El CW Jamma promociona con un tirangular el waterpolo en Menorca

13 septiembre 2012 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes

El Waterpolo Jamma Ciutadella organizó un partido amistoso para fomentar este deporte en Menorca.

Se eligió el Club tenis Ciudadela ya que siempre entrenan a piscina cubierta y los jugadores les gustó mucho la idea jugar exterior. Se reunieron unos 30, y s’entrenador decidió hacer tres equipos y se jugó en formato triangular en estila pista americana. Quien pierde sale de s’Aigua. Ahora bien, cuando un equipo ganaba dos cuartos seguidos -10 minutos a tiempo parado si s’satura juego-también descansaba.

Crónica partidos

Se tres equipos tenían tres capitanes: Oscar Barber (boya Jamma), Joana Maria Darder (boya equipo femenino federado) y Juanjo (boya Pontevedra).

Equipan blanco capitenejat por Oscar Barber ha ganado todos se partidos disputados y no por mucha superioridad. Han sido disputados se partidos.

Ha sido un evento distendido y amistoso. Igualmente, a S’Aigua han vivido momentos de fuerte intensidad. Se jugador gallego del Pontevedra ha tenido que ser marcado muchas veces por dos jugadores. Era un boya muy fuerte y con un fuerte disparo.

Actualidad deportiva

Seis jugadores entrenan en Maó por Joana Maria Darder (jugadora que el año pasado logró ascenso a primera división waterpolo femenino). Un jugador de primera Gallega que jugó con el Pontevedra que nos ha encontrado por facebook y estaba de vacaciones por Menorca. El resto de jugadores entrenan habitualmente a su piscina municipal de Ciutadella y los entrena Franky Clemente (ex jugador de su selección cubana y que jugó varias veces contra el dream team español de waterpolo: Estiarte, hermano mayor ….)

Entre se jugadores de Ciutadella y hay gente que ya ha jugado liga balear, varios veteranos muy emblemáticos y, concretamente, uno de Navarra que tiene casi 50 años, todavía juega, nada como se que más y jugó en división de honor en se su día. Se llama Mikel Garcia Erdozain.

En Menorca son un grupo de 40 que practican este deporte de manera regular. Hay un grupo más consolidado en Ciutadella y otro más reducido en Maó. Equipan de Ciutadella ha participado algunos años en liga balear.

Se waterpolo se trate de un deporte muy duro e intenso. Dicen que se waterpolo es por listos y gente viva. Hay mucho más juego bajo S’Aigua que fuera. Es un deporte muy complicado de arbitrar. Físicamente es muy gratificante, se trata de un deporte muy completo. Es sin duda un deporte de equipo. De hecho este deporte ha tomado auge sobre todo con los partidos de la selección española en mundiales y Juegos Olímpicos.

Los interesados ​​en formar parte de este deporte puede contactar con el Club Waterpolo Jamma Ciutadella y sano su página de fans facebook.com / waterpolojamma.

El Club Waterpolo Jamma Ciutadella quiere agradecer a personas como Sebastián Benejam, jugador que siempre se presta a transportar porterías con se sede camión cuando se hace un evento así-Benejam refrigeración-que hacen posible que podamos desarrollar nuestro deporte. También agradecer a s’Ajuntament que nos permite utilizar diversas porterías no sólo a su piscina, sino también a s’exterior, cuando se juega un partido anual playa grande.

Liga balear

 

El CW Jamma promociona amb un tirangular el waterpolo a Menorca

El Waterpolo Jamma Ciutadella va organitzar un partit amistòs per fomentar aquest esport a Menorca.

Es va triar el Club tenis Ciutadella ja que sempre entrenan a piscina coberta i als jugadors els va agradar molt la idea jugar a exterior. Es van reunir uns 30, i s’entrenador va decidir fer tres equips i es va jugar en format triangular a s’estil pista americana. Qui perd surt de s’aigu. Ara bé, quan un equip guanyava dos quarts seguits -10 minuts a temps aturat si s’satura joc- també descansava.

Crònica partits

Es tres equips tenien tres capitans: Oscar Barber (boia Jamma), Joana Maria Darder (boia equip femení federat) i  Juanjo (boia Pontevedra).

S’equip blanc capitenejat per Oscar Barber ha guanyat tots es partits disputats i no per molta superioritat. Han estat disputats es partits.

Ha estat un event distés i amistós. Igualment, a s’aigu s’han viscut moments de forta intensitat. Es jugador galleg del Pontevedra ha hagut de ser marcat molts cops per dos jugadors. Era un boia molt fort i amb un fort xut.

Actualitat esportiva

Sis jugadors entrenen a Maó per Joana Maria Darder (jugadora que l’any passat va aconseguir ascens a primera divisió waterpolo femení). Un jugador de primera Gallega que jugà amb el Pontevedra que ens ha trobat per facebook i estava de vacances per Menorca. La resta de jugadors entrenan habitualment a sa piscina municipal de Ciutadella i els entrena Franky Clemente (ex jugador de sa selecció cubana i que va jugar uns quants cops contra el dream team espanyol de waterpolo: estiarte, hermano mayor….)

Entre es jugadors de Ciutadella i ha gent que ja ha jugat lliga balear, varis veterans molt emblemàtics i, concretament, un de Navarra que té quasi 50 anys, encara juga, neda com es que més i va jugar a divisió d’honor en es seu dia. Es diu Mikel Garcia Erdozain.

A Menorca son un grup de 40 que practican aquest esport de manera regular. Hi ha un grup més consolidat a Ciutadella i un altre de més reduït a Maó. S’equip de Ciutadella ha participat alguns anys a lliga balear.

Es waterpolo es tracte d’un esport molt dur i intens. Diuen que es waterpolo es per llestos i gent viva. Hi ha molt més joc davall s’aigu que defora. És un esport molt complicat d’arbitrar. Físicament és molt gratificant, es tracte d’un esport molt complert. És sense cap mena de dubte un esport d’equip. De fet aquest esport ha agafat auge sobretot amb els partits de la selecció espanyola en mundials i Jocs Olímpics.

Els interesats a formar part d’aquest esport pot contactar amb el Club Waterpolo Jamma Ciutadella i sa seva pàgina de fans facebook.com/waterpolojamma.

El Club Waterpolo Jamma Ciutadella vol agraïr a persones com Sebastià Benejam, jugador que sempre es presta a transportar porteries amb es seu camió quan es fa un event així -Benejam refrigeració- que fan possible que puguem desenvolupar el nostre esport . També agraïr a s’Ajuntament que ens permet utilitzar ses porteries no només a sa piscina, sinó també a s’exterior, quan es juga un partit anual platja gran.

Lliga balear

En acabar partit el jugadors del Club Waterpolo Jamma Ciutadella van decidit provar de sol·lcitar jugar lliga balear un altre cop, ara fa dos anys que no la jugan. Depenen de ses subvencions -per pagar transport entre illes- i sa disponibilitat de carrils i horaris per poder entrenar com toca a sa piscina municipal.

Futur waterpolo a Menorca passa per sa cantera

En un futur el  Club Waterpolo Jamma Ciutadella li agradaria també tenir un equip a categories inferiors ja que hi ha un grup de joves que ara comencen d’entre 13 i 15 anys. Els entrenaments comencen dia 1 d’Octubre, feim una crida a qui volgui començar a practicar aquest gran esport. Es pot inscriure a piscina municipal de ciutadella. Inscripcions: 971.48.22.16

Waterpolo a Menorca en s’estiu

En s’estiu he jugat cada dissabte i he tingut visites de turistes que venen a Menorca i juguen habitualment. El Club Waterpolo Jamma Ciutadella li agradaria fer un dia fer un campus de waterpolo.

esportsmenorca.com

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com