mallorca 2010, que enguany se centra en la serra de Tramuntana, coincidint amb la candidatura de la Serra a Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de paisatge cultural.

En aquesta primera excursió, una sortida amb caiac, s’han cobert totes les 42 places disponibles. En concret, la sortida ha consistit en un itinerari entre la cala de Deià i la platja d’en Repic, al port de Sóller, passant pels Còdols Blancs, es Canyaret, sa Falconera o la cova de s’Escat, entre d’altres, i ha tingut una durada aproximada de quatre hores.

El programa Ei tu! tresca per Mallorca, del Departament d’Esports, Joventut i Igualtat, s’adreça a joves d’entre quinze i trenta-cinc anys i té com a principal objectiu que la joventut de Mallorca conegui la història i les característiques pròpies de diferents indrets de l’illa d’una manera lúdica.

L’edició d’enguany consta de sis excursions a peu o amb caiac, per diferents indrets de la serra de Tramuntana, que tindran lloc entre el mes de juliol i el mes d’octubre. En concret, formen el programa les sortides següents:

1.Cala de Deià – Sóller: 17 de juliol (sortida amb caiac)
2.Alcanada: 7 d’agost (sortida amb caiac)
3.Sant Elm – Cala en Basset: 28 d’agost (sortida amb caiac)
4.Banyalbufar – Valldemossa: 25 i 26 de setembre (senderisme, pernoctació en bivac).
5.Es Capdellà – Banyalbufar: 2 i 3 d’octubre (senderisme, pernoctació en bivac).
6.Sóller – Alaró: 16 i 17 d’octubre (senderisme, pernoctació al refugi de Tossals Verds)

Totes les persones participants en aquestes rutes aniran acompanyades de guies amb experiència que les aproparan a la nostra història i a la cultura a través dels itineraris. També s’utilitzaran uns fullets que contenen la fitxa tècnica de l’activitat, els continguts, un dossier i un croquis de l’itinerari.

Per a participar en qualsevol de les sortides programades, les persones interessades es poden inscriure a la Direcció Insular de Joventut fins a quinze dies abans de la data escollida.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com