Cuotas. FEDERACIÓ DE CICLISME DE LES ILLES BALEARS

17 marzo 2012 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo

Palma, 13 de març de 2012

 

Una vegada reunida la Junta Directiva de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears el dia 9 de març de 2012, i estudiades les peticions d’alguns clubs de fer pagar a cada ciclista una quota d’inscripció per tal de cobrir les despeses d’organització de les seves curses en la modalitat de carretera, se’ls va informar de les següents resolucions per part d’aquesta federació:

 

 

–          Els reglaments de la FCIB no especifiquen que els clubs organitzadors de curses de ciclisme no puguin cobrar als ciclistes una quota d’inscripció a les curses que organitzen. Per tant, cada club de ciclisme de les Illes Balears és totalment lliure d’establir i exigir una quota d’inscripció als ciclistes que hi vulguin participar.

 

–          De la mateixa manera que els reglaments de la FCIB no estableixen que hi hagi o no una quota d’inscripció a les curses organitzades pels clubs pertanyents a la mateixa, aquesta Federació tampoc fixa cap preu per a tal quota. En conseqüencia, el preu de la inscripció també queda a voluntat del club organitzador.

 

–          En cas de que un club organitzador decideixi cobrar una quota d’inscripció als corredors i corredores participants, la FCIB informa que és el deure del mateix club, informar del cobrament de tal quota, així com del seu preu, en el reglament de la cursa i en els mitjans de comunicació establerts per a la difusió de l’esdeveniment. Tant en el reglament com en els mitjans de difusió escollits, també hi hauran de constar el premis i/o obsequis que les persones participants obtendran per la seva participació en la cursa. D’igual forma, en cas de que es fixin dos preus diferents, un per al termini d’inscripció i un pel dia de la carrera, també s’haurà de fer públic.

 

–          El responsable de cobrar les taxes d’inscripció de les persones participants, haurà de ser el mateix club, benefactor directe de tal quota, ja sigui amb anterioritat al dia de la cursa o el mateix dia.

 

En qualsevol cas, la Junta Directiva de la FCIB considera que l’establiment del preu d’inscripció, s’ha de fer en relació a les necessitats reals de l’organització de l’esdeveniment, dels premis i/o obsequis a lliurar, sempre guardant una ética social i en cap cas de forma abusiva.

 

Així mateix, informàrem als clubs que l’euro que es cobra fins ara, és per a cobrir les despeses d’arbitratge. Aquest euro el seguiran cobrant els árbitres, independentment de la quota d’inscripció dels clubs.

 

La FCIB espera amb aquestes resolucions haver cobert les seves inquietuds dels clubs i que els siguin d’ajud per a continuar organitzant les seves curses amb les màximes garanties de continuitat. Des de la FCIB, estam segurs que sabran prendre les decisions oportunes en quant als preus d’inscripció i a la gestió de la seva publicació i el seu cobrament. La Federació roman a la disposició dels clubs en cas de necessitar assessorament.

 

Des de la FCIB també recordàrem als clubs el compromís de diàleg i col·laboració amb ells i que la FCIB queda oberta a les seves propostes i que un bon mitjà per comunicar-les i discutir-les segueixen essent les diferents assemblees generals, tant ordinaries com extraordinaries, que la FCIB convoca anualment.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com