PRESENTACIÓ COPA CURSES MUNTANYA

23 febrero 2011 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

PRESENTACIÒ COPA CURSES MUNTANYA

Més de 200 atletes participaran a la XII edició de la Copa balear de Curses
per Muntanya

Mes de 200 corredors tenen prevista la seva participació a la XII edició de la  Copa balear de Curses per Muntanya, organitzada per la Federació Balear de  Muntanyisme  i  Escalada  amb  la  col·laboració  de la delegació de la Presidència  per  l’Esport. La competició es realitzarà entre els  mesos de març  i  octubre  a  Mallorca,  i  en  especial  a  l’entorn de la Serra de Tramuntana.

El  Palma  Arena ha acollit avui la presentació de l’esdeveniment esportiu.
Hi  han  assistit  el  delegat  de  la  Presidència  per  a l’Esport, Diego
González;   el  president  de  la Federació d’Escalada i Muntanyisme, Xisco
Colom;  el Campió del Món de carreres de muntanya, Tòfol Castanyer junt amb representants  dels  diferents  ajuntaments  del  municipis  en  els que es celebrarà alguna cursa.

El  delegat  de  la Presidència per a l’Esport, ha agraït als organitzadors d’aquesta  competició  la seva tasca i a Tòfol Castanyer la seva implicació en  aquestes  curses.  Per el delegat aquesta competició compleix tres dels objectius  principals  del govern en matèria esportiva, ja que té un retorn esportiu amb l’increment de participants i els bons resultats obtinguts; un retorn social amb la conscienciació de cura per el medi ambient i un retorn econòmic  que  representa  per els diferents municipis que acullen aquestes curses i les empreses esportives relacionades amb l’esport.

Per la seva banda, Colom ha explicat que “es tracta d’ un circuit autonòmic de  11  proves que es realitzen essencialment a l’entorn de la muntanya. Es fan  ascensions  als principals cims de Tramuntana, essent l’origen i final els pobles, amb recorreguts que van dels 14km fins als 44km”.

A  la  cursa  hi  participaran  importants atletes d’elevat reconeixement a nivell  local  com són Miquel Capó, Antoni Roldan o Joan Navarro -guanyador de l’edició 2010- que s’estan obrint pas al àmbit nacional amb molta força, essent  Joan  Navarro el 12è classificat al Circuit Nacional Buff-Salomon a la passada edició.

Els  municipis  col·laboradors  són  principalment  Esporles,  Valldemossa, Bunyola,  Soller,  Fornalutx,  Alaró,  Mancor, Lloseta, Escorca, Pollença i Alcúdia  a  través  dels  seus  consistoris.  La  prova compta també amb la
col·laboració  de  la   Conselleria  de  Medi  Ambient,   per  fomentar  la
conservació dels espais naturals.

Des  de  la Federació de Muntanyisme s’ha destacat “la important feina feta des  de  clubs  sense  ànim  de  lucre  i  populars que organitzen aquestes proves”.  Aquests  clubs  són  Ermassets  d’Esporles, Grup Muntanya Gorg de Palma,  Es  penjats  de  Lloseta,  Sa Milana d’Alaró, Circulo Sollerense de Sóller i la Secció de Muntanya del Grup Pollença.

Dins  l’esdeveniment,  i des de l’any passat, també es reconeix un premi en record  a  Tolo  Calafat, membre fundador també de la Copa i desaparegut al 2010 a les faldes del cim de Annapurna, a Nepal.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com