Menorca Bàsquet: declaracions Jakim Donaldson pre-Barça

28 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

Jakim: “Nada es imposible”

El Menorca Bàsquet ‘celebra’ el mejor inicio de su historia en la ACB con trabajo. Olmos no ha levantado el pie del acelerador. Donaldson también disfruta su estreno en la mejor liga y llegará al Palau para disfrutar y competir.

El jugador de Pittsburgh está deseoso de estrenarse en el escenario azulgrana, “será mi primera experiencia en el Palau, es un gran sitio, contra un gran equipo, que te exige el mejor nivel para competir. Estamos preparados para disfrutar y jugar duro también. Nada es imposible en esta liga”.

La última derrota del equipo de Xavi Pascual, en casa frente al CAI, tienes sus pros y contras, según el vestuario insular. Donaldson admite que “ir al Palau es un problema para todos los equipos. Hemos visto el vídeo del CAI y de otros equipos en el Palau, pero hemos de poner mucho de nuestra parte para tener una oportunidad. Hay que jugar duro los 40 minutos, somos 5 contra 5 en la pista. Vamos a ver”.

El ala-pívot norteamericano habrá de emparejarse, inicialmente, con tipos como Lorbek o Morris, con un gran físico. “Es cierto que son muy grandes –asevera Donaldson-, y también tienen mucho talento, hay jugadores que podrían estar en la NBA… Pese a todo, hemos de saber encontrar nuestras ventajas en el juego, aprovecharlas y esperar que anoten menos puntos de lo habitual. Hay que jugar duro y al máximo nivel 40 minutos o 45 si hace falta”.

Donaldson está dispuesto a disfrutar de la experiencia del Palau y de la ACB, que le ha abierto las puertas a sus 27 años, tras ser el dominador de la LEB durante tres temporadas, “todo el año es un reto para mí, cada día, cada semana, cada mes. La temporada es larga y hay que tener paciencia. Pero trabajamos para mejorar en cada entrenamiento, el equipo y yo personalmente. Tengo la cabeza fuerte, tengo más confianza en mí y el equipo, Creemos que podemos hacerlo mejor en esta liga”.

9 puntos, 5 rebotes, 1 asistencia, 2 recuperaciones y 11 de valoración son su tarjeta de presentación, tras 4 jornadas de competición, y una capacidad de intimidación, pese a su menor presencia física, que ya ha sufrido en sus carnes Andriuskevicius. En pleno periodo de adaptación a una gran liga, Donaldson expone que “he de ir poco a poco. Tengo la cabeza centrada, con buenas sensaciones. Necesito hacer más pesas para enfrentarme a mis rivales, también hay mucho talento, pero estoy listo para el reto. Sólo necesito disfrutar un poco más y jugar mi partido. Llegará el momento en que mi nivel crecerá, por eso trabajo duro cada día”.

Es la coletilla con que concluye casi todas sus intervenciones. Es el mensaje que transmite a sus compañeros en cada entrenamiento, toda una exhibición de intensidad del primer al último minuto. Es Donaldson en estado puro: “Juega duro”.

Jakim: «Res no és impossible»

El Menorca Bàsquet ‘celebra’ el millor inici de la seva història a l’ACB amb treball. Paco Olmos no ha aixecat gens el peu de l’accelerador. Jakim Donaldson també gaudeix la seva estrena a la millor lliga i arribarà al Palau disposat a gaudir i competir.

El jugador de Pittsburgh està desitjós d’estrenar-se a l’escenari blaugrana, «serà la meva primera experiència al Palau, és un gran lloc, contra un gran equip, que t’exigeix el millor nivell per competir. Estem preparats per gaudir i jugar dur també. Res no és impossible en aquesta lliga».

L’última derrota de l’equip de Xavi Pascual, a casa davant del CAI, té els seus pros i contres, segons el vestuari insular. Donaldson admet que «anar al Palau és un problema per a tots els equips. Hem vist el vídeo del CAI i d’altres equips al Palau, però hem de posar molt de la nostra part per tenir una oportunitat. Cal jugar dur els 40 minuts, som 5 contra 5 a la pista. Anem a veure».

L’ala-pivot nord-americà s’haurà d’aparellar, inicialment, amb tipus com Lorbek o Morris, amb un gran físic. «És cert que són molt grans -assevera Donaldson-, i també tenen molt de talent, hi ha jugadors que podrien estar a la NBA … Malgrat tot, hem de saber trobar els nostres avantatges en el joc, aprofitar-los i esperar que anotin menys punts del habitual. Cal jugar dur i al màxim nivell 40 minuts o 45 si cal».

Donaldson està disposat a gaudir de l’experiència del Palau i de l’ACB, que li ha obert les portes als seus 27 anys, després de ser el dominador de la LEB durant tres temporades, «tot l’any és un repte per a mi, cada dia, cada setmana, cada mes. La temporada és llarga i cal tenir paciència. Però treballem per millorar en cada entrenament, l’equip i jo personalment. Tinc el cap fort, tinc més confiança en mi i l’equip. Creiem que podem fer-ho millor en aquesta lliga».

9 punts, 5 rebots, 1 assistència, 2 recuperacions i 11 de valoració són la seva targeta de presentació, després de 4 jornades de competició, i una capacitat d’intimidació, malgrat la seva menor presència física, que ja ha patit en carn pròpia Andriuskevicius. En ple període d’adaptació a una gran lliga, Donaldson exposa que «he d’anar a poc a poc. Tinc el cap centrat, amb bones sensacions. Necessito fer més peses per enfrontar-me als meus rivals, també hi ha molt talent, però estic a punt per al repte. Només necessito gaudir una mica més i jugar el meu partit. Arribarà el moment en que el meu nivell creixerà, per això treball dur cada dia».

És l’afegitó amb que conclou gairebé totes les seves intervencions. És el missatge que transmet als seus companys en cada entrenament, tota una exhibició d’intensitat del primer a l’últim minut. És Donaldson en estat pur: «Juga dur».

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com