Joan Seguí Picornell obté la distinció Cornelius Atticus 2010

18 febrero 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Tiro olímpico
Joan  Seguí  Picornell

El  campió  de  Tir  Olímpic  Joan  Seguí  Picornell,  ha  obtingut avui la distinció  Cornelius  Atticus  que  cada  any atorga el Govern de les Illes Balears a destacades personalitats que han dedicat una gran part de la seva vida a la pràctica i promoció de l’esport a l’arxipèlag.

Seguí  ha estat elegit per el jurat per rebre aquest reconeixment,  gràcies a  la  tasca realitzada en la promoció del Tir Olímpic a la Comunitat i per la    seva    brillant trajectòria com a esportista professional.

El  jurat  d’aquesta distinció està integrat per representants dels mitjans de  comunicació de les Illes Balears, federacions esportives, representants del  Govern  de les Illes Balears, consells insulars, COLEF i està presidit pel conseller de Presidència, Albert Moragues.

Currículum de l’esportista

Joan  Seguí Picornell (Palma, 1947). Tirador Olímpic. Ha estat cinc vegades olímpic:  Montreal  1976,  Moscou  1980,  Los  Angeles  1984,  Seül  1988 i arcelona  1992.  Va  quedar 6è classificat en el Campionat del Món de Seül l’any  1978,  5è  classificat  en  el  Campionat del Món de Moscou 1990; 7è classificat   en  el  Campionat  d’Europa  de Lathi (Finlàndia) 1987, entre molts  d’altres triomfs. Disposa del títol d’àrbitre nacional. Medalla d’or a  la  Copa  del  Món de Rio de Janeiro 1988. Seguí ha estat 30 cops Campió d’Espanya,  en les modalitats Pistola Velocitat, Pistola Standard i Pistola Foc   Central.   Tres  cops  medalla  d’or  en  el  Match  de  les  Nacions Latinoeuropees i Grècia.
En   dues  ocasions  ha  aconseguit  la  medalla  d’argent  en  la  Setmana Internacional de Zurich (1984 i 1985). Seguí és l’únic tirador espanyol que ha  guanyat  medalla  en  aquesta competició, una de les més importants del món.  És  també campió de Balears, plusmarquista en totes les modalitats de pistola  i  entrenador nacional. Disposa de tres records nacionals absoluts en les modalitats de Pistola Velocitat i Pistola Standard.
A nivell federatiu, Seguí ha estat membre del Comitè Tècnic de la Federació Nacional  de  Tir  Olímpic.  També  ha  estat vicepresident de la federació balear. Actualment és entrenador d’arma curta del Centre de Tecnificació de Tir.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com